reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

I drugie zdjecia bujaczka

Załączniki

• 2013-08-24 16.38.13.jpg
    2013-08-24 16.38.13.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Anabelko ojj mam :-( ja zachodzac w ciaze wazylam ok. 80 kg nawet nie wiem dokladnie, bo mi waga nie dziala , a wzrost 163... Co prawda ja ciezkie kosci mam i wygladam na kilka kg mnie. Ale z 20 kg mam za duzo a 15 to na pewno.
No chyba ze w ciazy nie tyje tylko dziec pobiera z zapasow mamy. Ale nie kontroluje wagi i nie mam nawet zamiaru, bo nie chce sie dolowac. A ze pilnuje sie i slidyczy prawie nie jem ani innych tucznikow to daje sobie na luz z ta waga.

nie ważą Cię u lekarza ? ja w poprzedniej ciąży co wizytę wchodziłam na wagę,pomiar ciśnienia itd
i widziałam jak tyłam haha jak kilogramy przybywają i na końcu miałam trochę ponad 80 i każdy mi mówił że dobrze wyglądam,a potem znowu spadłam z wagi

a teraz jak na razie deska :-) no ale zrobiłam już zdjęcie,bo znowu sobie zrobię kolekcję zdjęć brzuszka
13ywwx.jpg

Ostatnia edycja:
Anabelko, no wlasnie nie tylko na pierwszej wizycie zapytala ile waze, i podalam jej mniej wiecej bo nie wiedzialam :p
Ale z chlopakami gez mnie nie wazyli.
a aj jakos sie nie domagam, nie chce sie dolowac :p

A Ty deska ale juz niedlugo :p hehehe.
Ja wlasnie zjadlam dwie kromki chlebka z pomidorkiem i cebulka mmm, jeszcze bym zjadla ale to juz z lakomstsa a nie glodu wiec odpuszczam.

A zapomnialam napisac, ze wczoraj dostalam pierwszego kopniaka ktorego poczulam pod reka :-)

Ostatnia edycja:
to ja wczoraj pomidory jadłam :-)
dopiero ruchy zaczęłaś czuć,ja słyszałam że wieloródki szybko czują w kolejnych ciążach,no z Kubusiem poczułam jakoś w 18tc już ale tylko ja je czułam,mój m poczuł dopiero jakoś w 24tc

Anabelko ja pierwsze przyplywy poczulam jakos a 14 tyg. Tak z dwa tyg. Pozniej mocniejsze, ale ten maluch jakis lenisy jest i bardzo malo sie rusza.
Np dzis mnie kopnal moze ze 3 razy i to wcale nie mocno, a wiem ze potrafi i sile ma. Hehe
Jakis leniuszek noo.
z chlopcami jak poczulam pierwsze slabe to juz codziennie czulam a tu poczatkowe w sumie do niedawnatak do 18 t czulam nawet co kilka dni.
Ciekawe czy jak sie urodzi to bedzie taki spioch hehe

Anabelko bardzo mozliwe.

Dzis kupikq mats edukacyjna i bluzeczke dla malucha.
Kupilismy bramke do lozka dla Vikiego bo od jutra spi na duzym lozku, odkurzac, bo nam sie zepsol. Kupilismy tez kilka zabawek dla Pawelka i taka kule ktora w nocy pokazuje gwiazdy na suficie, kredki do rysowania w wannie hehe i fotelik samochodowy.
Wstawiam zdjecie maty :-)

Załączniki

• 2013-08-25 09.17.16.jpg
    2013-08-25 09.17.16.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 39
  • 2013-08-25 09.17.28.jpg
    2013-08-25 09.17.28.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 41
reklama
te maty też mi się podobają :-) ale dla kolejnego nie kupię ,przy Kubie było mi to zbędne,o bujaczku też myślałam przy Kubie ale też by leżał tak jak mata,nie miałam okazji by dać go do leżaczka bo leżał sobie w łóżeczku z pałąkami,jeszcze taki kloc długo by tego nie poużywał hehe ale projektor jak najbardziej :-) sprawdził się świetnie.

Zaszalałaś dziewczyno :-) no ja w tym tygodniu ciąży może kupie jakieś ciuszki i tyle... :-) ale dopiero po poznaniu płci :-) konkretną wyprawkę będę kompletować po 6 mcu :-) a zapas pieluch kupie przed samym porodem,po co potem mam biegać po paczkę czy dwie,wiem mniej więcej ile idzie pieluch to wiem jaki zapas zrobić.Chociaż ja dużo pieluch zużywałam,jak Kuba spał wiele godzin to zmieniałam po przebudzeniu,a tak to co siku czy kupkę,ale z kupą to wiadomo,ale widzę że niektóre zmieniają dopiero gdy pielucha jest pełna lub przecieknie :szok: poważnie

chce dziewuchę,chcę dziewuchę,chcę dziewuchę,chcę dziewuchę,chcę dziewuchę ! :-D:-)

Ostatnia edycja:
Do góry