reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Tilli jest troche lepiej, w nocy nie budzilam sie juz co chwile. Nos nadal przytkany ale juz nie zamieniam brudnej chusteczki na czysta.
Coprawda cala smierdze czosnkiem I cebula ale co tam.
Nadal kaszle, I gardlo boli ale daje jakos radem. M lapie to samo, Victor ma lekki katar ale chyba uda sie to zwalczyc, Alex sie jakos trzyma ale tez go faszeruje syropem z cebuli I czosnku dzis juz im czosnku nie dam, bo m zle na niego zareagowal I chyba jest zbyt ciezki , dla mnie tez a co dopiero dla dzieci.
mam nadzieje ze jutro bede zdrowsza I bede mogla poprasowac chociaz, bo deska sie ugina.

Ostatnia edycja:
reklama
typowa kobieta - jeszcze sie nie wykurowala a juz o prasowaniu mysli:-D lol
ciesze sie, ze troszke lepiej :*

moja mama jutro wraca do PL - smutno powiedziec.. ale ciesze sie:-(
na bank sporo pomogla ale wiecej zostalo wprowadzone w nasze zycie zamieszania, niezorganizowania, dzieciaki sie rozpiescily (bo babcia zanosila pod nosek do salonu jedzenie i picie na kazde zawolanie)
ja wychodzilam na te zla bo do pionu musialam ustawiac bo moja mama typowe bezstresowe wychowanie typu
Piotrek uderzy Olivie mocno w nos - 'alez Piotrusiu nie wolno' ...grrr
dzieciaki sie jej nie sluchaly, nie chcialy na ZADEN spacer z nia wyjsc..
jednym slowem masakra :confused2: generalnie wywieszala pranie i sciagala pranie, dwa razy ugotowala obiad i 2 razy odkurzyla..
moje 2 tyg 'lezenia' wygladalo na 12h ciaglym byciu na nogach...

chyba jednak lepiej jak jestem sama....

Hej dziewczyny

Ja dzis lipnie wszystko mnie swedzi:/ nogi juz przeszly ale rece jeszcze:/ mialam nowy balsam ale tez posciel prana ale nie plukana w plynie i dzisiaj zmienilsm i balsam odstawilam i zobaczymy:/ jakby co to skocze zrobic krew:(

Tili no juz ostatnie 8-9 tygodni:/ co do mamy to ci sie nie dziwie:( lepiej jak sie ma swoje porzadki ..

A moja mama wymyslila juz kiedys ze jak bratu rente przyznaja to on do mnie przyjedzie:/ a ja ze do wiosny nie chce odwiedzin i 3 razy jej mowilam i zaznaczylam ze jak ona ma do mnie przyjechac to tez sama bo inaczej ich spakuje i na nastepny dzien wysle do domu!!! Ostatnio gada z moim mezem moja mama i mowi ze Karol do nas przyjedzie na 2 tygodnie! Noszz ku.wa!! Moj sie nic nie odezwal tylko potem do mnie sie drze ze co ona wymysla??!! Dzis gadam z siostra a ona mi mowi ze mama wlasnie im tez mowila ze Karol do nas jedzie!! Nerwy mi puscily bo ani sie nie zapyta tylko za nas decyduje tym bardziej ze juz mowilam ze sie nie zgadzam bo do porodu nie chce sie z nikim uzerac!!! A tym bardziej z bratem jest po wypadku nerwowy ciezko go dogonic do mycia potem zeby wstal posprzatal itd!! Glowe ma jeszcze do leczenia a ona bedzie mi go wysylac!!!!!!! I dzis zadzeonilam i bratu powiedzialam ze moze przyjechac ale na wiosne! A on ze on wie bo juz gadalismy ale mama mu tak mowila!! Wiec mu mowie zeby matki nie sluchal . I on mi jeszcze mowi ze ona wogole chce ze jak nie teraz to wtedy zeby z nia przyjechal jak ja urodze!:mad::mad::mad::mad: myslalam ze krew mnie zaleje i mowie ze jak ona nie przyjedzie sama to niech nie przyjezdza wcale!!! Bo ich na nastepny dzien oboje wysle do Polski!!!! Co za tepa kobieta zeby nie liczyla sie z naszym zdaniem tylko za nas ustala !!!

Tilli juz o prasowaniu moge zapomniec, m dzis wszystko poprasowal... Dluuugo mu to zajelo, bo byly ze 4 pralki plus posciel. I od groma tego ohh. Ciesze sie ze to zrobil.

A co do mamy to tak cos czulam ze sobie nie polezalas, widzisz zadko wnuki widuje I chce ich porozpieszczac, nie myslac ze Tobie robi pod gorke.
Pewnie bylo by Ci latwiej bez mamt, bo dzieci do ogrodka, czy bajki wlaczyc... A jak mowisz ze I tak z nia na spaced nie szly to tym bardziej.

