reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Emalia ja tu czesto o Tobie mesle ;)

Niestety Alexowi sie nie poprawia i wrecz gorzej od wczoraj jest :(:( biedny do 3 w nocy nie spal wcale, pozniej go na sale przeniesli i co chwile ma podawane leki... dzis goraczki zbic nie mogli... dali ibuprofen i paracetamol naraz i jeszcze nurofen i dopiero troche spadla...
Antybiotyk podaja mu dozylnie, w nocy mial przeswietlenie pluc i prawe pluco jest mocno zainfekowane. Strasznie mu skakalo tetno i serduszko bilo ponad 180 a normalnie 130-140 ...ciezko mu sie oddycha mimo tlenu, co chwile podaja mu sterydy i nebulizator..ahh. a mi sie juz plakac chce , bo taka rozdarta jestem...chcialabym byc z nim ale nie moge zostawic Emilka... pojechalam do Alexa i akurat Emis sie obudzil i mama go dokarmila...a ja po 10 minutach wrocilam.. a do szpitala Emilka nie wezme bo tam tyle zarazkow, zreszta wczoraj juz byl z nami na izbie przyjec 4 godziny.
M z nim jest i nawet go wymienic nie moge zeby sie przespal w domu, bobtam to co chwile maszyna pika, pielegniarki zagladaja, mierza temperature i podaja leki ... oby jutro juz bylo lepiej.

reklama
to niezbyt ciekawie ale na pewno się poprawi więc głowa do góra,muszą trafić dobrze z lekiem i z dawką a sterydy nie są tak łagodne jak paracetamol i też po części obciążają organizm,podleczają i osłabią w dodatku i to takie koło...ale dobrze że to tylko jedno płuco,leki nie pozwolą rozwinąć się infekcji w drugim płucu to znowu jakiś plus

Pamiętam jak Kuba miał prawie 7 miesięcy i był w szpitalu z zapaleniem oskrzeli i dusznościami,pierwsza dawka antybiotyku dożylnie tak pomogła że duszności minęły

mam coś fajnego :-)
2cxgdft.jpg

To ja się przyznam ,że nie wytrzymałam i byłam dzisiaj na becie. Od poniedziałku (beta 832,http://******************/_app/lib/nbbc-1.4.5/smileys/bigeyes.gif Wzrosła dzisiaj do 9559 http://******************/_app/lib/nbbc-1.4.5/smileys/smile.gif

Emalia suuuper wzrosla beta . Ciesze sie ze w koncu sie Tobie udalo !!

Z Alexem lepie goraczki nie ma, tzn stan podgoraczkowy, leki pomagaja i od ponad godziny Alex nie potrzebuje dodatkowego tlenu, a oddech ma na 97-98 % a mial na 87... chociaz jak z nim rozmawialam to slyszalam ze nadal ciezko mu mowic.
Mowil ze chce do domu wrocic i w sumie jest szansa ze jutro wroci, bo jak leki dzialaja i dusznosci nie bedzie to antybiotyk dokonczy w domku.
Dzieki dziewczyny za kciuki i wsparcie slowne, zawsze to pomaga na psychike, bo szczerze sie troche obwinialam ze na pluca mu zeszlo...i tak mi zle ze nie moge z nim byc ale wiem ze jest z tata, bezpieczny i ze rysowalu, pisali, liczyli, ukladali puzzle...

Witam się skonana tak mi slabo dzisiaj i sennie.

Karola mowie Ci,ze będzie dziolszka, sliczna /y w ujęciu 3D :tak:
Anabelko bardzo zgrabnie wygladasz:tak:jednak laseczki wyższe ladniej prezentują się w ciąży od takich kurdupli co ja :tak:
Emalia nie ma za co, ciesze się jak cholera, betka przyrasta jak ta lala, super i pisz tu tez z nami,
Akuku biedny synus, trzymam za wyzdrowienie, bo co się namęczy to niestety jego :-(.

jeju ja dzisiaj caly dzień miałam tak niemoc, ze w pewnym momencie myslalam,ze wykorkuje, niby senna niby slaba niby do dupy ogolnie, poce się jak swinia i ogolnie mam już na serio portki pelne strachu.

Witam się skonana tak mi slabo dzisiaj i sennie.

Karola mowie Ci,ze będzie dziolszka, sliczna /y w ujęciu 3D :tak:
Anabelko bardzo zgrabnie wygladasz:tak:jednak laseczki wyższe ladniej prezentują się w ciąży od takich kurdupli co ja :tak:
Emalia nie ma za co, ciesze się jak cholera, betka przyrasta jak ta lala, super i pisz tu tez z nami,
Akuku biedny synus, trzymam za wyzdrowienie, bo co się namęczy to niestety jego :-(.

jeju ja dzisiaj caly dzień miałam tak niemoc, ze w pewnym momencie myslalam,ze wykorkuje, niby senna niby slaba niby do dupy ogolnie, poce się jak swinia i ogolnie mam już na serio portki pelne strachu.

bo u mnie te np + ponad 10kg inaczej będzie wyglądać niż u Ciebie,ale wiesz co jak za dupsko się chwytam to czuje że się powiększyło hehe :-D :-) a gdzie tam koniec jeszcze z 10kg i myślę że się zatrzymam haha w czwartek się będę ważyć,więc jakieś 2kg znowu będzie więcej :-)

teraz to sobie możesz rozłożyć nogi i 4 litery na łóżku i nic nie robić bo potem będziesz miała zajęcie

no i spójrz prawdzie w oczy,Ty niedługo rodzisz :-D :-) hehe oby poszło łatwo,miałaś już ostatnią wizytę u lekarza ? jak tam waga młodziaka

w zeszly poniedziałek Mlody wazyl pod 3 kg a w ten piątek 24 stycznia mam wizyte u gina, wiec zobaczymy. ta niemoc jest dziwna, bo tak jakbym wypocząć nie umiala i naladowac akumulatory :no:niezależnie czt spie czy nie jestem padnieta, zamiast krwi mi woda plynie i czuje się jak wypompowany balon.

Ostatnie 37tc.jpg

Może dlatego się tak czuje, bo w nocy mój ojciec napalil do 25 st było duszno i obudziłam się bardzo zmeczona.

Załączniki

• 37tc.jpg
    37tc.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
masz taki brzuch jakby młodziak pępkiem chciał wyjść :-) a na twarzy masz napisane "jestem zmęczona" :tak:
no i nadal wyglądasz szczupło więc zrzucisz to co nagromadziłaś ;-)

reklama
Do góry