reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Anabelko hehe smieszna sytuacja z tym prysznicem hheheh

Smrefiku moim zdnaiem najlepiej by bylo powtorzyc bete.

No i bylam na wywiadowce i dostalam ohy i ahy na temat Alexa jak to sobie super radzi. Pani powiedziala ze w ciagu ostatich tygodni sie poprawil na tyle ze juz nawet nie musi go prosic zeby usiadl w kolku , wrecz pierwszys iada i czeka na innych. Hehe
Powiedziala ze w klaie jest b. Grzeczny ,ze sie bardzi skpia na tym co robi i ze wszystko robi z wielka dokladnosia, ze ma bardzo ladne pismo jak na swoj wiek oczyiscie i ze do wszystkiego sie przyklada. Powiedziala ze jak jest np. Konic czasu na zakonczenie jakies pracy i wszystkie dzieci sprzataja (na czas sprzatania wlaczaja muzyke, znka rozzpoznawczy co maja robic i zeby im milo bylo) a alex jeszcze dokancza wycina nakleja pisze itd... Pani mmowi ze juz koniec czasu i teraz tidy up time a Alex i have to finish..hehehe

Jesli chodzi o stuacje z zeszlego tygodnia to p. Poiedziala ze to widzziala jakas osoba dorosla ale ze skoro alex sie przyznaje do jednego a do drugiego nie to mu wierzy. Ale poiedziala tez ze nic to nie zmienia jesli chodzi o golden tickt za zeszly tydzien. Bo jezeli sie kogos uderzy to od razu dostaje sie czerwona karte. Za czerwona karte londuje sie na meduzie, i jezeli w ciagu tyg mialo sie jedna czerwona karte to w piatek siada sie na kkrzesle na 5 inut, jezeli dwie czeerwone lodnuje sie na srodkoej meduzie i 10 minut w piatek na krzesle a jak 3 razy to 15 min.
Jak przez caly tydzien ma sie zielona karte to w piatek w nagrode dzieci dostaja 15 min na zabawe ktora sami wybieraja, Alex z reguly rysuje, pisze albo bawi sie autami.

Ogolnie jestem b. Zadowolona. W Klasie maja porozwieszane literki ktorych juz sie nauczyli, slowa ktorych sie nauczyli czytac itd.
Tutaj robia tak zeby dziecko chcialo sie uczyc i ucza sie przez zabawe piosenki itd. A powiem am ze system super, bo Alex zaczyna czytac. Moglabym tak pisac bo tak mi cieplo na serduchu jak slysz i widzee ile sie wnim zmienilo.

Przez pierwsze tyg. Bardzo nie lubial sie przebierac na gimnastyke, i nie chcial uczestniczyc, a teraz uwielbia. Dodatkowo zapisalismy go na dodatkoe zajecia sportowe ktore tez uwielbia.
Wlasnie odrobilismy lekcje i Alex gra w formulke, a za godzine do spanka.
Staramy sie codziennie rano wyjsc trche wczesnie i dzieci do szkoly jada przez taki park na rowerach i troche sie wwyszumia i Pani mowi a to dla tego Alex tak sie skupia od samego rana i ze nie biega i nie szaleje, bo pusci torche energi rano. Tak wiec bedziemy to kontynuowac:):)

reklama
Dziekuje dziewczyny za wsparcie .... Dodzwnilam sie lekarza , mam podwoic duphaston i zrobic bete za 3 dni.....ja nie widze sensu , ale zrobie tak jak mowi :) a dziewczyny jaki hormon lub co ma wplyw na bol piersi ?:p bo tak sie zstanawiam dlaczego mnie france nie bola;D a ja bym chyba chciala wtedy bym uwierzyla ze moze byc dobrze;D

Akuku fajna metoda z ta jazda na rowerze , dzieci wyszumia sie przed skzola , pooddychaja siwezym powietrzem i od razu lepiej sie im skupic na zajeciach :)

Anabelko hehe smieszna sytuacja z tym prysznicem hheheh

Smrefiku moim zdnaiem najlepiej by bylo powtorzyc bete.