U mnie mama byla dlugo I powiem tak, byly dni ze duzo pomagala, ale byly dni ze sie wkurzalam a tymbardziej jak cos mi z dziecmi mieszala.
Ale ogolnie nie moge narzekac.

Kamilka wow ostatnia prosta...jak ten czas lecie ..szok.
Mk zostalo 19 tyg. Liczac od jutra :p
A co do mamy to faktycznie przegina.

Ja mam zatoki zawalone az mnie zeby bola :/:/ no ja nie wiem czy to sie bez antybiotyku obejdzie , choc chcialabym bo jest niby lepiej ale kaszel I zatoki ehh.

Ostatnia edycja:
Ona chce porozpieszczac???????????????? a gdzie tammm
oni nia dyryguja jak marionetka i robi to zeby ine krzyczeli:wściekła/y::wściekła/y:
w dupie a nie rozpieszczac

ja sie nie dziwie ze bylismy z bratem jacy bylismy (wedlug mamy trudne dzieci)
ale to ona tak spowodowala
na glowe sobie pozwala wchodzic a potem po fakcie jaka to ona biedna i jakie to moje dzieci ciezkie:wściekła/y::wściekła/y:

lepiej sobie radzilam gdy bylam sama

czuje sie jak intruz w swoim domu, inwigilowana na kazdym kroku:wściekła/y::wściekła/y:

Kamilko
- paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja to bym sie nawet na wiosne nie zgodzila:shocked2:

ma u ciebie mieszkac 2 tygodnie??

ja juz widze ze z rodzina 3 dni max:eek:

ahh.. no wlasnie na te osoby co by sie chcialo liczyc najbardziej to one w ogole swoj jakis schemat ustalaja itd..

ja mam wrazenie ze moja mama zostala ZMUSZONA do przyjazdu tutaj
juz sie to nigdy nie powtorzy.. obiecuje...
mam dosyc, dosyc, dosyc..

tesciowa juz nigdy u nas nie zawita.. rodzice.. max 3 dni - moze jakies swieta..
juz wole sie zadluzyc.. i dac komus za opieke

Tili tylko wiesz jak ona juz przez skayp cos wspominala o bracie to moj chlop mogl sie odezwac a nie na mnie sie drze !!! Ja to jego matce odrazu powiedzialam ze nikogo nie chce!! I ona nie przyjedzie! Ale miala waty ze moja przyjezdza.. To jej mowie ze moja u mnie jeszcze nie byla a ty 2 razy i raz na miesiac i mojej urlop sie nalezy bo jeszcze pracuje! A ona jak chce gdzies jechac to niech sobie wczasy wykupi bo do mnie napewno nie! Miala focha ale zrozumiala..a moja mama na sile chce z bratem przyjechac.... Zamiast chciec przyjechac odpoczac od niego bo przeszla 2 ciezkie lata z nim to ona go bedzie wszedzie targac ze soba:mad::mad::mad:

Kamilko - no drzec sie nie powinien :no:.. ale moze myslal ze nie powinien sie wtracac podczas rozmowy:confused:

no i dwoch osob na bank nie potrzebujesz, dziecko + niemowle, mama i brat sprawiajacy problemy.. rewelka:baffled:

badz asertywna - zreszta widze, ze jestes :-D to dobrze..

Hej bylam dzisiaj na nieplanowanej wizycie u lekarza no takie mam uczulenie na rekach ze swedzi jak nie wiem.. Pobrali mi krew i kazali sie smarowac fenistilem i lykac wapno:-( i po krwi zadzwoni czy nic czy cholestaza:baffled:

Jestem zmeczona jak cholera chyba sie teraz zdrzemne poki maly sie bawi a potem juz obiad ;-) a potem czekam na meza i nic nie robie:-p

chyba termometr mi się zepsuł :no:
temperatura mierzona godzinę przed czasem (bo akurat mąż wstawał do pracy i się obudziłam)- 36,7
po zmierzeniu poszłam spać dalej.
temperatura mierzona o stałej godzinie- 36,9 :szok: :szok: :szok:

co to za skok...????? na owulację raczej za wcześnie, nie???

z tego wszystkiego aż nie wiem co mam na wykres wpisać... może średnią wyciągnąć z tego? :-D:-D

reklama
Karola no ja sama bym nie wiedziala co wpisac, ale wpisz obojetnie ktora bo obydwie wysokie hehe. I zobaczymy co jutro, moze juz owu mialas hehe

Kamilka trzymam kciuki by wyszlo tylko uczulenie.

Janadal chora katar czuje w oczodolach hehe, zreszta juz z krwia mi leci, pewnie zylki popekaly.
glowa peka, ale juz gardlo mniej boli.

Leze w lozku, m poodkurzal, obiat przygotowal ale sie nawkurzal bo kotlety rozbil i bulki tartej nie ma (ostatnio smazyla moja mama) i jest zly ze nie powiedziala ze sie skonczyla. No nic bedzie musial kupic.

Do góry