reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
ahh nie mam sily ostatnio:zawstydzona/y: przepraszam was ale po prostu ani sily ani weny..

Akuku - no w koncu zdjecie!!! brzuszek widac i jest akuratny
a ruchami sie nie przejmuj
moja Mloda pokazala rogi dopiero ok 25 tyg ;) wczesniej to ledwo co bylo ja czuc..

pozdrawiam i na bank bede czesciej jak mama pojedzie a dzieciaki beda w szkole od 9-15;-)

a właśnie Akuku zapomniałam Ci napisać ja ruchy czułam głównie takie słabe do 24-26 tygodnia,wcześniej były delikatne puknięcia a potem młody się rozbrykał na kilka tygodni a potem tylko się rozciągał :-)

hejka kochane..czytam was z przerwami od rana:)

akuku- zakupki zakupki:) super ten bujaczek :) ja kupiłam hustawke z karuzelka i porjektorem gwiazdkowym superasna jest i udało mis ie kupic ja w polowie ceny zamias 900 zł zaplacilam 400 :d ale sciagac z pl musialm :p
slicznie wyglądasz a brzunio faktycznie niewielki- a nogi jak ci zeszczuplaly wow!!!!

kamilka- na 100% pewnie nigdy gwarancji nie ma...ale ja tez bym się klocila strasznie jkby nagle na porodówce piczka wyskoczyla zamiast siurka- zwłaszcza ze u mnie 4 niezależnych lekarzy potwierdzilo meskie przyrodzenie- i sama widziałam- a co jak co ale chyba wiem jak męska pałka wygląda:p zresztą po tatusiu jets zacnych rozmiarów- ciężko by pomylić:p

co do ruchow...u mnie plumkanie było na pocztaku- motylki i banki mydlane..potem tyakie tam niemsiale ruchu można by pomylić..ale od ok 30 tc- to już jest masakra- a teraz to brzuch mój przyjmuje takie kstzlty i tak skacze jakby nie nalzal do mnie...albo jakby cos zaraz miało z niego wsykoczyc...groch jest dosyć aktywny- ale ma bardzo określony rytm...choć już coraz częściej porusza się w dzien..jakby mniej spal:)

A dzieki, ciesze sie ze nie jestem jeszcze wielorubem, a przynJmniej nie w oczach innych :p

No ruchy slabe ale sa, dzia jakos czesciec chyba maluch nie chce mamy denerwowac.

Moja mam dzis pojechala do pl...ja sie poplakalam..ah te hormony ?
Hehe, ogolnie jakos mi smutno ze pojechala, ale troche odpoczynku sie przyda. Tylko kurka ja wlasnie teraz nie odpoczne :p
Dzieaczyny czy moge miec tak wczesnie skurcze braxtona ?? Kurde no kilka razy dziennie brzuchol sie spina az oddech ciezko zlapac. A dzis jeszcze mnie pol dnia jak na @ plecy bolaly.

Zlozylismy lozeczko (bo jak mama byla to Viki spal w tym ze szczebelkami, ale zeby nie bylo on sie nie czul uwiwziony :p malpka radzi sobie z wyjsciem)
Wiec lozeczko poczeka teraz no mlodszego kurduplusza.

Bylam w szkole Aleca zobaczylam co robia, czego sid ucza. Fajnie bylo.

Die dzieki z komplement co do nog hehe, w sumie smaa nie wiem ale chyba schudly. Ale ja ogolnie malo jem teraz, kurde ciaza dl mnie to najlepsza dieta hehe..ale nie nie nie juz nie bede sie tak dietkowac po tej ciazy.

A mi dzis mama opowiadala ze dwa dni temu jak lezalysmy I mnie w sypialni I ogladalysmy film ja zasnelak kolo 21 I zadzwonil moj brat I mama do jiego cos mowi a ja przez sen myslalam ze do mnie I tak przez sen mowilam...cos ze niebieskie kamienie hehe... I jakies inne glupoty, az mama musiala skonczyc rozmawiac bo ja jej do slowa dojsc nie dalam tylko gadalam hahaah.

Ostatnio mi sie caly czas sni ze bede miala synka hehe, wiadc jak sie nie moge doczekac usg.

Posprzatalam dzieciom w pokoju tak dojladnie I maja teraz duzo miejsca ;-) jutro jak beda w szkole to ja sie przywitam z zelazkiem. Pojutrze salon..ahh wiecznie na miotle hehe.

Dobra zmykam

Akuku pisze:
Dzieaczyny czy moge miec tak wczesnie skurcze braxtona ?? Kurde no kilka razy dziennie brzuchol sie spina az oddech ciezko zlapac. A dzis jeszcze mnie pol dnia jak na @ plecy bolaly.

Zlozylismy lozeczko (bo jak mama byla to Viki spal w tym ze szczebelkami, ale zeby nie bylo on sie nie czul uwiwziony :p malpka radzi sobie z wyjsciem)
Wiec lozeczko poczeka teraz no mlodszego kurduplusza.

Ostatnio mi sie caly czas sni ze bede miala synka hehe, wiadc jak sie nie moge doczekac usg.

jasne że możesz już czuć,ja właśnie w 19 tygodniu już miałam pierwsze skurcze braxtona,ale licz je,bo moja gin mi powiedziała że jeśli nie przekracza 20 na dobę to dobrze

a Viki jeszcze w łóżku ze szczebelkami śpi ? Kuba tak protestował,że w wieku 16 miesięcy dostał już normalne hehe :-) wyciągał wcześniej szczeble i uciekał do Nas :-) z kołdrą,maskotkami i szczebelkami :-)

wiesz jakie mi się sny śnią,masakra,takie głupoty że szok...ale płci jeszcze nie wyśniłam hehe Kubę wyśniłam i to dziwne bo śnił mi się chłopiec o blond włosach i niebieskich oczach i takiego mam :szok: :-)

2013-08-26 16.13.42.jpg A to my dzisiaj 29 tydz i 6 d:) Zrobilam Wam z pasem na ubraniu bo nie odwaze sie na gola skore:-)

Załączniki

• 2013-08-26 16.13.42.jpg
    2013-08-26 16.13.42.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Anabelka podtrzymuje brzuch:) i pomaga jak bardzo boli krzyz.. A w moim przypadku czuje roznice:) dol brzucha nie boli i odciaza mi spojenie:) a ja jeszcze mam problem bo mam spory zwis skury pod brzuchem i mi to przeszkadza:(

Do góry