reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Biore przyklad z Missiiss i ide sie myc :) do pozniej

mnie tez korci strasznie.. ale boje sie rozczarowania
rozsadek mowi ze jest stanowczo za wczesnie.. nawet jak na srode :-(

reklama
kurcze, ja bym juz testowala, nie umialam i nie umiem wytrzymywac, dlatego tez bede testowac juz 27 listopada, a wg kalendarza owu powinnam zaczac 29 listopada.:rofl2:

tiluchna masz racje ide na żywioł haha Wam zycze powodzenia w testowaniu i od razu piszcie jak juz cos bedzie wiadomo:) ja uciekam spac,bo do pracy nie wstane;/ dobraanoc;)

Hej dziewczyny :-)

Jak tak czytam o waszym środowym testowaniu to sama na ta środę czekam - dla mnie to za wcześnie ale jestem ciekawa co u Was wyjdzie :-)

Missiiss - a ja właśnie miałam w ciąży mdłości bardzo bardzo wcześnie, na tyle wcześnie, że w ogóle nie przyszło mi do głowy, że to może coś oznaczać. Dopiero jakoś po tygodniu zrobiłam test i już było wszystko jasne :-D

ale jestescie niedobre dziewczyny tak mnie brzydko podpuszczac a pozniej sie okaze ze u mnie lipa a wy mi wmowilyscie wczesniej ze to juz cos oznacza nu nu nu !;-)

hej witam sie porannie przed wjściem do pracy. siknęłam sobie dzisiaj i ............. lipa negatyw jak się patrzy więc jutro tez pewnie negatyw będzie. ehh a może to i lepiej ? bo cholera wie co by to wyszło przy tych plamieniach. w ogole zastanawiam się nad tą ciążą jasiek nam tak dał w nocy popalić, jest tak rozkapryszony i rozpieszczony przez dziadków ze to juz sę w pale nie miesci:no: jak czegos nie moze dostac to tak wyje i żyga ze nawet nie macie pojęcia. przykladowo wobudzil sie w nocy i ze on chce do wóźia o 3 e nocy , nie ma kurde wóźia i powtarzalismy mu to w kolko że wozio już spi ze trzeba sie położyc na boczek kocyiem przykryć i iść spać i rano będzie wózio a ten co? histeria i żyganie, pokoj i dywan to już śmierdzi jak w komorze gazowej średnio co 3-4 dni musze go szorować a i tak capi nie wspomne o big plamach... wczoraj to normalnie myślałam że go podrzuce komuś.... i tak się zastanawiałam i nie wiem może rzeczywiscie lepiej jest narazie sobie dać spokoj z dzidziem ?:zawstydzona/y: ehhh albo poprostu się pocieszam... no nic koncze swoje smęty z rańca i lece do pracy kolejny piękny dzien z wnerwiającymi wiecznie niezadowolnymi klientami. chyba się zwolnie popracuje do konca grudnia i niech mnie w pompke pocałują

Witam z rana ;)

Ja akurat jestem zdania, że czekanie niekoniecznie musi coś zmienić, dziecko mimo że starsze wcale nie musi stać się mniej problemowe :-) Mój Jasiek skończył już 3 lata, a nadal potrafi dać czadu. Potrafi urządzić wielką histerię, bo coś mu się nie podoba, nie wspominając o tym, że co noc przychodzi do nas do łóżka i ile razy byśmy go nie odprowadzili, to i tak rano znajdujemy go śpiącego pomiędzy nami :szok: Jak był mały też był dość kłopotliwy, miał straszne kolki i od początku jest strasznie rozkrzyczany :-D Nie liczę na to, że jak będzie miał rodzeństwo w wieku powiedzmy 4 lat, to mu się zmieni, czasami myślę, że z dwójką będzie ciężko, bo i z nim jednym czasami jest ale mimo to nie mogę się doczekać :-)

reklama
hej :) ja juz w pracy
Missiiss - moze ale nie musi byc negatywny jutro
przeciez hcg wzrasta wiec dzisiaj moze nic nei byc, jutro moze byc 10 a potjutrze 20 itd.. (nie wiem jak przyrasta :p)

ja czekam, nie nastawiam sie, nawet boje sie jutro zatestowac :)
jak na razie latam co chwila do lazienki i patrze czy nie ma @ bo boli jak jasna cholera i piersi tez zaczely bolec ale tak po bokach

co do dzieci i rodzenstwa
ja mam 2, pelne rece roboty ale 3 pragne bardzo :)
tylko, ze kiedy przechodzilismy etap nieprzespanych nocy i pieluchowania to bym sie nie zdecydowala za chiny ludowe na trzecie
teraz mamy luz
dzieciaki o 19.30 juz w lozeczkach, zasypianie trwa doslownie 5 minut i spia do 5.30/6 rano
Piotrula sie czasem obuzi bo chce piciu albo kakalko ale to bardzo zadko i tak ok 4 rano, wtedy wypije i potrafi nawet do 7 spac co mnei nei za bardzo zadowala bo wtedy szykowanie do przedszkola jest na lapu capu ;)

poza tym Olivcia nie przesypialam nocy 2 lata.. jak zaczela przesypiac to urodzil sie Piotrula i kolejne 2 lata.. 4 lata nie przespalam nocy
serio a Piotrula potrafil sie budzic po 15 razy czasem bo smoczka gubil :/
wiec teraz mija ok 8 miesiecy jak spie caaaaale noce i na tyle naladowalam akumulatory ze moge kolejne 2 lata nie spac hehe

spanie cala noc to luksus :D

Do góry