reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karola a mój wywalal oczy co owu i walil łache, dlatego się wkurzylam i trzy przytulanka były i to starczylo, chwala bogu, bo więcej łachy bym nie zniosła.

ja nie wiem co z tymi chłopami jest :eek:

ja ostatnio wywaliłam, że to jest upokarzające i ja się prosić nie będę... nie to nie...
czasami mam wrażenie, że facet to myśli, że wystarczy się raz bzyknąć tuż po okresie i to już wystarczy i na bank będzie z tego ciąża...

mówię dziś mojemu rano z wyrzutem w głosie: temperatura mi skoczyła, a ten ciućmok się pyta głupio- może w ciąży jesteś? na co mu wypaliłam- taaaa, na pewno, chyba, że jestem kuźwa WIATROPYLNA !!!!

zero pojęcia o czymkolwiek, kiedyś coś mu tam próbowałam tłumaczyć, o cyklu, temperaturze, skoku, testach owu ale stwierdził, że nie ogarnia tego i zaraz zmienił temat :confused2: :confused2: :confused2:

reklama
no to u mnie przeciwnie bylo:sorry2:
jak mialam owu to moj maz byl wniebowziety bo nam sie taki power na seksiora zalaczal ze sciany sie trzesly LOL:-D wiedzial, ze ja wtedy to godze i chetna jestem na no..e.. prawie wszystko:zawstydzona/y::-p:-p

wiec on by tak chcial zeby te owulacje trwaly pewnie ze dwa lata:-p:cool2::cool2:

Karola - jak to sie mowi - wystarczy jeden plemniorek;-) trzymam kciuki:tak::tak:

Akuku - cholera:-( Musza nauczyc Alexa w szkole takich slow! niech sie broni bo za chwile dzieciaki beda zwalac na niego wszystko:wściekła/y: ja tez wierze Alexowi !!! wypytaj sie nauczycielek koniecznie..

a co do wygladu ehhh dziekuje Sloneczko - niestety spuchnieta mega jestem i juz 13kg na + :zawstydzona/y: i najbardziej chichocza pod nosem te co mi zazdroscily schudniecia:wściekła/y: ale ja im pokaze:-p:-p do wakacji bede wygladac jak przed ciaza:-D

a to moja 30-stka:-D 1011551_554052711315012_1564327826_n.jpg

Załączniki

• 1011551_554052711315012_1564327826_n.jpg
    1011551_554052711315012_1564327826_n.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 77
Łosz matko Tili sliczny brzusio

Ja już po 3 km, teraz śniadanko jem i pilnuje robotnikow, ogrzewanie nam instalują. Pogoda rześka i sloneczna. buziaki

no to ja się pochwale
19-20.jpg

Załączniki

• 19-20.jpg
    19-20.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
anabelka współżycie kiepskie tzn jakie? ile dni przed owu były przytulanki u Was?

dziewczyny myślicie, że te serduszka co były to wystarczą? szlag by to trafił, jak nie trzeba to M. ma ochotę, jak są dni potencjalnie płodne to on zmęczony jest, kuźwa, on chyba ma jakiś radar i jak mi się owulacja zbliża to u niego załącza się przepracowanie i zmęczenie :wściekła/y: ciekawe jak on chce mieć to dziecko, niestety ja kuźwa wiatropylna nie jestem :wściekła/y: zapewne kolejny cykl w plecy :-(

a może on się boi nowej roli :-D jak ciągle tak robił i się nie udawało to znalazł sposób hehe albo nie lubi sztywności,przestań mówić o dniach płodnych
U mnie starania były wieczorem w dniu podstawowej temperatury,kolejny dzień to też normalna temperatura i dopiero kolejnego dnia był skok,z Kubusiem starania były w dniu skoku,więc plemniki no cóż jeśli owulacje po porodzie pojawiały się u mnie tak jak przed porodem,chodzi mi o związek z skokiem po nich to plemniki w tym cyklu przeżyły długo :-)

Juppi tablet juz dziala ...

Tilli taaak pewnie zazdroszcza, widzialam Twoje zdjecia i pieknie ciazowo wygladasz,(sama chcialabym tak wygladac) nie przejmuj sie. Choc jajby mi ktos tak powiedzial to pewnie bym odpowiedziala cos... ja w kazdej ciazy wygladalam i czulam sie inaczej, z Vikim najlepiej wygladalam ale najgorzej sie czulam, teraz zato apetyt mi dopisuje wiec glodzic sie nie bede. A staram sie jesc zdrowo. Hormony jednak robia swoje. Wystarczy ze woda sie zbiera.

Karola no moj m tez jak plodne sie zblizaly to albo byl zmeczony, albo jakies inne wymowki heh.
Ja trzymam kciuki bo plemniczki potrafia zyc nawet 5 dni kto wie czy ktos juz na jajo nie czekal hehe.

