reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Akuku ja miałam graco quatro tour delux i dźwięk klepania kółek podnosił mi ciśnienie :-)

Tilli no ja moge rodzic za 49 dni hahaha max za 70... nie wiecej.

A czas mi leci ja szalony.. okropnie szybko.
Musze sie zabrac za przemeblowanie I pranie ciuszkow prasowanie I torby popakowac...aaaa
Nawet nie wiem kiedy mi tygodnie mijaja....

czemu tak szybko ? zostało ci jeszcze 10 tygodni hehe :-D :-)

Witam sie i ja.

Przyznam się Wam ,że juz wczoraj wiedziałam ale póki co podchodzę do sprawy na chłodno bo chce zobaczyć jutrzejszy wynik czy ładnie przyrasta :)
A więc wczoraj po skoku tempki i ino bladym cieniu postanowiłam jechać na bete. Wynik 12,71 :)
Z racj tego ,że mam dwa poronienia za sobą to miałam prykaz od razu zgłosić sie do gina.
No i mam zaliczoną wizyte u gina :) Pęcherzyk ładnie rośnie, w dobrym miejscu. A gdzieś indziej wypatrzył drugi ale mówi raczej nie będzie się rozwijał., bo ten pierwszy jest większy i idealniejszy :) No i w sobote mam powtórzyć bete i jak bedzie przyrost to dostałam recepte na Acard i Dupka i mam brać od soboty. Następna wizyta 25,11. Ehhhh byle do soboty :)

Proszę mi jeszcze nie gratulować.Poczekajmy do jutra:)

no mówiłam że to masowo się dzieje,czekamy zatem do soboty :-) i na kolejne :-)

Mój dzieciak jakiś mało ruchliwy,wczoraj wieczorem jak już w końcu usiadłam i mogłam odpocząć po urodzinach to maluch się odezwał,obkopał mamusie ładnie i chyba zasnął,dzisiaj jedynie sporadycznie coś tam czuję

Mdłości brak :-) duszący kaszel w końcu minął,katarzysko nie przeszkadza :-) ale jutro powtórka z wczorajszej rozrywki,bo kolejni goście :szok: :-)

reklama
Anabelka- super, że urodziny udane! Kubuś zadowolony?
Akuku Ty to masz przeboje wózkowe

A ja byłam upuścić krwi, Jasio w przedszkolu. Brzuszek pobolewa, kurczę zupełnie inna ta ciąża. I do tego częste bóle głowy wryyy

Emaila - cudem powstrzymuje sie aby nie krzyczec hura:-D:-D okej wstrzymam sie ale bedzie ciezko

malymi slowkami - ale sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :********

dzisiaj dzwonila polozna i mowi ze hemoglobina 9.5 spadla na leb i szyje:baffled:
kurcze a ja nigdy problemow z zelazem nie mialam
wysysa ze mnie to dziecko wszystko :baffled:

Anabelka- super, że urodziny udane! Kubuś zadowolony?
Akuku Ty to masz przeboje wózkowe

A ja byłam upuścić krwi, Jasio w przedszkolu. Brzuszek pobolewa, kurczę zupełnie inna ta ciąża. I do tego częste bóle głowy wryyy

no baa,zadowolony jak nie wiem :-)
a jak Cię pobolewa ten brzuch,jak na okres delikatnie ?

dzisiaj dzwonila polozna i mowi ze hemoglobina 9.5 spadla na leb i szyje:baffled:
kurcze a ja nigdy problemow z zelazem nie mialam
wysysa ze mnie to dziecko wszystko :baffled:

doprowadź się do porządku bo poród blisko,po nim i tak możesz jeszcze więcej stracić no a potem karmienie,mnie tak Kuba doprowadził do anemii a potem do zaniku mleka bo jadł i jadł

Anabelka- nie wiem, raczej jest to ból po jednej stronie. Pojawia się jak trochę pochodzę i to mnie martwi bo uziemiona nie chce byc..teraz.
Najważniejsze, że Kuba w świetnym humorze :-)

Tili- a Ty grzecznie odpoczywasz?

