reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karola - a u mnie taka choroba to byl objaw :p :p wiadomo czego:-D

Smerfiku - kochana, trzymam kciuki aby ta beta przyrosla!!!!!!! jutro powtarzasz? czy pojutrze?

mnie piersi w ogole nie bolaly:sorry: ale ja mam duze tak czy siak :zawstydzona/y:

ja tak miałam cykl przed zajściem,ale w cyklu w którym zaszłam w 9 dobie wyższej temperatury tak miałam :-)

Hej, u mnie bol glowy od karku, zle spalam i dzisiaj po konsultacji z ginem wzielam ibuprom, po wtore mam zatwardzenie, tylko umiem cos zrobić po czopkach, zaraz mnie szlag trafi jestem już tak wk ur wi ona no ilez można nie srac??/a jesc musze i to wszystko się kotłuje w jelitach, chodze na 4 km spacery codziennie, wiec mam ruch, przed chwila zalalam sobie suszone sliwki plus siemię lniane. Bylam w aptece, żeby kupic sobie cos do inhalacji, zapomnijcie nic nie można brac w ciąży, wiec zagotuje wode i ja posole i może mi je ba ne zatoki odetka, jezu ale jestem wku rwio na :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nienawidzę się zle czuc i wszyscy rozkladaja rece.

ja ostatnio jadłam świeże śliwki :-)

Akuku olbas oil uważam za najlepszy,używam tylko tego gdy Kuba ma katar,ostatnio pożyczyłam kuzynce mojego bo jej córa źle spała bo męczył ją katar z olbas oil przespała całą noc. 4 krople na piżamkę i oddycha się znacznie lepiej :-)

Tilusia tak ja juz po badaniu..... wlasnie jest problem mimo ze wydaje mi sie z ciazy nici ... ze sie nie udało a tu bach cycory mi wywalilo ;/ zwariuje... i snilo mi sie ze beta wzrosla;/ masakra..... chce juz dostac okressss normalnie.... od tych hormonow moj organizm wariuje......( hahaa zamiast organizm napisalam orgazm..... czytam co napsialam i poprawka;D ) Wyniki ok 13;D dam znac;D chociaz wiem ze bedzie ZERO :D w sumie tego chyba chce;D

Kasoku probuj metoda Karoli sol napewno nie zaszkodzi a moze akurat pomoze na zatoki.... a co do zatwardzenia raz w zyciu mialam takie zatwardzenie ze myslalam ze beda mnie musieli rozciac zeby to ze mnie wyciagnac ;D jejku nigdy wiecej ;( ahh gowniany temat;D

Karola nie badz tak nastawiona ... pozytywne nastawienie to polowa sukcesu ;D Masz zaciazyc i dac mi nadzieje :p rozumiesz? zrob to dla mnie ;D haha

Akuku ja bym nie wytrzymala napewno o dwoch usg i bym pognala do lekarza;p :p:p

Anabelko a jak sie czujeszZ? Przeszłó troche przeziebienie? kuruj się :*

Dziewczyny jezeli okaze sie ze to ciaza to ja nie bede mogla w to uwierzyc bo czuje sie jakbym miala skrzydla , a w poprzednich ciazach ja sie ruszac nie moglam..... no przeciez nie mozna nie czuc ciazy;p

Krowko jestes tu jeszcze daj znac co u Ciebie?

chcesz zero bo nie chyba lepiej Ci przyjąć taki wynik bo taki stan psychiki masz co :-D ale my i tak trzymamy kciuki za wyższy wynik :-)

W nocy smarkam bo oddycham nosem,nie potrafię spać z otwartą paszczą hehe ale i tak pobolewa mnie już gardło,zapewne od spływającego kataru i oddychania buzią.Ale ciepłe herbatki z cytryną,10 paczek chusteczek i daję radę :-)

Anabelka- jak się czujesz, jak objawy? Bo u mnie zanikają..czy to już ten okres "dobroci" czy mam się bać?

Złagodniały,ale może będę miała tak jak wcześniej w ciąży,jeszcze się nasilą a potem złagodnieją i zanikną :-) Wczoraj na kolację objadłam się pizzą,a dzisiaj brzusio ok,więc na noc muszę się objadać chyba hehe Kuba szczęśliwy że w końcu pizza.

reklama
Smerfiku - no ja trzymam tak mocno zacisniete kciuki, ze ledwo co pisze:-D

Krowko - no w koooooooooooncu bo sie juz martwilam:zawstydzona/y: gdzies Ty byla jak cie nie bylo ?:-D

pewnie ze w 11 tyg juz objawy moga ustepowac i oby tak bylo! po co masz sie meczyc do 15 czy 20 tyg?? he? he? he??? ciesz sie:tak: wszystko na bank jest w porzadeczku;-)

no wlasnie skonczony 31 tydz - i ja sie pytam? gdzie to ucieklo?:szok::-D:-D

Anabelko - ja tez olbas oil uwazam za najlepszy - ja rowniez dodaje pare kropel do goracej wanny i dzieciaki maja inhalacje od razu :tak:

oby to przeziebienie juz sobie poszlo - a kysz:wściekła/y:

Tili ja już nie wiem co mam myslec;( moje cycki mi chca eksplodowac;/ nie wiem czy to po zwiekszonej dawce duphastonu czy co jest;/ masakra ....

