reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej dziewczyny i doooopa dostałam @!!!! wrrrrr i to bolesna jak h... ;/ mam nadzieje ze reszcie z Was sie uda;) ja zaczynam po okresie nastepne starania,jesli sie nie uda to od nowego roku daje na luz;/

reklama
kasoku, mysmy na pierwsze dziecko czekali az 6 lat bo jak sie okazalo moj maz mials slabej jakosci nasienie i jak poszlismy do androloga po badaniach to jedynym leczeniem byla witamina E 400micrograms jeden raz dziennie. pare miesiecy pozniej bylam w ciazy. caly czas bierze witamine E i bylam juz w ciazy 7 razy, wiec na pewno dziala. te witamine mozna brac non stop i jest wspaniala nie tylko na poprawe nasienia ale takze na serce i uklad immunologiczny. nic nie tracisz wiec warto sprobowac, i bez nerwow bedzie dobrze. :-D

sloneczko dzieki, naprawde potrzebny mi byl twoj wpis, bo juz sie zastanawialam i co ewentualnie dalej
alina przykro mi, ale od nastepnego dawaj i od nowego roku tez dawaj o ile sie nie uda ale sie uda :-)

kochane starczki tak czytam wasze posty o tym jak bardzo sie starcacie i chcialam wam poziedziec z doswiadczenia ze jak sie na chwile zapomni to wtedy jest niespodzianka. pracowalam na caly etat a wieczorami myslalam i myslalam dlaczego sie nie udaje, jedna z przyczyn byl powod slabego nasienia (czytaj wyzej) a druga to to ze bardzo sie staralismy i caly czas siedzialo nam to w glowach. tyle badan, tyle pieniedzy i strasu wreszcie powiedzialismy sobie ze to konic staran i zaczelismy normalnia zyc, to bylo w styczniu 2006 roku a w marcu bylam juz w ciazy, zajelam sie roznymi innymi rzeczami, tak zeby zapomniec i prosze, troche relasku i sie udalo. Wiem ze latwo sie mowi ale ja naprawde wiem co mowie bo mam za soaba 7 ciaz, niestety tylko jednego dzieciaczka, bo pozostale to martwe ciaze, pislam o tym wczesniej. Trzymam za was mocno kciuki i prosze wyluzujcie sie to pomaga. Z calego serca pozdrawiam :-):-):-)

polecam reflexologie, tam na naszych stopach sa takie dwa punkty ktore odpowiadaja za prace naszych organow rozrodczych - recepta na ciaze. sprawdzilam. :-D

słoneczko kochana jestes!! zrobie jak piszesz:) i podziwiam Cie za wytrwalosc!chcialabym tak wlasnie wrzucic na luuz i cieszyc sie tez przytulanskiem a nie tylko dlatego bo trzeba;/ ja stracilam pierwsza ciaze 4 mies temu:( i slyszalam ze po poronieniu sie szybko zachodzi moja kolezanka juz po 3 mies zaszla znowu a ja nadal niccc;/ mmm uwielbiam masaz stóp :D to napisz cos wiecej w ktorym miejscu sa te punkty mniej wiecej :d i dziewczyny ile dni po @ najlepiej zaczac starania od nowa???

alina to zalezy od hormonow, musze powiedzic ze po urodzeniu Emily odczekalam az przestalam krwawic i po dwoch cyklach bylam w ciazy, tak zajeci bylismy malenstwem ze seks to tylko dla sportu i prosze. ale martwa ciaza byla wiec czekalam az zaczne krwawic i teraz znowu seks dla sportu, nie myslimy o tym zeby chcemy miec druga dzidzie. Kto wie, moze na gwiazdke zrobie rodzince niepodzianke, chcialabym. jesli chodzi o masaz stop to oczywiscie wszystkie te punkty dokladnie na duzym palcu i piecie a jesli chodzi o ciezka prace jajnikow to znajduje sie on od zewnetrznej strony kostki z przodu nogi. generalnie zeby go nie ominac nalezy masowac i uciskac okraglymi ruchami dookola kostek, szcegolnie tej na zawnatrz nogi. jak patrzysz na obrazki to nigdzie nie jest to napisane, ja dowiedzialms ie o tym od mojej masazystki, ktora szczegolna uwage poswieca refeksologii. ja bylm w 17 dniu cyklu i tego dnia mialam masaz i jak zaczela masowac te miejsca to normalnie czulam w brzuchu klucia, tego samego wieczoru, kolacja przy winie i seks, tydzien pozniej robilam test i z tej ciazy urodzila sie Emily!!!Wywolala u mnie extra owulacje i prosze. :-D

hejka, jestem po wizycie u Gina. Hmmm, od czego by tu zacząć... @ nie ma bo hormony nadal szaleją po odstawieniu tabletek anty. Lewy jajnik boli jak szalony bo jest w nim aż 12 pęcherzyków (!), do owulacji nie dochodzi bo otoczka jest bardzo twarda i nie pęka (stąd te bóle brzucha), plamienie występuje bo @ chce przyjść a nie może ze względu na rozchwiane hormony. Znów dostałam Luteinę na wywołanie @. Jeśli kolejny cykl będzie trwał ponad 35-40 dni, mam się znów pojawić u lekarza. Testów owu mam nie robić bo wg niego to bez sensu (test może np wykazać skok hormonów, że owulka niby jest a w rzeczywistości pęcherzyk nie pęknie i owulki nie ma). Wg mojego Gina temperaturki też nie ma sensu mierzyć (chyba, że hobbistycznie), testów owu też nie robić bo najskuteczniejszy sposób na dziecko to boboseksy co dwa dni i tyle.

dostałam od niego witaminki Ladee Vit, mam brać to zamiast samego kwasu foliowego bo to zawiera min. jod, który powinieno obniżyć mi wynik tsh. Mój wynik tsh (2,6) niby jest w normie ale jak na ciąże to najlepiej żeby było ok 1.

reklama
Do góry