reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Krowko pisalam dzis z tilli i wrocila do domu, miala skurcze regularne i mowi ze dosc silne ale miala tylko ktg nie sprawdzali jej szyjki... ale mowila ze chciala do do u polezec w wannie, zawsze moze do szpitala wrocic... myslalam ze zajrzy, kto wie moze do szpitala wrocila ? Jutro do niej zadzwonie.

hej dziewczynki:-D my 2in1:-D jestem w domku i ciesze sie jak cholera!! ktg Mlodej bylo ok
troszke swirowalo miedzy 110 a 182 ale puscili do domku - marzylam o wannie i wygodnym lozku
sytuacja na razie wyglada tak ze mam 2cm rozwarcia (po ostatnim badaniu) wiec nie jest to czynny porod
gdybym byla w 38tyg i miala 4cm przebili by mi wody a tak to mam zalezenie lezec i lezec i dac Ellie obrosnac w tluszczyk
wiec leze:tak: czop mi zaczal odchodzic wczoraj, dzisiaj juz wiecej - chodze z wkladka (Olivcia sie pojawila 6 dni po odejsciu czopu i wod - Piotrek po 2 dniach no w sumie 3 liczac 24h porodu:-p)
i juz na spokojnie pakuje torbe dla Ellie - bo jeszcze nie mialam gotowej :zawstydzona/y:

skurcze sa czasem lzejsze czasem mocniejsze ale nasilaja sie jak chodze - wiec staram sie nie chodzic;-)

mam czekac na odejscie wod albo skurcze co 3-5 min takie zebym zginala sie w pol:sorry: bomba

no to tyle co u mnie:tak: wysle dzieci do szkoly i pozniej ponadrabiam :*

aaaa co do lezenia mlodej to ona nie lezy w poprzek tylko bocznie - czyli nie wchodzi w kanal srodkiem glowy ale szersza czescia - generalnie na uszku:tak: dlatego mam stac na czworakach i umozliwic jej wyjscie z kanalu i wsuniecie glowki poprawnie :tak:

A to tilli zle Cie zrozumialam , sorki za zamieszanie.

Wozio nas dzis obudzil hehehe..wczoraj bylismy na tym ognisku ifajerwerkach..dzieci poszly spac I 21 I wstalismy dopiero jak dzwonek do drzwi nas obudzil..chwile przed 8... csemu w weekend tak dzieci nie spia nawet jak pozniej spac pojda ??

no to ciekawe jak tili u Ciebie się potoczy :-)
przy każdym porodzie odchodził Ci czop ? ja jestem ciekawa jak będzie u mnie,bo przy Kubie odeszły mi wody,czopu na oczy nie widziałam :-)

krowko ja dzisiaj rano czułam kopniaki :-) z lewej strony gdy leżałam na lewym boku i potem z prawej gdy z prawej leżałam :-) to było to,ale chyba czuję tylko te najsilniejsze bo tak to w ciągu dnia malutko czuję,ten 16 tydzień szybko mi zleciał

u mnie paskudna pogoda,szaro,deszczowo,nie lubię takiej pogody
Jeszcze dzisiaj mam w planach zakupy,sprzątanko,wieczorem robienie tortów na jutro bo Kuba kończy 4 lata :-) no masakra,mam tylko jeden przepis na krem do tortu Kuby i jak mi nie wyjdzie to strzelę sobie w łeb :-) głupia czekolada bez laktozy 11zł,jego tort pomimo że mniejszy wyjdzie drożej niż tort dla gości który będzie 5 razy większy hehe :-) ta dieta już mnie drażni a sposobu na rezygnację z niej nie widać

Ostatnia edycja:
Anabelko gratuluje kopniakow, i wszystkiego najlepszego dla Kubusia. 4 lata kiedy to minelo co ?? Hehehe

Dobra ide wozek skrecac.

herj a co tu taka cisza???tili trzymam za Ciebie.

znalazłam swoje dwa zdjęcia jedno waga normalna czyli normalna ja sprzed roku, a drugie ja doba po narodzinach Matyski, zobaczcie jaka ja bylam gruuuubaaaaaa.Zobacz załącznik 592426Zobacz załącznik 592427jeden komentarz mi się nasuwa ja pier.dole, dlatego teraz truchtam 4 km prawie codziennie, żeby tak nie wygladac :no:

ciężarówki pomóżcie bo czytam i czytam i już głupieje od tego czytania :baffled:

czytam w którym tygodniu można już usłyszeć serduszko ale takie przeróżne opinie są, że szok.

dziewczyny jak było u Was?

chciałam zapisać się do Gina na 16.11 (to był by koniec 7 tc) ale Gina wtedy cały tydzień nie ma, zaproponowali mi 12.11 (początek 7 tc), lub po 20.11 (8 tc).

no i nie wiem co zrobić... chciałabym usłyszeć serduszko, boję się iść za wcześnie bo wywalę 150 zł a za wiele nic nie zobaczę ale znów nie chce czekać aż do 20.11 mąż uważa, żeby czekać do tego 18.11 ale ja chyba na szpilkach będę siedzieć do tego czasu. Zresztą to już będzie chyba ciut późno jak na pierwszą wizytę co nie?

reklama
Karola najbezpieczniej 7/8 tc ja chyba bylam kolo 7 tc i już serducho bilo.
poczekaj do tego 18.11 bo to tez zależy od dlugosci cyklu i kiedy owu wystapila, ja mam krótkie cykle dlatego pewnie mi wcześniej było slychac.

Ostatnia edycja:
Do góry