reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Hej, u mnie bol glowy od karku, zle spalam i dzisiaj po konsultacji z ginem wzielam ibuprom, po wtore mam zatwardzenie, tylko umiem cos zrobić po czopkach, zaraz mnie szlag trafi jestem już tak wk ur wi ona no ilez można nie srac??/a jesc musze i to wszystko się kotłuje w jelitach, chodze na 4 km spacery codziennie, wiec mam ruch, przed chwila zalalam sobie suszone sliwki plus siemię lniane. Bylam w aptece, żeby kupic sobie cos do inhalacji, zapomnijcie nic nie można brac w ciąży, wiec zagotuje wode i ja posole i może mi je ba ne zatoki odetka, jezu ale jestem wku rwio na :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nienawidzę się zle czuc i wszyscy rozkladaja rece.

tili hehe, fajnie by było ale ja jakoś w cuda nie wierzę... nic z tego nie będzie :-(
moja intuicja podpowiada mi, że zajdę dopiero jak prawy jajnik się odezwie albo po HSG, :sorry:

kasoku ja mam często problem z zatokami, a po wypadku to już co trochę (pokrzywiona przegroda nosowa), na zatoki pomaga mi rozgrzanie ich, albo suszę suszarką, albo trzymam termofor z ciepłą wodą na czole ale najlepsza jest sól, grzeję sól na patelni, wsypuję w woreczek materiałowy (kiedyś nie mogłam znaleźć to użyłam skarpetki bez pary, hehe), zawiązuje szczelnie i bach na czoło, rozgrzewa super, ciepła sól bardzo dobrze działa na zatoki. :tak:

Karola zdrowka zycze i trzymam kciuki by u Ciebie chorobsko omazalo sie pierwszym objawem...

Kasoku, nie pomoge z tym zatwardzeniem bo ja sie dobrze zalatwiam...a inhaliwalam sie olbas oilem...

Jejku dziewczyny jaka ja mam potrzebe isc na usg...aaaa zabije sie chyba....masakra jakas. Jak mozna tak meczyc kobiety w tym uk ze 2 usg na cala ciaze ?????? Wiadomo ze kazda mysli o bobasie jak sie rozija i chcialaby go zobaczyc...a ja mam juz do konca ciazy nic nie ujrzec no masakra.
Chcialabym isc prywatnie...ale samo okreslenie plci kosztuje 70 f, a zykle badanie 40 ale na nim plci nie okresla, za to na 3, 4d okresla ale 110 f i wez tu czlowieku badz madry.
moj m nie rozumie po co mi usg, przeciez urodzi sie dziecko i tyle, mozna poczekac po co tyle kasy wywalac aaa.
Powiem mu ze ja zadnych ciuszkow nie szykuje tylko biale zolte i inne uniwersale, a jak dziecko sie urodzi to bedzie sam pral i prasowal to wszystko...

Nastepa wizyta u poloznej w 28 tyg, bede miala zastrzyk na ten konflikt i powiem jej ze spac po nocach nie moge, niech sie zlituja i zrobia usg... moze sie babka zlituje, bo w wariatkowie wyladuje hehe.
Serio chcialabym byc pewna co i jak. Z chlopcami w ciazy latalam do pl i mialam usg a teraz nie lece juz bo nie bede leciec na samo usg bo wyjdzie mnie tyle co tutaj...ahh w doope miska z tym.

akuku skoro tak mocno przeżywasz brak usg to olej to, że drogo, pieniądze rzecz nabyta, idź i będziesz spokojna, zadowolona, stress nie jest teraz wskazany, teraz właśnie musisz mieć spokojną głowę, wysypiać się a nie zarywać noce.

trudno, wydaj tę kasę, najwyżej czegoś sobie odmówicie w następnym miesiącu, no chyba, że ten wydatek wiąże się z tym, że mieli byście przymierać głodem przez najbliższy miesiąc to wtedy odradzam takowy wydatek ;-) :-)

buziakuje :happy:

Akuku - ja Ci powiedzialam :tak: u mnie tez niby nie bylo wskazania do tego usg 3 tyg temu - ale poszlam:sorry:
100£ poszlo a ja NIE ZALUJE i to nie facet ma decydowac bo on goowno zrozumie - to ty chodzisz w ciazy, przezywasz to codziennie, to twoj brzuszek i to ty nie mozesz spac po nocach
ot i tyle

przeciez mozna by bylo w ogole nie robic usg bo i tak przeciez sie dziecko urodzi:sorry:
badz egoistka i pomysl o sobie - masz jeszcze ponad 15 tyg! chcesz sie tak meczyc do konca???????

