reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Akuku - masakra:baffled: rozmawialas z Alexem? skad to sie wzielo?? co bylo powodem? iskra zapalna?

kurcze, niedobrze..

ja bym centralnie poszla do nauczyciela i powiedziala, zeby spytali sie tamtych dzieci - dlaczego tak do niego mowia!

Limonko - pewnie ;-) huh u Ciebie tez ostatnia prosta

jak juz Die zniknie z wagoniku, Ty i Kamilka - zaczne panikowac:-D:-D

ciekawe co u naszej potrojnej ciezarowki Sloneczka?????????

Kasoku - no roznica jest ogromna:tak: az z ciekawosci ogladnelam swoje zdjecia z 30 tyg z pierwszej i drugiej ciazy i ... roznicy nie ma:sorry2: choc generalnie teraz moj brzuch jest najwiekszy:baffled:

reklama
Karola ale jak???wsypujesz sol sama na patelnie i grzejesz????

tak, wsypuję i grzeję, patelnia musi być sucha i na to sypiesz sól, tylko potem uważaj bo sól bardzo szybko się nagrzewa i jest naprawdę gorąca, wsypujesz do jakiegoś woreczka (materiałowego) i bach na czoło :tak:

jak wystygnie to powtarzasz wszystko od nowa.

wiem, wiem, pesymistka ze mnie ale już tyle razy łudziłam się, że może teraz się udało a potem był klops :baffled: więc teraz wolę na nic się nie nastawiać, aczkolwiek wiadomo, nadzieja umiera ostatnia :blink:

Tilli nie wiem bawili sie razem a oni do niego ze smierdzaca dupa idz stad, nie chce juz ciagnac tematu..
Dziwie sie bo to sa dzieci z innej klasy i to oni zaczeli biegaca za alexem bo jedna dziewczynka z tej klasy zna Alexa po za szkola i sie razem bawili w trakcie lunchu... mi sie wydaje ze te dzieci znaja takie teksty od starszego rodzenstwa np. I powtarzaja... bo ostatnio wlasnie Alex zaczal mowic ze tez te dzieci mowia jestes zgnile jajo ale nie wiem czy do niego czy tak do siebie nawzajem.
No pojde do nauczycielki i powiem jej, bo one nie moga zwrocic uwagi bo nie rozumieja co te dzieci mowia...nie wiem iech zwracaja im uwage ze w szkole maja mowic po angielsku... bo tutaj wogle kontroli nie ma.

A ze smiesznych sytuacji ze szkoly ktoregos dnai Alex wrocil ze szkoly i mowi "mamo dzis sie bawilem z moja przyjaciolka Elli i pozniej jak siedzielismy to ona usiadla mi na reke... i fajnie bylo..." hehehehehe ciekawe czemu fajnie bylo hehe. Syn mi dojrzewa hahaha

akuku ja pierdziele, polskie dzieci zamiast trzymać się razem to się wyzywają :no: :wściekła/y:

racja, nauczycielki nic za wiele nie zrobią bo nawet nie będą wiedziały w którym momencie te dzieci mówią coś złego... ja to bym z rodzicami tych dzieciaków pogadała, niech im przemówią do rozumu :wściekła/y:

no, no, synek Ci dojrzewa, zanim się obejrzysz tłumy koleżanek będą Ci się przewijać przez dom robiąc maślane oczka do Aleksa :-D

wczoraj bolało mnie gardło, więc poszłam do apteki kupić jakieś tabletki na gardło, farmaceutka dała mi Envil, wzięłam w pracy jedną tabletkę, potem drugą, wieczorem patrzę na ulotkę a tam:

Nie należy stosować preparatu u kobiet w wieku rozrodczym, które nie stosują skutecznej antykoncepcji.

:szok::szok::szok::szok::szok:

no ja rozumiem , że np w ciąży nie stosować ale żeby aż tak??? to jak nie biorę tabletek antykoncepcyjnych albo nie używam gumek to już kaplica, nie mogę tego brać??? :szok: :confused::confused::confused:

Karola z tego wynika, ze mogą brac te tabsy emeryci,albo mlodziez wczesna, paranoja, nie sugeruj się tak ulotka, to jest czysta asekuracja ze str firmy farmaceutycznej, a na drugi raz kup cos innego, porypane.

Czy ja pisałam, że objawy mi mijają. No to za szybko te słowa wypowiedziałam. Wczoraj był dzień zdecydowanie najgorszy w tej ciąży. Ból głowy, mdłości przeokrutnie które chwyciły po 14 i witanie kilkukrotne z kibelkiem. Była masakra. Dziś mam nadzieję, że chociaż ból głowy mi dokuczać nie będzie.

miłego dnia laski!

Hej dziewczyny

Zagladam :-) Mam dzisiaj lepszy nastroj postanowilam sie do kazdego odezwac:-D

Ja juz z kawka:tak:mimo ze biore magnez to nie umiem bez kawy pomaga mi ona jedynie na wyproznienie sie:-D Adasko juz w przedszkolu:tak: wczoraj przyszedl ukochał mnie i mowi mamusiu tak cie kocham:-) az lzy mi polecialy a na wieczor musialam go wypieszczochac:rofl2:
Po za tym czuje ze za tydzien moge uroddzicc.. bo dzis sluzu znow cala masa wiec moze uchodza resztki:baffled: ehhh

Akuku- wiesz co zalamka z dziecmi a jeszcze Polskie zeby sie tak traktowały.. moj Adas w grupie nie ma dzieci polskich cale szczescie ale ja bym reagowala u rodzicow... albo trzeba wytlumaczyc Alexowi ze czasem tak jest ale on nie musi sie wyzywac z nimi ze te dzieci sa niegrzeczne czy jak? ja w zeszlym roku na goracym uczynku zlapalam chlopca jak dokuczal Adamowi to do dzis boi sie na mnie spojrzec...

Tili nie panikuj ty mozesz spokojnie chodzic jeszcze z brzuszkiem... a ja mam wrazenie ze moj jak tylko sie wyproznie jest strasznie malutki:sorry2: i boje sie zeby wszystko z mala było dobrze:-( mimo ze mam teraz co tydzien kontrole wcale nie jestem spokojna wcale...

Dziekuje dziewczyny, najwazniejsze to nie tracic nadziei i walczyc o swoje marzenia;D i jak bede tu marudzila prosze mi wspomniec te slowa;D hehe

Akuku dzieci sa nie znosne, ale z tą reka mi sie strasznie spodobalo ;D

Krowko biedaku, jeszcze troszke i objawy naprawde przejda:* malutka TY :(

KArolka normalnie co ja widze;D wykres;D trzymam mocno kciuki bo sliczny on jest;D

Kasoku slicznie wygladasz;D

A ja po moim wymszonym urlopie wracam dzisiaj do pracy ;) tup tup ;D a wieczorkiem ide na pokaz mody ,hehe jak mi sie bedzie chcialo jeszcze po pracy;D

reklama
Kamilka alex tez jest jedynym polakiem w klasie. Te dzieci sa z innej klasy.. no wytlumaczylam ze te dzieci mowia zle, ze sie popisuja i to nie jest ladne zachowanie, zeby sie bawil z dziecmi ze swojej klasy, a on ze tamte dzieci za nim biegaja bo chca sie z nik bawic...wiec oni sie razem bawili i jeden chlopiec powiedzial co powiedzial.
No i alexmpowiedzial dobrze ze oni nie sa ze mna w klasie. I stwkerdzil ze nie sa madrzy i powinni chodzic do klasy 0 hehe

Pozniej sie odezwe ide dziecioczki szykowac

Do góry