reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

wiesz co,Twoja mama ma po części rację...a może porozmawiaj z mężem szczerze,powiedz mu o co Tobie chodzi,przypomnij mu że byłaś już zdradzona a jego zachowanie sprawia że masz takie a nie inne myśli...

reklama
anabelka on wie o Tym jaki numer wywinął mi były chłopak.

no cóż, została godzina do jego powrotu...

mieszkanie wypucowane, miałam nie sprzatać nic a nic a jak by się zapytał, czemu nie posprzatałam to miałam plan odwarknąć mu, że niech mu ta jego Martyna posprząta :wściekła/y:

ale stwierdziłam, że to tylko pogłebi moją wściekłość,

postanowiłam że pokażę się od najlepszej strony, nadal jestem wściekła ale będę udawać, że wisi mi to wszystko...

o ile on okaże jakąkolwiek skruchę bo jak nadal będzie uważał, ze nic złego nie zrobił i / lub taka sytuacja jeszcze kiedyś się powtórzy to nie omieszkam go uświadomoć, że jak mu się zachce znajomości z jakimiś młodymi duupami to puszczę go z niczym, zostanie goły i wesoły w samych skarpetkach, bez mieszkania i bez pracy więc niech lepiej się zastanowi nad swoim zachowaniem i przemyśli co zyska a co może stracić.

:wściekła/y:

Hej ja zaczelam polowe ciazy juz.
Dzis jade na taki rynek z rzeczami typowo dla dzieci i niemowlaczkow.
Moze uda mi sie cos znalesc ciekawego.

Ja nadal przeziebiona :/:/ gardlo mnie boli okropnie, katar siedzi w zatokach... Zapominam wieczorem o inhalacji ehh.

Biodra mnjej bola, ale b. Malo chodze a w domu prawie nic nie robie .

Moj Alex zadal wczoraj pytanie :"Mamusiu a jak Tus juz umrze to Ty jeszcze zostaniesz?"
Ja: Alex nigdy nie wiadomo kto pierwszy umrze ani w jaki sposob. Mozna umrzec przez chorobe, ze starosci, albo np. w jakkm wypadku, czy np. jadac na rowerze...i tak mu wymienialam.
Powiedzialam ze czasem jest tak ze male dzieci umieraja...wiec nigdy nie wiemy kto pierwszy od nas odejdzie.
M dodal ze zawsze nawet jak nas zabraknie bedziemy ich baardzo kochac.
no o zadalismy pytanie dla czego mysli ze tatus pierwszy umrze.
Alex: ja tak nie mysle, ja nie chce zebyscie umarli, ja tez nie chce umrzec.
I tak w drodze do szkoly pytal dla czego ludzie umieraja, co sie z nimi dzieje itd..
Kurcze jakie przemyslenia ma moj synus.

Dobra zmykam sie myc wroce po rynku.

Ostatnia edycja:
no Akuku brzusio już fajnie widoczny :-) malutki masz jak na 3 ciążę :-) innym wybija bardzo szybko i duży brzuch

dziewczyny pojechałam po wyniki,Pani w laboratorium postarała się wczoraj i udało się jeszcze wysłać próbkę krwi na badanie progesteronu

progesteron mam 17,56 ale nie mam oznaczenia dla kobiet w ciąży
ale w necie znalazłam

po owulacji 1 - 28 ng/ml

do 12tc 9 - 47 ng/ml

12-28tc 17 - 146 ng/ml

powyżej 28tc 55 - 200 ng/ml

normy laboratorium Fryda
f.pęcherzykowa 0,2-1,5
f.owulacyjna 0,8-3,0
f.lutealna 0,1-0,8

więc jedynie mogę to podczepić pod fazę lutealną
jeśli porównam do tego co znalazłam w sieci to szału nie ma ale źle też nie jest

za to beta równe 10 000 co odpowiada 6-7 tydzień więc tak jak jestem bo jestem w ponad 6tc

Anabelko zdjecie zrobione z samego rana :p wieczorem jest wiekszy heheh.
Ja mysle ze mam duzy brzuchol juz, ale ja mam nadwage dodatkowo wiec troche jeszcze zanim bede typowa ciezarowka :p

Na rynku idalo mi sis kupic bujaczek dla malenstwa ;-) takie z 5 predkosciami bujamia moge ustaaic by sie bujal 15,30,45,60 minut. Ma dzwieki natury i melodyjki. No i tanio bo cale 8 f ;-)

reklama
Bujaczek

Załączniki

• 2013-08-24 16.37.58.jpg
    2013-08-24 16.37.58.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 41
  • 2013-08-24 16.38.04.jpg
    2013-08-24 16.38.04.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 38
Do góry