Ja dzis dostalam tel. Ze szkoly ze Alex uderzyl jakies dziecko.. tylko ze Alex mowi ze to nie on uderzyl. Tylko ba2ili sie w zamek i ze byly dwie dziewczynki jedna miala kija, a druga galaz i iglami i tym bily inne dzieci i ze Alex uciekal... wierze mu bo on jak kogos yderzy to mowi dla czego to zrobil, nigdy nie klamie.
No i pani przez tel. Mowila ze ogolnie w klasie alex jest bardzo grzeczny a to sie stalo e trakcie przerwy na lunch na dworze. No i ze Alex przez to stracil szanse na zloty medal.. nie wi3m we wtorek mamy spotkanie nauczyciel sam na sam z kazdym rodzicem i ja wypytam co tam dokladnie. Alex mowi ze on nie wie jak ma powiedziec ze to nie on, albo ze cos bylo niechcacy ..nie potrafi sie obronic. Jestem ciekawa czy one wogle to widzialy...

no i masz,jakieś dziecko kłamczuch i zwala na inne

ja nie wiem co z tymi chłopami jest :eek:

ja ostatnio wywaliłam, że to jest upokarzające i ja się prosić nie będę... nie to nie...
czasami mam wrażenie, że facet to myśli, że wystarczy się raz bzyknąć tuż po okresie i to już wystarczy i na bank będzie z tego ciąża...

mówię dziś mojemu rano z wyrzutem w głosie: temperatura mi skoczyła, a ten ciućmok się pyta głupio- może w ciąży jesteś? na co mu wypaliłam- taaaa, na pewno, chyba, że jestem kuźwa WIATROPYLNA !!!!

zero pojęcia o czymkolwiek, kiedyś coś mu tam próbowałam tłumaczyć, o cyklu, temperaturze, skoku, testach owu ale stwierdził, że nie ogarnia tego i zaraz zmienił temat :confused2: :confused2: :confused2:

więcej edukacji mu się przyda :-) mój poinformowany,że skok jest po owulacji więc już nie trzeba się starać,że teraz tylko czekamy 13 dni,ostatnio gdy 14 dnia miałam wysoką temperaturę powiedział że dorobimy to dziecko jeszcze z rana przed badaniem hehe :-)

tiluchna fajny masz brzuszek i wcale nie taki ogromny :-)

kasoku Ty to jeszcze prawie płaska jesteś :-)

Ostatnia edycja:
Kasoku u Ciebie prawie nie widac ze w ciazy jestes hehe

Tilli brzusio masz przepiekny i wogle ladnie wygladasz, ja nawet zdjecia golego brzuszyska nie zrobie hehe, bo niestety u mnie nadal nadmiar skory... jakas malo elastyczna jestem i sie nie wracam do stanu pierwotnego...ale obiecalam sobie ze schudne i wtedy ide na operacje plastyczna brzucham tzn wyciecie nadmiaru skory.

No ja tez wierze Alexowi bo kilka dni temu jak sie pytalam jaka mial karte na koniec dnia powiedzial ze pomaranczowa i jak zapytala dla czego to powiedzial ze kogos uderzyl, a wczoraj mowi mamo to co ci mowie to prawda, nikogo nie uderzylem.
Ja go nie karam w domu dodatkowo bo i tak w szkole jest ukarany odebraniem pieczatki... a w domu tlumacze ze nie ma nikogo zaczepiac i bic, ale bronic sie ma ..czyli jezeli ktos go szarpie, bije zy popycha a pa i nie reaguje to ma oddac. Nie chce zeby byl pozniej popychancem.
Nie wiem czy dziecko powiedzialo, czy jak. We wtorek sie dowiem na wywiadowce.

A ja bylam w h&m bo wypadalo by kurtke kupic. Do stycznia w bluzie chodzic nie bede...ale nic nie znalazlam, wiec chyba sobie podaruje. Kurde zal mi 40 f na kurtke, wole to do usg dolozyc hehe bo chce isc jednak prywatnie. Bede chodzic w bluzie a na to kurtka rozpieta. Ja i tak autem jezdze po dzieci a tyle to wytrzymam. Na spacery dlugie nie chodze, bo biodra bola i skurczy brzucha dostaje... nie daje rady chodzic a zapewne bedzie gorzej.