No i bylam na wywiadowce i dostalam ohy i ahy na temat Alexa jak to sobie super radzi. Pani powiedziala ze w ciagu ostatich tygodni sie poprawil na tyle ze juz nawet nie musi go prosic zeby usiadl w kolku , wrecz pierwszys iada i czeka na innych. Hehe
Powiedziala ze w klaie jest b. Grzeczny ,ze sie bardzi skpia na tym co robi i ze wszystko robi z wielka dokladnosia, ze ma bardzo ladne pismo jak na swoj wiek oczyiscie i ze do wszystkiego sie przyklada. Powiedziala ze jak jest np. Konic czasu na zakonczenie jakies pracy i wszystkie dzieci sprzataja (na czas sprzatania wlaczaja muzyke, znka rozzpoznawczy co maja robic i zeby im milo bylo) a alex jeszcze dokancza wycina nakleja pisze itd... Pani mmowi ze juz koniec czasu i teraz tidy up time a Alex i have to finish..hehehe

Jesli chodzi o stuacje z zeszlego tygodnia to p. Poiedziala ze to widzziala jakas osoba dorosla ale ze skoro alex sie przyznaje do jednego a do drugiego nie to mu wierzy. Ale poiedziala tez ze nic to nie zmienia jesli chodzi o golden tickt za zeszly tydzien. Bo jezeli sie kogos uderzy to od razu dostaje sie czerwona karte. Za czerwona karte londuje sie na meduzie, i jezeli w ciagu tyg mialo sie jedna czerwona karte to w piatek siada sie na kkrzesle na 5 inut, jezeli dwie czeerwone lodnuje sie na srodkoej meduzie i 10 minut w piatek na krzesle a jak 3 razy to 15 min.
Jak przez caly tydzien ma sie zielona karte to w piatek w nagrode dzieci dostaja 15 min na zabawe ktora sami wybieraja, Alex z reguly rysuje, pisze albo bawi sie autami.

Ogolnie jestem b. Zadowolona. W Klasie maja porozwieszane literki ktorych juz sie nauczyli, slowa ktorych sie nauczyli czytac itd.
Tutaj robia tak zeby dziecko chcialo sie uczyc i ucza sie przez zabawe piosenki itd. A powiem am ze system super, bo Alex zaczyna czytac. Moglabym tak pisac bo tak mi cieplo na serduchu jak slysz i widzee ile sie wnim zmienilo.

Przez pierwsze tyg. Bardzo nie lubial sie przebierac na gimnastyke, i nie chcial uczestniczyc, a teraz uwielbia. Dodatkowo zapisalismy go na dodatkoe zajecia sportowe ktore tez uwielbia.
Wlasnie odrobilismy lekcje i Alex gra w formulke, a za godzine do spanka.
Staramy sie codziennie rano wyjsc trche wczesnie i dzieci do szkoly jada przez taki park na rowerach i troche sie wwyszumia i Pani mowi a to dla tego Alex tak sie skupia od samego rana i ze nie biega i nie szaleje, bo pusci torche energi rano. Tak wiec bedziemy to kontynuowac:):)

nie wiem co te dzieci mają z tym kółkiem,ale mój wręcz wpadał w histerie gdy kazało mu się usiąść w kole z innymi dziećmi,dziś również siada bez większego proszenia się,z czasem terapeutki zauważyły że chodzi o podporządkowanie się,niby normalne do któregoś tam roku życia dzieci,ale mojemu to podpisane pod jego zaburzenia rozwojowe

co do pisma,moja siostrzenica ma 7 i brzydko pisze hehe :-)

zobaczysz za rok dwa czy trzy same dobre rzeczy będziesz o nim słyszeć,tylko wiesz mobilizacja i jeszcze raz mobilizacja,by dziecko chciało się starać no ja niestety mojego za nic nie potrafię zmobilizować do starań po porażkach

dobra metoda z tym wyładowaniem,muszę i ja spróbować,bo koncentrację mój ma fatalną,gdy coś robimy z zadań dla 3-4 latków muszę jedną stronę zakrywać bo mój dłużej niż kilka sekund na jedną stronę nie może popatrzeć bo odrazu ucieka wzrokiem w inne miejsce

Dziekuje dziewczyny za wsparcie .... Dodzwnilam sie lekarza , mam podwoic duphaston i zrobic bete za 3 dni.....ja nie widze sensu , ale zrobie tak jak mowi :) a dziewczyny jaki hormon lub co ma wplyw na bol piersi ?:p bo tak sie zstanawiam dlaczego mnie france nie bola;D a ja bym chyba chciala wtedy bym uwierzyla ze moze byc dobrze;D

