reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Lamorela bardzo mi przykro, ciężko cokolwiek napisać w takich chwilach...

Nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja tu zostaję :-)

Olapalo daj znać jak się czujesz i co z maleństwem. &&& kciuki trzymam cały czas

reklama
lamorela :-( najgorsza jest bezsilność :-( przytulam...

olapalo &&& musi być dobrze!

Ale smutasowo...

ja zostaję na tym wątku, choć na sierpniu też coś tam popisuję...

Dziewczyny, ja również trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że już wkrótce będziemy wszystkie sobie pisać w wątku ciążowym, a nie starankowym :*

Leemonca z tym śluzem... Jakiej jest konsystencji? Nie chcę Cię nakręcać, może to za wcześnie na określenie śluzu. Moją metodą anty był śluz+szyjka i kalendarzyk i widzę różnicę w śluzie. Od około trzech dni jest go sporo, ale niemal sama woda. Dzisiaj kiedy się obudziłam to byłam wystraszona, bo miałam bardzo mokro między nogami i myślałam, że to krew (termin @ wypada jutro), a to tylko wodnisty śluz i to w dużej ilości. Podobno w ciąży to normalne... Ja robię kolejny test jutro rano, żeby się upewnić. Od wczoraj biorę mocniejszy kwas foliowy i luteinę dopochwowo, lekarz mi dał receptę do wykupienia jak tylko pojawi się test z II. Wydaje mi się swoją drogą Dziewczyny, że dobrze od lekarza taką receptę pobrać, jeśli wie, że się staracie, bo jak widzę te terminy u niektórych na wizyty u gina.. :baffled: są lekarze i "lekarze" jednak.
s
Śluz dwa dni po owu był konsystencji twarogu a teraz jest kremowy i rzadszy... Mnie lekarz w przypadku II kazał brać podwójną porcję kwasu foliowego. Innych nie zalecił :baffled:

Zostaję na lipcowych i w wolnej chwili zajrzę na sierpniowe...

Witam Was dziewczyny!
Od 5 miesięcy staramy się o dzidziusia. Co prawda mój ginekolog mówi, że na razie nie ma się czym martwić, ale ja już się trochę niepokoję. Teraz żałujemy z mężem że nie staraliśmy się o dziecko już kilka lat temu, tylko liczyliśmy na to że jak się zdecydujemy i zaczniemy starać to pójdzie wszystko bez problemów.
Ostatni okres miałam 14 lipca, i jest to pierwszy miesiąc, w którym mam cykl monitorowany, jutro idę na kolejne USG zobaczyć co stało się z pęcherzykiem. W pierwszych miesiącach bardzo nastawiałam się na ciąże, a w tej chwili staram się nie nakręcać, ale nie jest łatwo.
Mam pytanie do wszystkich mam, czy bolały Was piersi na początku ciąży? Mnie zawsze bolą 5-12 dni przed spodziewaną @, a jak to jest w ciąży? U tych osób, które zazwyczaj bolą przed @, w ciąży jest na odwrót?

Ja w ciąży jeszcze nie bylam, ale z tego co czytalam to raczej przed ciaza bolaly piersi :-)
Mnie bola tak juz od tygodnia, a do @ jeszcze ok 6 dni i nigdy tak nie mialam, do tego jestem mega nieskoncentrowana i jakos mi sie w glowie kreci i jakbym mniej ostro widziala, ehhh ale sobie pewnie wkrecam...:shocked2:

Witaj avia ;-) Rozgość się proszę :)

Co do bólu piersi to chyba nie ma reguły. Ja w 1 i w 2 ciąży miałam dość intensywny ból piersi po bokach, a przed @ był raczej ból i tkliwość całych piersi....Ciąża to stan, w którym czujesz, że coś inaczej Ciebie boli....Mnie teraz też bolą mega po bokach, ale nie chcę się nastawiać....Co prawda mnie w trakcie@ raczej poboliwały, a to był wyraźny ból po bokach charakteryzujący się niemożnością spania na brzuchu...

3mam kciuki by wszystko było dobrze :) A czy jutro jak pójdziesz na USG już będziesz wiedziała, czy jesteś w ciąży?? Nigdy nie miałam monitorowanego cyklu - stąd ta ciekawość :)

Ja w ciąży jeszcze nie bylam, ale z tego co czytalam to raczej przed ciaza bolaly piersi :-)
Mnie bola tak juz od tygodnia, a do @ jeszcze ok 6 dni i nigdy tak nie mialam, do tego jestem mega nieskoncentrowana i jakos mi sie w glowie kreci i jakbym mniej ostro widziala, ehhh ale sobie pewnie wkrecam...:shocked2:

Ja w mojej ciąży z kwietnia jak zaciążyłam to miałam mega zawroty głowy - takie, że ustać nie mogłam w pionie tak mną rzucało :)

Trzymam &&& oby to nie urojenia a dzidzia:)

Dziewczyny, czy Mamy jakąś listę testowanek ??:)

ja to dzis zatestuje, bo sie dziwnie czuje i jeszcze jakas taka woda mi leci raz na jakis czas z...
a co mi tam, kupie dzis 2 testy jeden zrobie dzis, a drugi nie wiem! zobacze!
dam znac ok 18, wrzuce zdjecie, choc wiem, ze nawet jak wyjdzie I to moze byc za wczesnie.

ja to dzis zatestuje, bo sie dziwnie czuje i jeszcze jakas taka woda mi leci raz na jakis czas z...
a co mi tam, kupie dzis 2 testy jeden zrobie dzis, a drugi nie wiem! zobacze!
dam znac ok 18, wrzuce zdjecie, choc wiem, ze nawet jak wyjdzie I to moze byc za wczesnie.

A kiedy masz termin spodziewanej@ ?? Bo ja mam na jutro i jutro rano zrobię...Powtórzę pewnie też za parę dni jak nie wyjdzie....
Daj koniecznie znać:-)

reklama
U mnie to jest dziwnie, bo wczesniej mialam cykle ok 28 dniowe, a 2 ostatnie 33 dni, wiec zalezy na co patrzec.
Mysle, ze patrzac na te cykle 33 dniowe to gdzies za 5 dni, a jak na 28 dniowe to dzis haha

No wrzuce zdjecie, choc mysle, ze nie wyjdzie nic :-( ale tak czy tak wrzuce!

Do góry