hej dziekuje akuku, troszkę widać już ale na pewno o 100% mniej mam brzuszyska jak przy Matysce w 19 tc i z tego się ciesze, mam nadzieje ,ze nie za bardzo się forszuje i,ze 4 października na prenatalnych będzie z serduszkiem malca wszystko ok, na razie fika często co mnie uspokaja.'
a ja dzisiaj odebrałam buty emu na zime takie walonki grube cieplutkie do polowy lydki, mam nadzieje,ze nie przemocza się, za ta cene , która dalam :eek:. Zakupilm w H&M trochę ukochanych moich bluzeczek, które wykorzystam tez jak schudnę, bo sa podatne, sweterek i legginsy chyba z 5 par, buty na zime mam na jesien tez, wiec ja już jestem zaopatrzona, więcej nie będę wydaac kasy na siebie puszysta o nie :no:

anabelka M. wyjątkowo nie był w nastroju akurat w tym cyklu, może dlatego, że auto się zepsuło i całymi dniami myślał, co tu teraz zrobić, czy kupić nową część, czy używaną, czy po renowacji, do jakiego mechanika zaprowadzić itd. a jak wiadomo dla faceta auto rzecz święta, o niczym innym nie słyszałam tylko o aucie w ostatnich dniach :confused2:

wczoraj zaczął się do mnie przystawiać i rzucił tekstem "no to co, robimy tego dzidziusia?", a ja mu na to "teraaaaz? teraz to już po zawodach, trzeba się było brać 2 dni temu do roboty a nie teraz", powiedziałam, mu, że ostatni seks był 4 dni temu i raczej nic z tego nie będzie bo watpię, żeby jego plemniki doczekały do momentu owulacji, na co on udał, że jest oburzony po czym walnął się pięścią w pierś i odparł, że jego plemniki są mocarne i niezniszczalne, i na pewno doczekały odpowiedniego momentu!

no i padłam... tak się zaczęłam śmiać, że nie mogłam przestać... i jak ja mam się fochać na niego? :-D

tili ale piękny brzusio, faaajnie masz, zazdroszczę takiego temperamentnego męża :-p

akuku i jak tam sprawa w szkole? wiadomo już kto kogo uderzył, jakoś mi się nie chce wierzyć, że to Alex jest winny, któryś pewnie zwalił winę na niego, cwaniak jakiś, zaczaił, że Alex nie umie się za bardzo wytłumaczyć i obrobić to zwalił winę na niego :wściekła/y: koniecznie naucz go jakiś podstawowych zwrotów, niech się chłopak broni i tłumaczy.

kasoku brzuszek malutki ale nadal prześliczny!!!!

a propo wydatków na ciuchy, ja powinnam sobie kupić nowe spodnie bo stare zrobiły się za luźne ponieważ schudłam 4 kg (już sama nie wiem czy to wina tych stresów bo wtedy nie mogłam jeść czy Letroxu, bo słyszałam, że po nim też można spaść z wagi, w sumie stresy to chyba nie to, bo przecież nie schudłabym 4 kg w ciągu miesiąca), no ale w tym miesiącu budżet prawie wyczerpany, w auto trzeba wpakować min. 1 tys zł, a ja sobie jeszcze fundnęłam nowe okulary za 610 zł.

zapłaciłam od razu przy zamówieniu, żeby M. się nie dowiedział ile kosztowały a potem głupia cippa nie pomyślałam i wysłałam go, żeby mi je odebrał bo sama nie mogłam jechać... :sorry:
no i się sprawa rypła...

M. wchodzi do domu i od progu/

M. 610 zł za okulary?

ja- pyszny obiad Ci ugotowałam :sorry:

M. 610 zł z a o k u l a r y ?

ja- ale zobacz jak ładnie posprzątałam :sorry:

całe szczęście długo nie gadał, a zresztą sam sobie ostatnio walnął okulary przeciwsłoneczne za 350 zł więc skoro on sobie nie żałuje to ja też nie będę :-p a zresztą na zdrowiu nie można oszczędzać, prawda? :-p

Ostatnia edycja:
Hej rowniez zycze milego dnia.

Ja dzis poszukuje wozka...

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-5-IN-1-PRAM-NEO-16-PIECES-AVAILABLE-IN-28-COLOURS-360-SWIVEL-WHEELS/111141351056?_trksid=p2047675.m2109&_trkparms=aid% 3D555001%26algo%3DPW.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D1723 3%26meid%3D1442489103665372477%26pid%3D100010%26pr g%3D8045%26rk%3D2%26rkt%3D15%26sd%3D400478876134%2 6

Co myslicie o tym wozku ? Fotelik samochodowy ma taki dziwny adaptor, spotkala sie ktorad z was z czyms takim? Bo nie chcialabym ze srubokretem chodzic...

http://www.amazon.co.uk/i-Safe-System-Stroller-Complete-Raincovers/dp/B00CJI0PFG/ref=sr_1_1?s=baby&ie=UTF8&qid=1379764708&sr=1-1&keywords=i+safe+travel+system

Jeszcze ten mi sie podoba, jest mocno przeceniony. Ale kola niepompowane, w sumie mi to nie przeszkadza..hmm

reklama
Do góry