Anabelko mowie najwczesnie w 37 moge rodzic hehehe...czyli 21 dni przed terminem czyli za 49 dni...ale szcerze chcialabym rodzic po 1 stycznia...czyli jakkes 2 tyg przed terminem... Viki sie rodzil troszke wczesniej a dokladnie tydzien przed terminem i teraz tez tak chce hehe. Ale mowie mam nadzieje ze nie bede rodzic po terminie wiec max 70 dni.
Fajnie ze juz ruchy czujesz...ja poczatkowo czulam ruchy delikatne i czasem przez kilka dni nic nie stukal do mnie..a etraz jak chce rodzic bo kopie az boli.

Kamilko jak sie czujesz? Jak tam malutka zaparla sie w brzusiu ?

Karola jak tam u Ciebie ?? Mam nadzieje ze mdlosci Cie nie mecza.

Tilli kazdemu maluchowi inaczej zabki wypadaja, choc ja sie zastanawiambczy to troszke nie za wczesnie ..hmmm , druga jedynka na dole sie rusza a Alex sie cieszy bo znowu zebowa wrozka przyjdzie hehe. Rano przybiegl do nas z pieniazkiem i mowi myslalem ze zabka wrozka tez zostawila hehehe... narazie chowam jego zabki do kinder niespodzianki hehe.
Jak sie czujesz kochana ??

Kasoku, a ty jak sie czujesz?

Limonka jak synek ? Mam nadzieje ze juz odpoczelas po porodzie. Zdrowka.

Miciurka a co u was ?

Zaraz postaram sie wstawic zdjecia wozi z oponami piankowymi ktore wygladaja jak pompowane, swoja droga snilo mi sie w nocy ze przyszly pimpowane i byly miekkie i fajne hehe. Przezywam te kola jak zaba okres... chyba nie mam o czym myslec co ?
Milego dnia

Akuku jak już rodziłaś przed terminem to teraz nie jest to wykluczone :-) moja była sąsiadka dzieci rodziła w 37-38tc :-)

krowko​ to mnie też boli brzuch jak chodzę,gdy na przykład idę do sklepu to w drodze powrotnej już mnie pobolewa,potem chwilę odpoczywam i znowu coś robię,może rób czynności z przerwami

Anabelko stad moje wyliczenia hehe...musze zrobic wszystko by byc gotowa na wczesniejsze przyjscie na seiat malucha...uhh jak malo czasu zostalo.

Fajnie ze Kubus zadowolony z urodzin.:)

reklama
Anabelko - wiem:zawstydzona/y: kurde przestraszylam sie, nie chce sie wykrwawic albo miec transfuzji albo wlasnie poleciec jeszcze bardziej po porodzie, kurde.. dalam ciala
teraz zwiekszylam dawke i zagryzam kiwi po kazdej tabletce niech ta witamina c pomoze temu zelastwu sie wchlonac bardziej..

czuje sie do doopy ze tak zbagatelizowalam sprawe:zawstydzona/y:

Krowko
- moze tam naciaga sie wszystko teraz ?

a ja odpoczywam, tak:tak: teraz wiem czemu mnie czasem taka slabosc ogarnia i niemoc - pieprzona hemoglobina, na wlasne zyczenie:wściekła/y::wściekła/y:

wiecie co? fizycznie czuje sie gotowa na porod i Mloda - juz mnie meczy ta ciaza, wizyty w szpitalu itd, ale psychicznie .. nie wiem.. kurde co to sie dzieje ze mna:baffled: pyschicznie sie boje

oooo ale wyciskacz lez wlasnie obejrzalam na hbo - gwiazdka z Holly - tak, typowo dla ciezarnych z rozchwianymi hormonami;-)

Do góry