reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

hej dziewczyny ,ratujce bo sie zagnebie ,zalamalana jestem ,wydaje mi sie ze nic z tego nie wyszlo ... i jednak sie nastawilam na ciaze;( ja co chwile doszukuje sie objawow ,a tu nic , poza jakims kluciem w srodku nic ;( powiedzcie ze jeszcze a wczesnie na to zebym cos czula .... zla jestem na siebie , bo polowa sukcesu to pozytywne myslenie;/ w nocy nie moge spac , bo mysle;(
Kiedy moge spodziewac sie najwczesniej jakis objawow ?ja jestem dopiero 5 dni po owulacji ;p hahaha...wlasnie sobie uswiadomilam ze stknieta jestem ;D 5 dni po owulacji a ja bym chciala zeby cycki mi urosly zeby mnie bolaly, zeby mnie mdlilo iiii wogole zeby mi brzuch urosl i wtedy bylabym szczzesliwa bo bym wiedziala ze sie udalo.... najgrosze to czekanie......

a jeszcze mam pytanie co mogl oznaczac taki bol brzucha jak podczas okresu bo przeciez do okresu mam jeszcze troche czasu a wczoraj mnie pobolewal wlasnie tak brzuch ?

Kiedy zauwazylyscie jakies objawy ?:p

RATUNKU:p:p:p

reklama
Smerfiku spokojnie, ja na drugi dzień od sekszenia i trafienia przez tydzień bylam placzliwa lękliwa i histeryczma, ale nawet 10 dpo nic nie czulam, cycki zaczely bolec i rosnąć tak kolo 4 tc, wiec spokojnie za wczesnie. Moja mama powiedziala mi,ze chyba jestem w ciąży w tym tygodniu po owu. Bo zachowuje sie irracjonalnie. Poczekaj kochana jeszcze min 5 dni. Kazda z nas różne ma objawy w różnym czasie,ale spoko, uda sie.

a ja w urzedzie miasta siedze i czekam na decyzje.

anabelka nie sądzę, że do tej pory się nie udało bo się nie wstrzeliliśmy w odpowiedni moment, zobacz moje wykresy, oprócz jednego cyklu, wszędzie były serduszka przed skokiem, w dniu skoku i czasami w następnym dniu.

owszem nerwus jestem ale prolaktyna poniżej normy była ostatnio :eek: wtf?

nasienie M jest bardzo dobre, ponad 90% żołnierzyków ma prawidłową budowę i wszystkie te prawidłowe wykazują szybki ruch postępowy, tak więc na pewno nie tu jest problem.

tak jak u mnie serduszka przed skokiem,ale bywają mikro poronienia czyli ledwo co się komórka połączy z plemnikiem i dochodzi do poronienia,tak miała na pewno każda z Nas,bo matka natura wybiera najlepsze połączenie.
Skoro Twój ma tak dobre wyniki :-) to ja bym szukała u Ciebie przyczyny.Ja bym się zdecydowała ponownie na monitoring

dziendoberek. zyje ale ciezko:sorry:
odezwe sie po powrocie z zakupow
ostatnio jedyne co slysze to - jeszcze nie urodzilas (*2 miesiace jeszcze!!!!!!!!) albo jaka duza jestes:szok:, albo - ja taki brzuch mialam w 9 miesiacu:confused2:
k.u.r.w.a

hehe nie przejmuj się tylko obróć to sobie w żart,tylko że te co miały taki brzuch w 9 miesiącu to zapewne mówią o 1 ciąży,bardzo często przecież kobieta po 2 porodach ma duży brzuch,szwagierka w 24tc miała taki brzuch jak prawie na końcu,a gdy jej to mówiłam to się śmiała ;-) nie przejmuj się.Gdy ja usłyszałam "jeszcze nie urodziłaś" to mówiłam a co wcześniaka mam rodzić :-) dodawałam że ciąża trwa 40tygodni :-)

hej dziewczyny ,ratujce bo sie zagnebie ,zalamalana jestem ,wydaje mi sie ze nic z tego nie wyszlo ... i jednak sie nastawilam na ciaze;( ja co chwile doszukuje sie objawow ,a tu nic , poza jakims kluciem w srodku nic ;( powiedzcie ze jeszcze a wczesnie na to zebym cos czula .... zla jestem na siebie , bo polowa sukcesu to pozytywne myslenie;/ w nocy nie moge spac , bo mysle;(
Kiedy moge spodziewac sie najwczesniej jakis objawow ?ja jestem dopiero 5 dni po owulacji ;p hahaha...wlasnie sobie uswiadomilam ze stknieta jestem ;D 5 dni po owulacji a ja bym chciala zeby cycki mi urosly zeby mnie bolaly, zeby mnie mdlilo iiii wogole zeby mi brzuch urosl i wtedy bylabym szczzesliwa bo bym wiedziala ze sie udalo.... najgrosze to czekanie......