Akuku fajna metoda z ta jazda na rowerze , dzieci wyszumia sie przed skzola , pooddychaja siwezym powietrzem i od razu lepiej sie im skupic na zajeciach :)

prolaktyna,której poziom się podnośni po podniesieniu progesteronu po owulacji,zabij mnie ale głowy za to nie dam :-) biorę to na logikę,skoro po owulacji podnosi się progesteron to i prolaktyna powinna bo po owulacji wszystko się przygotowuje pod zapłodnione jajo,dlatego prolaktynę bada się w 3 czy w 4 dobie okresu,bo wtedy już powinna opaść do odpowiedniego poziomu.Ale ból piersi to nie reguła,u mnie było pewne że cyce będą bolały przed okresem,bo zawsze w cyklach owulacyjnych przed okresem mnie bolą,a widzisz kasoku nie miała bólu piersi przed okresem,nazywała je flakami przecież :-)
No mnie bolą ciągle :-) i są duże,już w rozmiarze D :-) a ja taka chudzinka,pierwsze cyce a ja za nimi hehe a i mnie zaczęły w 6 dobie wyższej temperatury

Ostatnia edycja:
Smerfiku mnie piersi nie bolaly w ciaz, a jak juz to tak delikatnie i bardzo zadko. Woggle mi nie urosly, bo zostaly duze i pewnie tylko sie mlekiem wypelnia hehe.
Wiec nie szukaj objaw tylko posluchaj gina i tyle. Kiedy masz termin@ ??
Ja trzymam kciuki

Akuku okres mam dostac 29 czyli dopiero w niedziele ... beta wykonana 9dn po owulacji , ale o ciekawe w niedziele ok.godz 15 czulam dziwny bol w macicy i jajnikach jakby mi sie cos tam rozciagalo ,jakies skurcze mialam , trwalo to godz i czulam ze sie tam cos dzialo i wydaje mi sie ze to moglo byc zagniezdzenie i wtedy wyplenelo ze mnie duzo sluzu, skad sie wzial to nie wiem , ale bialy sluz... byloby to w 7 d po owulacji ,a beta po zagniezdzeniu po 48 h wynosi 1 , wiec u mnie we wtorek wynosila 2 i cos tam wiec po prostu moglo byc za wczesnie na bete? wlasnie zczelam to czytac i rozmyslac i moglo by sie to zgadzac... w dniu sodziewanej miesiaczki beta by wyniosla ok.30 czyli bylaby juz widoczna na tescie z moczu...a co do moich piersi są wieksze, moze i ciezsze ,ale mnie nie bola;/

Anabelko ja też jestem chudzielec ,ale ja bylam dwa razy w ciazy i moje piersi w sumie blisko okresu dopiero zaczynaly bolec i tez byly wieksze o conajmniej rozmiar... bo ja w sumie ciaze po piersiach potrafilam rozpoznac... tyle ze chyba za szybko sie doszukuje czegokolwiek a po za tym podobno kazda ciąza jest inna.....

fakt każda ciąża inna,ale u mnie wiele jest tych samych objawów i o tym samym czasie,na szczęście mdłości mam takie same jak w ciąży z Kubą :-) powtórz betę i będzie wiadomo na czym stoisz :-)

Ja mykam na jakieś zakupy

Dziewczyny znalazlam identyczny przypadek jak moj ..... beta wykonana dpo praktycznie identyczna jak moja... wykonana 4 dni pozniej beta ciazowa;D jest iskierka nadziei ze nie tylko ja jestem taki ewenement;D hahahhaa ;D ja to mam zawsze zycie pokrecone ;D ale jaki czlowiek takie zycie;D mimo ze nie czuje ze to moze byc ciaza a raczej jetsem tego pewna ze to nie to ;D jednak jakas iskierka sie pali ;D

reklama
smerfik powodzenia!!! oby to było jednak TO! :tak:

miejsce w pociągu czeka! powtórz betę i daj znać!

jejciu, będę chora na bank... krtań mnie pobolewa, zimno mi i jak tylko coś zjem to żołądek podchodzi mi do gardła i mi niedobrze :confused2: :eek: :-(

Do góry