reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
akuku na nfz będzie mi ciężko iść bo lekarz przyjmuje tylko do południa a ja jestem w pracy w tym czasie :baffled:

wychodzi na to, że na nfz mogę chodzić dopiero jak będę na zwolnieniu :eek:

a propo zwolnienia, wychodzi jednak na to, że muszę pracować min do lutego bo inaczej przepadnie mi cały staż do awansu zawodowego (3 lata pracy, organizowania imprez w szkole, uczestnictwo w różnych szkoleniach to wszystko mi przepadnie). :-(

staż mogą przedłużyć mi max o 1,5 roku czyli tyle mogę być maksymalnie na zwolnieniu + urlopie macierzyńskim

czyli duuuuupa, będę łapać choroby od dzieciaków i będę chodzić do pracy :-:)-(

szlag by to wszystko trafił.

ech, trzeba było słuchać mamy i zabrać się do robienia dzieci dopiero w czerwcu :-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
Karola ale zobacz ile Ci zajela praca nad dzieckiem, wiec jak mus to mus, ja mam zapalenie krtani, Matyska cos przywlekla z przedszkola i chrypie, smarkam-zatoki, ale trudno się mowi, nie moglas przewidzieć, ze się uda zwazywszy,ze tak długo było nic.

Karola zawsze mozesz isc teraz na zwolnienie i wrocic np. W 7 miesiacu na miesiac lub na 2 tyg...i wtedy beda naliczac te poltorej roki od momentu kiedy znowu pojdziesz na zwolnienie tak ??
A w pl nie ma tak ze na wyjscie do ginekologa w czasie ciazy masz platny dzien wolny ? Albo np. 3 godziny i powrot do pracy ?

Anabelko wozkkem pochwale sie jak mi troche zlosc przejdzie, bo chcialam kola pompowane a mam piankowe wygladajace jak pompowane... a zadawalam sprzedawcy pytanie..i tak odpowiedzial ze namieszal i wzielam te kola...ahh i zla jestem nooo
Teraz to sie zastanwiam czy kolor dobry wzielam?? I co ze mi sie juz nie pidoba??sama siebie nie rozumie i juz nawet nic m nie mowie, bo mi odboja chyba... hormony do bani ja chce juz styczen !!!

Dobra ide sie zabrac za jakas robote bo mi odbija jak nic.

Karola zawsze mozesz isc teraz na zwolnienie i wrocic np. W 7 miesiacu na miesiac lub na 2 tyg...i wtedy beda naliczac te poltorej roki od momentu kiedy znowu pojdziesz na zwolnienie tak ??

nie, to nalicza się łącznie, każde zwolnienie się sumuje, tak mi się wydaje, np. po wypadku byłam 1,5 miesiaca na zwolnieniu i teraz o te 1,5 przedłuża mi się staż. :baffled: czyli z puli do wykorzystania nie mam już 18 miesięcy (1,5 roku) tylko 16,5 miesiąca- jeśli moje zwolnienia i urlop macierzyński przekroczą 16,5 miesiąca to zaczynam cały staż od nowa :-(

A w pl nie ma tak ze na wyjscie do ginekologa w czasie ciazy masz platny dzien wolny ? Albo np. 3 godziny i powrot do pracy ?

no co Ty :-D nie wiem jak w innych zawodach ale u nas w szkole, nie ma nawet czegoś takiego jak urlop na żądanie, urlop mamy w wakacje i ferie, jak ktoś chce mieć wolny jakiś inny dzień to ma problem, musi sobie jakoś L4 załatwić. No chyba, że ma się już dzieci to przysługuje w ciągu roku dwa dni tzw opieki na dziecko, np jak dziecko nagle zachoruje.

uuuuu
no to tutaj np. jak sie powie w pracy o ciazy to masz wolne na wszystkie wizyty - ale nie, ze caly dzien tylko czas wizyty i placa ci za to.. natomiast nie ma czegos takiego jak pelnoplatne l4 (zalezy od firm - ale 90% nie zapewnia - tylko rzadowe ochlapy)

u mnie dobrze:) czekamy sobie cierpliwie i leniu****emy;-)

tili odpoczywajcie dziewczny!

hehe, widziałaś, wypikało Ci słowo, czy oby na pewno dziewczynki odpoczywacie czy jakieś niegrzeczne rzeczy robicie i moderator to wyczuł przez ekran i Was wypikał?

joke :-p

reklama
Ja mam platne 100 % wuec o tyle dobrze.
Karola to faktycznie trudna decyzja teraz, obys nie chorowala...
A macuerzynskie nie powinno byc luczone jakbys pracowala? Hmm przeciez to kazdemu sie nalezy...ahh dziwne to.

Do góry