reklama
sloneczko121
Zaangażowana w BB
kasoku, mysmy na pierwsze dziecko czekali az 6 lat bo jak sie okazalo moj maz mials slabej jakosci nasienie i jak poszlismy do androloga po badaniach to jedynym leczeniem byla witamina E 400micrograms jeden raz dziennie. pare miesiecy pozniej bylam w ciazy. caly czas bierze witamine E i bylam juz w ciazy 7 razy, wiec na pewno dziala. te witamine mozna brac non stop i jest wspaniala nie tylko na poprawe nasienia ale takze na serce i uklad immunologiczny. nic nie tracisz wiec warto sprobowac, i bez nerwow bedzie dobrze.
sloneczko dzieki, naprawde potrzebny mi byl twoj wpis, bo juz sie zastanawialam i co ewentualnie dalej
alina przykro mi, ale od nastepnego dawaj i od nowego roku tez dawaj o ile sie nie uda ale sie uda :-)
alina przykro mi, ale od nastepnego dawaj i od nowego roku tez dawaj o ile sie nie uda ale sie uda :-)
sloneczko121
Zaangażowana w BB
kochane starczki tak czytam wasze posty o tym jak bardzo sie starcacie i chcialam wam poziedziec z doswiadczenia ze jak sie na chwile zapomni to wtedy jest niespodzianka. pracowalam na caly etat a wieczorami myslalam i myslalam dlaczego sie nie udaje, jedna z przyczyn byl powod slabego nasienia (czytaj wyzej) a druga to to ze bardzo sie staralismy i caly czas siedzialo nam to w glowach. tyle badan, tyle pieniedzy i strasu wreszcie powiedzialismy sobie ze to konic staran i zaczelismy normalnia zyc, to bylo w styczniu 2006 roku a w marcu bylam juz w ciazy, zajelam sie roznymi innymi rzeczami, tak zeby zapomniec i prosze, troche relasku i sie udalo. Wiem ze latwo sie mowi ale ja naprawde wiem co mowie bo mam za soaba 7 ciaz, niestety tylko jednego dzieciaczka, bo pozostale to martwe ciaze, pislam o tym wczesniej. Trzymam za was mocno kciuki i prosze wyluzujcie sie to pomaga. Z calego serca pozdrawiam :-):-):-)
polecam reflexologie, tam na naszych stopach sa takie dwa punkty ktore odpowiadaja za prace naszych organow rozrodczych - recepta na ciaze. sprawdzilam.
polecam reflexologie, tam na naszych stopach sa takie dwa punkty ktore odpowiadaja za prace naszych organow rozrodczych - recepta na ciaze. sprawdzilam.
słoneczko kochana jestes!! zrobie jak piszesz i podziwiam Cie za wytrwalosc!chcialabym tak wlasnie wrzucic na luuz i cieszyc sie tez przytulanskiem a nie tylko dlatego bo trzeba;/ ja stracilam pierwsza ciaze 4 mies temu i slyszalam ze po poronieniu sie szybko zachodzi moja kolezanka juz po 3 mies zaszla znowu a ja nadal niccc;/ mmm uwielbiam masaz stóp to napisz cos wiecej w ktorym miejscu sa te punkty mniej wiecej :d i dziewczyny ile dni po @ najlepiej zaczac starania od nowa???
sloneczko121
Zaangażowana w BB
alina to zalezy od hormonow, musze powiedzic ze po urodzeniu Emily odczekalam az przestalam krwawic i po dwoch cyklach bylam w ciazy, tak zajeci bylismy malenstwem ze seks to tylko dla sportu i prosze. ale martwa ciaza byla wiec czekalam az zaczne krwawic i teraz znowu seks dla sportu, nie myslimy o tym zeby chcemy miec druga dzidzie. Kto wie, moze na gwiazdke zrobie rodzince niepodzianke, chcialabym. jesli chodzi o masaz stop to oczywiscie wszystkie te punkty dokladnie na duzym palcu i piecie a jesli chodzi o ciezka prace jajnikow to znajduje sie on od zewnetrznej strony kostki z przodu nogi. generalnie zeby go nie ominac nalezy masowac i uciskac okraglymi ruchami dookola kostek, szcegolnie tej na zawnatrz nogi. jak patrzysz na obrazki to nigdzie nie jest to napisane, ja dowiedzialms ie o tym od mojej masazystki, ktora szczegolna uwage poswieca refeksologii. ja bylm w 17 dniu cyklu i tego dnia mialam masaz i jak zaczela masowac te miejsca to normalnie czulam w brzuchu klucia, tego samego wieczoru, kolacja przy winie i seks, tydzien pozniej robilam test i z tej ciazy urodzila sie Emily!!!Wywolala u mnie extra owulacje i prosze.
sloneczko121
Zaangażowana w BB
alina bardzo mi przykro ze starcilas dziecko, wiem jak to boli i jak jest ciezko ale w koncu sie uda, trzeba tylko wirzyc w to. trzymam kciuki:-):-)
karola1986-21
Dream it. Wish it. Do it.
hejka, jestem po wizycie u Gina. Hmmm, od czego by tu zacząć... @ nie ma bo hormony nadal szaleją po odstawieniu tabletek anty. Lewy jajnik boli jak szalony bo jest w nim aż 12 pęcherzyków (!), do owulacji nie dochodzi bo otoczka jest bardzo twarda i nie pęka (stąd te bóle brzucha), plamienie występuje bo @ chce przyjść a nie może ze względu na rozchwiane hormony. Znów dostałam Luteinę na wywołanie @. Jeśli kolejny cykl będzie trwał ponad 35-40 dni, mam się znów pojawić u lekarza. Testów owu mam nie robić bo wg niego to bez sensu (test może np wykazać skok hormonów, że owulka niby jest a w rzeczywistości pęcherzyk nie pęknie i owulki nie ma). Wg mojego Gina temperaturki też nie ma sensu mierzyć (chyba, że hobbistycznie), testów owu też nie robić bo najskuteczniejszy sposób na dziecko to boboseksy co dwa dni i tyle.
dostałam od niego witaminki Ladee Vit, mam brać to zamiast samego kwasu foliowego bo to zawiera min. jod, który powinieno obniżyć mi wynik tsh. Mój wynik tsh (2,6) niby jest w normie ale jak na ciąże to najlepiej żeby było ok 1.
dostałam od niego witaminki Ladee Vit, mam brać to zamiast samego kwasu foliowego bo to zawiera min. jod, który powinieno obniżyć mi wynik tsh. Mój wynik tsh (2,6) niby jest w normie ale jak na ciąże to najlepiej żeby było ok 1.
reklama
sloneczko121
Zaangażowana w BB
super nazwa karola boboseksy, podoba mi sie. Bedzie dobrze.