a jeszcze mam pytanie co mogl oznaczac taki bol brzucha jak podczas okresu bo przeciez do okresu mam jeszcze troche czasu a wczoraj mnie pobolewal wlasnie tak brzuch ?

Kiedy zauwazylyscie jakies objawy ?:p

RATUNKU:p:p:p

po zagnieżdżeniu słońce :-) bo do tego momentu organizm nie wie o ciąży,a ból brzucha może wiele oznaczać,u mnie oznaczało brak owulacji ale i miałam takie pobolewanie brzucha po owulacjach,ale wydaje mi się że owulacje miałaś prawidłowo i macica jest przekrwiona już :-)

Ostatnia edycja:
Anabelko - chyba Pandorke i Lori wyszly z pociagu juz:zawstydzona/y: szkoda ze Lori nic nie napisala:-(

teraz nasza kochana Die :tak:

dziekuje, staram sie nie przejmowac ale coz.. no duza jestem ale przeciez jestem w ciazy:sorry:
aaa tam, Mloda najwazniejsza;-)

Smerfiku - oj bol brzucha moze oznaczac wszystko:zawstydzona/y: ja nie wiem.. nie mialam jakis sygnalow - ja po prostu wiedzialam, ze sie udalo;-)

no wiesz ja byłam pewna że się nie udało,bo współżycie kiepskie

anabelka współżycie kiepskie tzn jakie? ile dni przed owu były przytulanki u Was?

dziewczyny myślicie, że te serduszka co były to wystarczą? szlag by to trafił, jak nie trzeba to M. ma ochotę, jak są dni potencjalnie płodne to on zmęczony jest, kuźwa, on chyba ma jakiś radar i jak mi się owulacja zbliża to u niego załącza się przepracowanie i zmęczenie :wściekła/y: ciekawe jak on chce mieć to dziecko, niestety ja kuźwa wiatropylna nie jestem :wściekła/y: zapewne kolejny cykl w plecy :-(

Juppi tablet juz dziala ...

Tilli taaak pewnie zazdroszcza, widzialam Twoje zdjecia i pieknie ciazowo wygladasz,(sama chcialabym tak wygladac) nie przejmuj sie. Choc jajby mi ktos tak powiedzial to pewnie bym odpowiedziala cos... ja w kazdej ciazy wygladalam i czulam sie inaczej, z Vikim najlepiej wygladalam ale najgorzej sie czulam, teraz zato apetyt mi dopisuje wiec glodzic sie nie bede. A staram sie jesc zdrowo. Hormony jednak robia swoje. Wystarczy ze woda sie zbiera.

Karola no moj m tez jak plodne sie zblizaly to albo byl zmeczony, albo jakies inne wymowki heh.
Ja trzymam kciuki bo plemniczki potrafia zyc nawet 5 dni kto wie czy ktos juz na jajo nie czekal hehe.

Ja dzis dostalam tel. Ze szkoly ze Alex uderzyl jakies dziecko.. tylko ze Alex mowi ze to nie on uderzyl. Tylko ba2ili sie w zamek i ze byly dwie dziewczynki jedna miala kija, a druga galaz i iglami i tym bily inne dzieci i ze Alex uciekal... wierze mu bo on jak kogos yderzy to mowi dla czego to zrobil, nigdy nie klamie.
No i pani przez tel. Mowila ze ogolnie w klasie alex jest bardzo grzeczny a to sie stalo e trakcie przerwy na lunch na dworze. No i ze Alex przez to stracil szanse na zloty medal.. nie wi3m we wtorek mamy spotkanie nauczyciel sam na sam z kazdym rodzicem i ja wypytam co tam dokladnie. Alex mowi ze on nie wie jak ma powiedziec ze to nie on, albo ze cos bylo niechcacy ..nie potrafi sie obronic. Jestem ciekawa czy one wogle to widzialy...

reklama
Do góry