reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Lamorela bardzo mi przykro, ciężko cokolwiek napisać w takich chwilach...

Nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja tu zostaję :-)

Olapalo daj znać jak się czujesz i co z maleństwem. &&& kciuki trzymam cały czas

reklama
lamorela :-( najgorsza jest bezsilność :-( przytulam...

olapalo &&& musi być dobrze!

Ale smutasowo...

ja zostaję na tym wątku, choć na sierpniu też coś tam popisuję...

Dziewczyny, ja również trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że już wkrótce będziemy wszystkie sobie pisać w wątku ciążowym, a nie starankowym :*

Leemonca z tym śluzem... Jakiej jest konsystencji? Nie chcę Cię nakręcać, może to za wcześnie na określenie śluzu. Moją metodą anty był śluz+szyjka i kalendarzyk i widzę różnicę w śluzie. Od około trzech dni jest go sporo, ale niemal sama woda. Dzisiaj kiedy się obudziłam to byłam wystraszona, bo miałam bardzo mokro między nogami i myślałam, że to krew (termin @ wypada jutro), a to tylko wodnisty śluz i to w dużej ilości. Podobno w ciąży to normalne... Ja robię kolejny test jutro rano, żeby się upewnić. Od wczoraj biorę mocniejszy kwas foliowy i luteinę dopochwowo, lekarz mi dał receptę do wykupienia jak tylko pojawi się test z II. Wydaje mi się swoją drogą Dziewczyny, że dobrze od lekarza taką receptę pobrać, jeśli wie, że się staracie, bo jak widzę te terminy u niektórych na wizyty u gina.. :baffled: są lekarze i "lekarze" jednak.
s
Śluz dwa dni po owu był konsystencji twarogu a teraz jest kremowy i rzadszy... Mnie lekarz w przypadku II kazał brać podwójną porcję kwasu foliowego. Innych nie zalecił :baffled:

Zostaję na lipcowych i w wolnej chwili zajrzę na sierpniowe...

Witam Was dziewczyny!
Od 5 miesięcy staramy się o dzidziusia. Co prawda mój ginekolog mówi, że na razie nie ma się czym martwić, ale ja już się trochę niepokoję. Teraz żałujemy z mężem że nie staraliśmy się o dziecko już kilka lat temu, tylko liczyliśmy na to że jak się zdecydujemy i zaczniemy starać to pójdzie wszystko bez problemów.
Ostatni okres miałam 14 lipca, i jest to pierwszy miesiąc, w którym mam cykl monitorowany, jutro idę na kolejne USG zobaczyć co stało się z pęcherzykiem. W pierwszych miesiącach bardzo nastawiałam się na ciąże, a w tej chwili staram się nie nakręcać, ale nie jest łatwo.
Mam pytanie do wszystkich mam, czy bolały Was piersi na początku ciąży? Mnie zawsze bolą 5-12 dni przed spodziewaną @, a jak to jest w ciąży? U tych osób, które zazwyczaj bolą przed @, w ciąży jest na odwrót?

Ja w ciąży jeszcze nie bylam, ale z tego co czytalam to raczej przed ciaza bolaly piersi :-)
Mnie bola tak juz od tygodnia, a do @ jeszcze ok 6 dni i nigdy tak nie mialam, do tego jestem mega nieskoncentrowana i jakos mi sie w glowie kreci i jakbym mniej ostro widziala, ehhh ale sobie pewnie wkrecam...:shocked2:

Witaj avia ;-) Rozgość się proszę :)

Co do bólu piersi to chyba nie ma reguły. Ja w 1 i w 2 ciąży miałam dość intensywny ból piersi po bokach, a przed @ był raczej ból i tkliwość całych piersi....Ciąża to stan, w którym czujesz, że coś inaczej Ciebie boli....Mnie teraz też bolą mega po bokach, ale nie chcę się nastawiać....Co prawda mnie w trakcie@ raczej poboliwały, a to był wyraźny ból po bokach charakteryzujący się niemożnością spania na brzuchu...

3mam kciuki by wszystko było dobrze :) A czy jutro jak pójdziesz na USG już będziesz wiedziała, czy jesteś w ciąży?? Nigdy nie miałam monitorowanego cyklu - stąd ta ciekawość :)

Ja w ciąży jeszcze nie bylam, ale z tego co czytalam to raczej przed ciaza bolaly piersi :-)
Mnie bola tak juz od tygodnia, a do @ jeszcze ok 6 dni i nigdy tak nie mialam, do tego jestem mega nieskoncentrowana i jakos mi sie w glowie kreci i jakbym mniej ostro widziala, ehhh ale sobie pewnie wkrecam...:shocked2:

Ja w mojej ciąży z kwietnia jak zaciążyłam to miałam mega zawroty głowy - takie, że ustać nie mogłam w pionie tak mną rzucało :)

Trzymam &&& oby to nie urojenia a dzidzia:)

Dziewczyny, czy Mamy jakąś listę testowanek ??:)

ja to dzis zatestuje, bo sie dziwnie czuje i jeszcze jakas taka woda mi leci raz na jakis czas z...
a co mi tam, kupie dzis 2 testy jeden zrobie dzis, a drugi nie wiem! zobacze!
dam znac ok 18, wrzuce zdjecie, choc wiem, ze nawet jak wyjdzie I to moze byc za wczesnie.

ja to dzis zatestuje, bo sie dziwnie czuje i jeszcze jakas taka woda mi leci raz na jakis czas z...
a co mi tam, kupie dzis 2 testy jeden zrobie dzis, a drugi nie wiem! zobacze!
dam znac ok 18, wrzuce zdjecie, choc wiem, ze nawet jak wyjdzie I to moze byc za wczesnie.

A kiedy masz termin spodziewanej@ ?? Bo ja mam na jutro i jutro rano zrobię...Powtórzę pewnie też za parę dni jak nie wyjdzie....
Daj koniecznie znać:-)

reklama
U mnie to jest dziwnie, bo wczesniej mialam cykle ok 28 dniowe, a 2 ostatnie 33 dni, wiec zalezy na co patrzec.
Mysle, ze patrzac na te cykle 33 dniowe to gdzies za 5 dni, a jak na 28 dniowe to dzis haha

No wrzuce zdjecie, choc mysle, ze nie wyjdzie nic :-( ale tak czy tak wrzuce!

Do góry