reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

smerfiku beta różnie przyrasta,moim zdaniem za wcześnie ją zrobiłaś jeśli robisz betę to przed okresem można ale 100% pewność da np. 2 dni przed a testy sikane u wielu kobiet wychodzi dopiero po terminie okresu.
U mnie 1 to brak ciąży,menopauza ma większą normę,ale menopauzy to Ty nie masz hehe :-) powtórz betę za kilka dni

reklama
Anabelko lekarz kazał zrobic 24 bete wiec pobieglam na nią...... okres mam dostac w poniedzialek;/ wsciekla jestem bo nie wiem na czym stoje... caly dzien w lozku , peka mi glowa , jestem slaba;/ i chyba mam przeziebienie;/ boje sie odlozyc duphaston a co jak sie okaze to jednak ciaza:(

to za 2 dni powtórz betę,jeśli masz niedomogę lutealną to ja do bety bym brała progesteron a jeśli nie miałaś problemów z progesteronem to możesz odstawić,nic się nie powinno stać,jeśli się okaże że to ciąża to tym bardziej bo to wzrost bety podnosi progesteron ;-) ja już wiem,że poziom progesteronu jest mało ważny,najważniejszy jest wzrost bety

Anabelko tylko moj poziom progesteronu bez duphaston badz luteiny jest zerowy i dlatgo sie boje go odlozyc ..... buuuuu chce wiedziec juz wszystko....

Smerfiku powtorz bete po 2 dniach i oby okazalo sie ze to ciaza, a duphaston bierz nadal skoro nadal pewna nie jestes co i jak.
A moze zadzwon do gina, i sprawdz w labpratorium od ilu u was pokazuje ze ciaza.

No ja jak wczoraj sobie powiedzialam tak dzis wymylam lazienke i poprasowalam m pomyl omna zewnatrz. Niestety u mnie jest tak ze moglabym to samo robic codziennie, dzis juz nie widac ze wczoraj odkurzalam i khrze wycieralam, wiec jutro czeka mnie powtorka, o dzis juz sily nie mam. Biodra siadaja i ledwo chodze.

Na 15.30 ide na wywiadowke (w uk jest sam na sam z nauczycielem)

Wlasnie zjadlam zupke chinska , bo nie wytrzymam do obiadu a na obiad rowniez "zdrowo" pizza... ale jakos zapomnialam cos wyjac na obiadek. Dsieci sie uciesza zapewne.

Ide wloski suszyc.

Aa i chyba maluch sie przekrecil do gory nogami juz bo czuje kopniaki wyzej, a tak to po pecherzu mnie kopal.

Smerfiku ja tez mialam zerowy progesteron wiec nie oprzestawaj brac duphastonu, najlepiej jak powtorzysz bete w dniu miesiaczki, bo rzeczywiscie moze to bys efekt tego leku co bralas, ja po pregnylu tez mialam dlugo podwyzszona bhcg.

Lekarz teraz nie odibera ,ale bede probowala sie z nim skontaktowac.... niech one zadecyduje co mam zrobic;p w koncu jest za mnie odpowiedzialny.ale juz wiem e nici z tego cyklu wiec oby szybko sie okres pojawil i kolejny cykl i kolejne starania;Dw koncu sie dzisiaj usmiechłam-chnelam? jak ise to pisze;p bo od rana placze ze nic mi nie wychodzi w zyciu, ze nawet glupia beta nie wychodzi taka jakbym chciala;/ i stwierdzam ze nie bede sie stresowac , nowy cykl nowa nadzieja nowe starania....

smerfiku beta w końcu wyjdzie i jeszcze się z brzuszyskiem wielkim nachodzisz :tak:ja tz wylam i się wkurzalam, ze nici z tego,ze może za stara na ciaze jestem, a tu masz jaka niespodzianka i teraz sapie, dysze i zgage mam non stop, a pisze się usmiechnelam:tak:

Emalia a co z Toba się dzieje??????
Krowko a Ty???jak tam z ciaza????

reklama
Smerfiku powtorz bete po 2 dniach i oby okazalo sie ze to ciaza, a duphaston bierz nadal skoro nadal pewna nie jestes co i jak.
A moze zadzwon do gina, i sprawdz w labpratorium od ilu u was pokazuje ze ciaza.

No ja jak wczoraj sobie powiedzialam tak dzis wymylam lazienke i poprasowalam m pomyl omna zewnatrz. Niestety u mnie jest tak ze moglabym to samo robic codziennie, dzis juz nie widac ze wczoraj odkurzalam i khrze wycieralam, wiec jutro czeka mnie powtorka, o dzis juz sily nie mam. Biodra siadaja i ledwo chodze.

Na 15.30 ide na wywiadowke (w uk jest sam na sam z nauczycielem)

Wlasnie zjadlam zupke chinska , bo nie wytrzymam do obiadu a na obiad rowniez "zdrowo" pizza... ale jakos zapomnialam cos wyjac na obiadek. Dsieci sie uciesza zapewne.

Ide wloski suszyc.

Aa i chyba maluch sie przekrecil do gory nogami juz bo czuje kopniaki wyzej, a tak to po pecherzu mnie kopal.

lepsza pizza niż zupka chińska :-) ja zupek jeść nie mogę,kiedyś jadłam to mnie po niej brzuch rozbolał,ale gorący kubek wchodzi we mnie bez problemu,chyba ten makaron z zupek mi nie podchodzi,a pizza hmm nie ma nic lepszego od zrobionej w domu pizzy :-) kiedyś zamawialiśmy i były syte i tłuste,te domowe są jakieś inne,nie ociekają takim tłuszczem jak niektóre na telefon i wiem co daję :-) może jutro zrobię,ale znowu będę miała problem z pizzą Kuby,bo ciężko zrobić idealny spód z mąk bezglutenowych,nie wyrastają też tak jak te na mące pszennej,a kupne spody są obleśne no ale pokombinuje znowu bo przecież nie będzie patrzył jak się obżeramy hehe :-)

kasoku ja na razie nie narzekam,chociaż bąki mnie wkurzają hehe wspaniałe działanie progesteronu no i ostatnio cip...ka mnie swędziała a przy stosunku trochę piekło,chyba luteina mnie podrażnia od środka,nie pamiętam nawet jak miałam w poprzedniej ciąży,ale jak na razie mam brać przez pierwszy trymestr potem lekarz zadecyduje co dalej.
A teraz mykam już bo muszę mojemu coś do zjedzenia zrobić bo głodny zapewne z pracy wróci.

A i coś śmiesznego Wam opowiem,ostatnio byłam z moim pod prysznicem,przychodzi Kuba i bawi się w "puk puk,kto tam" otwiera Nam drzwi z kabiny,zamyka i otwiera i pyta się czy się może przyłączyć :-D my w śmiech,on w śmiech,mówimy że nie ma miejsca i że za chwilę wychodzimy a ten do nas że tam w rogu jest malutki kawałek i się zmieści na chwilkę :-D :-)

Do góry