reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Anabelko moze I normalne. Ma 3,5 roku ale niziutki bardzo bo niecaly metr ma.
On juz by dawno jezdzil ale qlasnie nozkami nie siegal.
A rownowage tez na biegowym lapal :-) tylko te w zeszlym roku byl za niski na biegowy.

A co do wodki to zawsze mi pomagala, wyzerala bakterie I mialam spokuj. A teraz juz za pozno bo mecze sie ponad tydzien :/:/
Pojde dzis do lekarza na 16.30 I szczerze mam nadzieje ze dostane antybiotyk bo umieram...cala noc nie spalam. A oni tu antybiotyku nie daja tak o I na wszystko...w zeszlym tyg. Mi nie dala, ale mowie chyba mi na migdaly poszlo.

ide sie polozyc moze uda mi sie zasnac.

Trzymam kciuki za wizytye I niech maluszek sie pokaze.
Ja ide jutro I bede tam smarkac :/:/ najchwtniej bym przesunela usg..eh

reklama
a Pandorka nie byla na sierpien tez?:confused::dry: dawno sie nie odzywala:-(

leci pociag do przodu leci:tak:

Anabelko - powodzenia na wizycie!! pokaz zdjecia po :tak::-D:-D

no ja tez mysle ze bedzie +22 kg znowu
no ale coz.. jak tak ma byc to ma byc:-D

Akuku - szlwia na prawde dziala kojaco, Anabelka ma racje..
bol gardla, angina jest straszna..

Anabelko moze I normalne. Ma 3,5 roku ale niziutki bardzo bo niecaly metr ma.
On juz by dawno jezdzil ale qlasnie nozkami nie siegal.
A rownowage tez na biegowym lapal :-) tylko te w zeszlym roku byl za niski na biegowy.

A co do wodki to zawsze mi pomagala, wyzerala bakterie I mialam spokuj. A teraz juz za pozno bo mecze sie ponad tydzien :/:/
Pojde dzis do lekarza na 16.30 I szczerze mam nadzieje ze dostane antybiotyk bo umieram...cala noc nie spalam. A oni tu antybiotyku nie daja tak o I na wszystko...w zeszlym tyg. Mi nie dala, ale mowie chyba mi na migdaly poszlo.

ide sie polozyc moze uda mi sie zasnac.

Trzymam kciuki za wizytye I niech maluszek sie pokaze.
Ja ide jutro I bede tam smarkac :/:/ najchwtniej bym przesunela usg..eh

to rodzynek z niego ;-) mój starszy o 3 miesiące a ma 106 cm hehe ale mój jest wielki po tatusiu i jeszcze ma 20kg hehe a tatuś 110 :-) to z takimi malutkimi nóżkami na rowerku to nie lada wyczyn :-)

a Pandorka nie byla na sierpien tez?:confused::dry: dawno sie nie odzywala:-(

leci pociag do przodu leci:tak:

Anabelko - powodzenia na wizycie!! pokaz zdjecia po :tak::-D:-D

no ja tez mysle ze bedzie +22 kg znowu
no ale coz.. jak tak ma byc to ma byc:-D

Akuku - szlwia na prawde dziala kojaco, Anabelka ma racje..
bol gardla, angina jest straszna..

no i nie byłam na usg,tak się wkurzyłam że szok,lekarzowi znowu coś wyskoczyło i nie przyjechał a babka z rejestracji nie raczyła do mnie zadzwonić i powiedzieć że nie będzie lekarza,a mogła zobaczyć w kartę że jestem z innego miasta,myślałam że ją rozszarpie.Zła jestem,tyle czekałam,dwa tygodnie jak na jakieś ułaskawienie a tu lipa,za tydzień mam przyjść buuuu

Akuku jeśli Ci zimno pomaga to może pij zimne napoje,zjedz loda,bo zimno koi tak samo jak ciepło,mnie pomaga ciepła herbata ale na chwilę a np.lody na dłużej