Anabelko jestem przygotowana na zero , ale oczywiscie w glebi serca napewno bym chciala dodatnia bete... jednak nie chce sie rozczarowac poraz kolejny i stwierdzilam ze lepiej czekac na zeroooooo a najwyzej milo byc zaskoczona;D

No dziewczynki postanowilam ze pojde na usg 4d z okresleniem plci...110 f ale bede miala wszystko posprawdzane, wizyta bedzie trwalam 45min-1 godz. A na samym okreslneiu plcinza 70 f nie ma zadnycn pomiarow ani nic innego tylko plec i do widzenia. A mimo wszystko chcialabym wiedziec wiecej niz tylko plec.
Mam zamiar isc na usg za 2-4tyg. Jeszce nie wiem.
Narazie musze w swojej cytrynce wymienic klocki i tarcze z przodu, ztobic mot i kupic tak, bo wszystko naraz sie konczy z data. No i za przedszkole zaplacic i inne oplaty. Zobacze ile kaski sie zostanie.
Postanowilam ze kurtki ciazowej zimowej nie kupie wiec 40 f do przodu hehe. Bede ubierac ciepla bluze i na to kurtke rozpieta, ja i tak wszedzie autem jezdze.
Chyba zadzwonie i sie umowie na dniach.

ja jak narazie nie mam żadnych problemów,bo wyprawki jeszcze nie kompletuje :-) chociaż z kurtką to też myślę,bo do końca grudnia obchodzę w normalnej a potem brzuch wywali do przodu i chyba też wybiorę opcję z grubymi ciepłymi swetrami i odpiętą kurtkę,bo co ja szczupła i kupię kurtkę xl specjalnie na brzuch,będę wyglądać jak w worku hehe :-)

Pogoda u mnie do dup...y co chwile pada,aż nie chce mi się wychodzić z domu,a muszę skoczyć po jakieś pieczywo i na pocztę i po rodzynki bo chcę zrobić słodkie bułki z rodzynkami i drożdżówki z truskawkami,ale truskawki mam zamrożone,zabezpieczyłam się gdy był sezon hehe,zamroziłam 5 kg :-) :-D :-)

heyy laseczki

Krówka hmm graty wkoncu udało mi sie uprosić mojego G żeby sie wziął za to i powywoził wiec jest jakiś postęp. Jutro przychodzi tata od mojego i bedą wkoncu działać bo wykańcza mnie to juz powoli fototapeta przyszła wiec tylko dobór farb został:)

a tu sie moim księciuniem pochwale jak to sie ładnie na USG 3d pokazał:)
20130913_093856.jpg u mnie to juz na 1000000000000000000000000000000% chłop bo jajucha pokazał jak ta lala po tatusiu :-D:-D:-D:-D:-D

a co do prostej to juz niewiele mi zostało :szok::szok::szok: ale jeszcze do mnie to nie dociera. Troche żałuje bo nie poszłam na żadne spotkanie do szkoły rodzenia hmm no ale mam nadzieje że doswiadczenie mojego G troche mi pomoże ;-)
zaraz spadam na zakupy bo trzeba obiadek ugotowac bo mój juz zaczyna fochy strzelac że zapominam o nim :D;-);-);-)

Załączniki

• 20130913_093856.jpg
    20130913_093856.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
Krowko - w krzakach pffffffffffff:-p

no wlasie Smerfiku????

Limonko - slicznie sie pokazal!!! na kiedy masz dokladnie termin ?
i na bank Twoj kochany Ci pomoze:tak: pochwal sie pokoikiem jak juz urzadzisz pliissss
ja tak lubie ogladac zdjecia kacikow maluszkow:-D

Akuku mysle ze to dobra decyzja, przyanjmniej sie stresowac nie bedziesz;D

Limonko synek przesliczny ;D super;D jeszcze tylko 5 tygodni ;D

Krowko jeszcze nie ma wyniku...... ma zadzwonic do mnie kobieta z labolatorium jak bedzie wynik ;pp

reklama
Do góry