reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
hejka laski!

Cały czas czytam ale weny brak na pisanie. Obżeram się jak świnka, wyglądam podobnie a czuję się jak wypompowany balon. Co ruch podbrzusze pobolewa a tu trza normalnie funkcjonować. Dziś Jaśko Dzień Babci w przedszkolu miał, pięknie powiedział wierszyk przed szkołą, cały czas tańcząc. Mama dumna i babcia też :-).

Akuku- dobrze, że Alex lepiej się czuje! Emilek, ach przeuroczy :-). Tak sobie dziś myślalam o tym imieniu i bardzo mi się podoba :tak:
Tili- przeszedł ból całkowicie?
Kasoku- brzuszek imponujący! Już niedługo synka będziesz miała przy sobie, jeszcze troszkę.
Anabelka- a więc tak, panna mi nogi skrzętnie pod żebra wkłada, paluszkami grzebie w miejscach wrażliwych czyt, dolnych. Myślę, że sporo urosła bo mi już ciężko a jak się nachylę to dostaję od razu boksy po całości :-)
Emilia- gratuluję jeszcze raz, teraz to fasolka mamy nie opuści!
Karola- ale ten czas zasuwa, po Twojej ciązy to widać :-). A zachcianki dobra rzecz, ja wczoraj miałam mega ochotę na drożdzówki z serem. No i zrobiłam, wyszły pyszne :-).

Na wagę nie wchodzę, nie ma co się stresować :-p

Ostatnia edycja:
krowkabordo ja też na wagę nie wchodzę,wejdę w czwartek bo muszę-wizyta u lekarza,moja mnie też po żebrach kopie a z rana to ją czuję pomiędzy żebrami,tak jakby w mostku :szok:

ja zachcianek nie mam,tzn mam czasami na coś ochotę ale ja tak miewam :-) po świętach obżerałam się sałatkami z majonezem hehe
Byłam dzisiaj z Kubą w mcdonaldsie,kupiliśmy sobie po porcji dużych frytek,gdy zjadłam Kuba mnie pyta:
mamo jesteś jeszcze głodna
ja na to:nie,najadłam się
a on mi na to: nie mamo kup sobie jeszcze,dzidziuś zje tylko nie gryź,dzidziuś pogryzie :-D
haha

Dziękuje za kciuki. Zarodka nie ma. Lekarz nie wie co jest grane jeżeli am wysoką bete i był do tej pory systematyczny przyrost. Za tydzień kontrola i prawdopodobnie skończy się zabiegiem :(

To ja z dziś :)

Załączniki

• 1390384379423.jpg
    1390384379423.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 40
hej, dziewczynki,
Akuku sliczny synus, jak ten czas leci, tez mam ta pościel :tak:,
Krowko jak na 27 tc brzuszek zgrabny oj jak ja zazdroszczę Wam zgrabnym, które w ciąży ladnie przybierają :tak:ja już na dupie mam takie stare rozstępy, które się trochę powiekszyly, ze już wole nie patrzeć :no:.

Emalia jak to???nie ma zarodka, no co Ty za ladnie beta przyrasta, może za wcześnie, co???informuj nas tu Kochana, martwię się :-(

A u mnie schiz sprzed roku powrocil, toteż jestem spokojna o rychle zrzucienie wagi, bo zaczynam nic nie jesc, bo się boje bolu wpustu zoladka, czyli standard , czyli waga mi poleci ,ze ho ho, (daj Boze). Dzisiaj pol nocy nie przespałam tak bolało, najadłam się marchewek na noc i miałam bolowa jazde, plecy pod łopatkami za mostkiem :baffled::-(, oczywiście się nakrecilam ,ze to rak i gadaj zdrow, na mnie nie ma mocnych już :no:, szkoda mojego zycia, nie umiem sobie poradzić z durna psycha, antydepresanty witaja już do moich drzwi, o chciałam karmic piersią :-(.

Karola widze, ze Ty to masz zachcianki, w ogole ile już przytylas???no i super ta ciaze znosisz, zero mdlosci, energii za czterech, oby tak dalej :tak:;-)

Emalia kurcze ja wieze ze za wczesnie na usg bylo...

Kasoku to posciel do kolyski ;) do lozeczka inna mam. A Ty sie masz z ta depresja... i pieknie wygladasz z brzuszkiem wiec sie nie martw.

Karola widze, ze Ty to masz zachcianki, w ogole ile już przytylas???no i super ta ciaze znosisz, zero mdlosci, energii za czterech, oby tak dalej :tak:;-)

od początku ciąży + 2 kg, w sumie był taki czas, że schizowałam się dlaczego nie przybieram na wadze i już zaraz szperanie w internecie co to oznacza i czy to może oznaczać coś złego, całe szczęście wizyta u lekarza i widok kopiącego i machającego rączkami Maleństwa na usg uspokoił mnie na tyle, że już nie szperam w internecie.

a kysz paskudna deprecho kasoku!!!!!!!!

krówka boski brzuszek!!!! jakoś nie chce mi się wierzyć, że wyglądasz jak świnka :-D

anabelka dobre teksty ma Twój Kuba!!! :-)

emalia nie trać nadziei, może jeszcze wszystko będzie ok!

jejku, 3 dzień ferii a ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić, nudzi mi się...
nigdzie za bardzo z domu się nie ruszam bo ślisko jak cholera, jutro mieliśmy jechać do Łodzi, na zakupy, do kina, posiedzieć u mojej kuzynki a tu zonk, auto tak zamarznięte, że nawet nie ma mowy by drzwi otworzyć, kilkucentymetrowa warstwa lodu, masakra jakaś :-(

reklama
emalia ja też uważam że za wcześnie,a tak swoją drogą od czego ta beta by rosła,podnosi się wraz z rozwojem zarodka przecież,przyznam że przy Kubie nie widziałam zarodka w ponad 5 tygodniu ;-) ja również trzymam kciuki

kasoku ja trochę awangardowo zrobiłam ostatnio,jadłam wieczorem naleśniki i zapijałam mlekiem :-D czekałam na bóle brzucha z rana jak to zwykle bywa a tu nic,dzisiaj za to bąki puszczałam po wczorajszych łazankach.Ja też na tyłku mam rostępy ale nie głębokie ani szerokie,tylko takie kreski białe,ale nawet nie wiem skąd je mam hehe na kolanie mam też jeden taki na 1,5cm i też nie wiem skąd haha

Krowko
doganiam Cię z brzuchem hehe wagowo też gonię hehe jak prosie,ale podejrzewam że brzuch mam większy bo chyba maluch jest duży,skoro Kuba na tym etapie miał ponad 1,5kg to może i to jest duże :-)

Ja dzisiaj się pokusiłam i weszłam na wagę hehe nie powiem ile ważę,jutro Wam napiszę bo może ta waga u lekarza inaczej waży i może pokaże mniej ale hehe masakra mówię Wam,jak tak dalej pójdzie to ponad 20kg znowu mi przybędzie i będę dyszeć przed końcem gdy będę wchodzić pod schody hehe

No i kupiłam wózek :-) myślałam nad graco symbio ale kurcze muszę mieć lekki wózek bo dużo jestem w trasie więc wybrałam graco evo,stoi w kartonach,wyciągnę dopiero za 2 miesiące hehe

skończe tak
j8ekn7.jpg

albo tak
21ca54p.jpg

:-)

Ostatnia edycja:
Do góry