Anabelko zjadlam loda, jiz mi nic nie pomaga, dwa razy szlawia plukalam. Pije syrop z cebuli, syrop z czosnku, miodu I cytryny... Ale doszedl kaszel... Nie wiem jak usne bo mam calkowicis nos zatkany a jak buzia oddycham to gardlo wysuszam I jeszcze mocniej boli.
Zaparzylam rumianek I w nocy bede plukac jak wstane.
Nie fajnie ze nie mialas usg, no mogla zadzwonic..ehh

Ja jutro to usg mam ale wcale mi sie nie chce isc :/:/

Lekarz mi nic nie dala tzn. Paracetamol I powiedziala ze mam ssac tabl. Na gardlo, wiec sie pomecze troche. Powiedziala ze mam lezec w lozku...ehh
Jutro m zrobi rosolek to moze pomoze.
Nos mam tak ztarty ze jeszcze troche I do krwi pojdzie :/:/
Dobra postaram sis usnac jakos.do jutra.

Anabelko - zartujesz????? i nawet ci znac nie dali?????????????? chyba bym w furie wpadla:wściekła/y:

Akuku - trzymam mocno mocno kciuki za usg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja po usg juz lozku pod kolderka sie wygrzewam.
trafila mi sie studentka, ale tez polozna robila usg.
A wiec dzidzius zdrowy, wszystko jest ok. Nie znam wymiarow bo tu nie mierza na tym etapie ciazy, dopiero przy porodzie zmierza. Maluch ulozony kregoslupem do mojego brzucha dla tego slabo ruchy czuje. Ale dosyc sie wiercil I ciezko bylo pomierzyc nozki obejrzec serduszko itd.
Jesli chodzi o plec to powiedziala ze widzi cos miedzy nozkami(chyba jajka ale siusiaka widac nie bylo) I ze mysli ze to chlopiec ale pewnosci nie ma. Tak wiec wiem tyle co wiedzialam..ale nastawiam sie na chlopca juz I tyle. Maluch nie chcial wspolpracowac zbytnio.
Ja juz chyba usg miec nie bede wiec nie bedzie potwierdzenia.
Dobra zmykam sie przespac, bo wykonczona jestem.

anaberlka ale swinstwo!!!!

Akuku - no szkoda ze nie wiadomo do konca:sorry2::sorry2: a usg jakiegos w Polsce nie bedziesz miala?? Teraz sie kuruj i wypoczywaj:tak::tak::tak:0

A ja dzisiaj jestem padnieta... zrobilam ciasto i zurek i dzis w nocy lazilam jak cma nie no padam:baffled:

akuku poki siuroczka nie widac to sienie nastawiaj :* Ale i tak njwazniejsze zeby zdrowe było...
Tilusu TY masz lezec i odpoczywac zeby zadnych skurczy nie było
Anabelko a to juz chamstwo , jak mozna nie zadzwonic i nie poinformowac ze lekarza nie ma....
Krowko co u ciebie/.'?
Edytko wiadomo co z Twoim brzuszkiem?

A ja biore do niedzieli luteine i pozniej czekam na okres i od 5 dc clo mam brac potem 11 dc wizyta i az sie boje....

Czy ktoras z was orientuje sie dlaczego po clo moze zwiekszyc sie prawdopodobienstwo ciazy pozamacicznej bo ja po takiej jestem i juz nie chcialabym przez to przechodzic?

reklama
Smerfiku :* ja niestety nie pomoge:zawstydzona/y:

Akuku - jak sie czujesz????

Kamilko - widze, ze juz ostatnia prosta:-D lec do przodu lec.. bo po tobie jestem ja:-p hihi

Halo, dziewczeta? wywoluje was!!!

ciekawe jak Miciurka...

Lori tez juz pewnie sie szykuje do szpitala;-)

no i jak tam Pandorka?? ktos ma jakies wiesci???

Do góry