a w Pl moze i usg czesciej ale przeciez kobiety wlasnie chodza prywatnie! na nfz tez jest 2 razy:tak:

idz na to za 70£ poznanie plci
po ci ci 4d?? a moze uda ci sie tak jak mi? ze gratis zrobi:sorry:

Kasoku - co ty sie nameczysz!!!:szok:

ja mialam 2 razy zatwardzenie w tej ciazy i myslalam ze zdechne z bolu:szok::szok:
plakalam na kibelku i prawie paznokscie na kafelkach zdarlam:zawstydzona/y:

a na zatoki - to ja znam tylko leki silne bo mialam jak nie bylam w ciazy wiec nie pomoge:-(

Karola - ah ty moja kofana pesymistko (tule mocno) wiary kobieto wiary :*

Tilusia tak ja juz po badaniu..... wlasnie jest problem mimo ze wydaje mi sie z ciazy nici ... ze sie nie udało a tu bach cycory mi wywalilo ;/ zwariuje... i snilo mi sie ze beta wzrosla;/ masakra..... chce juz dostac okressss normalnie.... od tych hormonow moj organizm wariuje......( hahaa zamiast organizm napisalam orgazm..... czytam co napsialam i poprawka;D ) Wyniki ok 13;D dam znac;D chociaz wiem ze bedzie ZERO :D w sumie tego chyba chce;D

Kasoku probuj metoda Karoli sol napewno nie zaszkodzi a moze akurat pomoze na zatoki.... a co do zatwardzenia raz w zyciu mialam takie zatwardzenie ze myslalam ze beda mnie musieli rozciac zeby to ze mnie wyciagnac ;D jejku nigdy wiecej ;( ahh gowniany temat;D

Karola nie badz tak nastawiona ... pozytywne nastawienie to polowa sukcesu ;D Masz zaciazyc i dac mi nadzieje :p rozumiesz? zrob to dla mnie ;D haha

Akuku ja bym nie wytrzymala napewno o dwoch usg i bym pognala do lekarza;p :p:p

Anabelko a jak sie czujeszZ? Przeszłó troche przeziebienie? kuruj się :*

Dziewczyny jezeli okaze sie ze to ciaza to ja nie bede mogla w to uwierzyc bo czuje sie jakbym miala skrzydla , a w poprzednich ciazach ja sie ruszac nie moglam..... no przeciez nie mozna nie czuc ciazy;p

Krowko jestes tu jeszcze daj znac co u Ciebie?

reklama
Hejka laseczki!

Ja cały czas o Was pamiętam i czytam co naskrobałyście. Nie udzielam się ani tu ani na kwietniówkach zbytnio. Ktoś musi mnie kopnąć w tyłek chyba, bo zamiast myśleć pozytywnie to ja... Ech. Do wczoraj miałam mega mdłości z wymiotami, dziś lepiej i zastanawiam się czy to oby dobry znak :confused::baffled:. Do wizyty mam 3 tygodnie i chyba do tej pory zwariuję. Brzuszek mi wywaliło i to mnie jakoś utwierdza, że jednak coś się dzieje ;-).

Smerfik - czekam z niecierpliwością na pozytywną Betę!!
Karola- ja mam 24h podgląd na Twój wykres, pięknie no pięknie jest :-)
Tili- spokojniejsza już trochę co? Kurczę to już 32 tydzień.
Akuku- Ty to masz przeboje z tą szkołą. Aleks pokazuje wszystkim jaki jest zdolny, super! A co do USG, jak wyskrobiesz kaskę to idz bo zwariujesz.
Kasoku- rany zaparcia, ja też mam. Wyczytałam, że szklanka wody z łyżką miody na noc i taka sama miksturka rano i powinno podziałać. Ja właśnie zaopatrzyłam się w miód. A ze zwykłej soli fizjologicznej inhalować się nie możesz?
Anabelka- jak się czujesz, jak objawy? Bo u mnie zanikają..czy to już ten okres "dobroci" czy mam się bać?
Limonka- pokoik ruszony, Ty na ostatniej prostej. Powodzenia w urządzaniu miejsca dla maluszka :-)

Do góry