reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Ja o Pat&Rub wiele dobrego się naczytałam, a, że cena mnie skutecznie zniechęca do ich produktów to zaszaleję na urodziny:tak: do tego jak trochę uzbieram zakupię na zimę mój ukochany podkład z Clinique, latem jest on dla mnie za jasny, a na zimę do mojej białej twarzy idealny! Jeszcze wracając do Pat&Rub właśnie tłumaczyłam mężowi, że jako kobieta potrzebuję więcej kosmetyków niż szare mydło i pianka do golenia.

ja sobie kiedyś nawet pooglądałam, co mają ciekawego, ale te ceny... :baffled: no i akurat nie wpadło mi nic w oko do cery tłustej... :nerd: choć ostatnio to straciłam nadzieję, że znajdę coś idealnego do twarzy... a próbowałam już wielu różnych opcji, poczynając od standardowych, drogeryjnych kosmetyków, a kończąc na naturalnych, samorobionych itp... :baffled: aktualnie czekam na jakiś krem z kurkumą :confused: całe szczęście, że mój A nie wnika, co mam w kosmetyczce ;-)

a ja już w zasadzie wiem, że się nie udało znów... niby @ ma być równo za tydzień, ale już mam pierwsze objawy, poza tym tamta @ się spóźniła, a jak mam dłuższy cykl, to następny jest krótszy, więc @ może być nawet teraz w piątek :baffled: i wszystko na to wskazuje... ech...

reklama
hej dziewczyny!

Co tam słychac?
Jak ja nie lubie poniedzialkow! Do tego moj dyrektor wrocil z urlopu i juz na 10 mam spotkanie, a to czlowiek typu krzykacz itp. Dlatego spotkania z nim to dla mnie duzy stres i wogole prace mam stresujaca i najchetniej poszla bym na L4.
Pojde do lekarza w tym tygodniu, jak wszystko bedzie w porzadku i fasolka bedzie sie rozwijala to mysle, ze popracuje do konca 3 trymestru i schluss! ale najpierw badania i dopiero bede planowac :-)

Ale mnie piersi bola, ale innych jakis szczegolnych objawow to nie mam

Benefica polecam spróbować program 3 kroków Clinique do cery tłustej (nie pamiętam, który to numerek, ale na stronie można łatwo znaleźć), u mnie sprawdził się super, tylko miałam miniaturki, bo akurat coś w Sephorze kupowałam, ale wiem, że są dostępne taniej zestawy miniatur.

Cześć dziewczyny. Wreszcie poniedziałek i wolne dwa dni. I potem tylko 4 dni do pracy i w sobotę wieczorem wyruszamy do Polski na urlop.

Wklejam zdjęcie dzisiejszego porannego testu:-)
IMG_0201.jpg

Karola dzisiaj czuję się dobrze. Wczoraj miałam zatrucie pokarmowe. Najprawdopodobniej zaszkodziła mi papryka. Rano miałam biegunkę, zawroty głowy i bardzo bolał mnie żołądek. Potem w pracy myslałam, że nie wysiedzę i zostawię klientkę w połowie zabiegu, bo tak mi było słabo. Żałowałam, że poszłam do pracy. Wieczorem straszny ból i zawroty głowy, dreszcze i ból wszystkich mięśni jak na grypę. Cały dzień nic nie jadłam, dopiero wieczorem trochę kaszy jęczmiennej. Miałam gorączkę 38.3. Wzięłam przed snem paracetamol i napiłam się nanosrebra. Dzisiaj rano wszystko przeszło. Tempka troche zaburzona.

A mąż najpierw był w szoku, bo czekał na testowanie w niedzielę. A tu niespodzianka w piątek wieczorem:-)! Bardzo się cieszy! Stwierdzilismy, że tak czekalismy na tą ciążę i teraz jak juz jest fasolka to tak dziwnie jakoś. Brak czekania na @, potem na owulkę, nie trzeba patrzeć kiedy koniecznie muszą byc przytulanki. Jakiś taki spokój się zrobił. Teraz 8 miesięcy i będzie maluszek z nami. Bardzo jesteśmy szczęśliwi!

Dorcia my tak o pierwsze dziecko się staraliśmy, bez testów ( nawet o nich nie wiedziałam) bez tempki. Tylko częsty seks,no i wiadomo najczęściej w połowie cyklu. Nawet śluzu nie obserwowałam. Nic!!! No i się udało:-)!
Trzymam kciuki!!!

madziolina ja planuje pracować do 7 miesiąca. Mam nadzieję, że będę się dobrze czuć. U mnie w pracy ciężarnym zmniejszają ilość godzin, robimy też mniej zabiegów. A wypłata taka sama!!! W 7 miesiącu wzięłabym chyba trochę urlopu i potem jakieś 8-6 tygodni przed porodem juz macierzyński przez 9 kolejnych miesięcy.

Jak masz takiego szefa, który Cię wkurza to lepiej sobie odpoczywaj na zwolnieniu. Po co masz się denerwować.

Załączniki

• IMG_0201.jpg
    IMG_0201.jpg
    7,4 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
madziolina a na kiedy ty masz termin? Jesteś juz na kwietniówkach?

tak jestem, a termin to mi chyba wyszedl 15 lub 17
dawaj do kwietniowek, ja tam jestem noi tutaj oczywiscie, nie moge sie rozstac z dziewczynami :-)

Jejku powiem Ci, ze dopoki nie pojde do lekarza i nie zobacze to jakos nie moge uwierzyc.
Do tego nie mam jakis duzych objawów ciazowych, wiec tym bardziej.

Ja też póki co nie mam jakiś mocnych objawów, ale już widzę głównie po piersiach ( bo pamietam jakwyglądały w pierwszej ciąży) i podbrzusze też czuję ( nie boli, ale czuję że coś się tam dzieje). Mdłości spodziewam się później. Chyba,że mnie ominą w tym razem:happy2:.

reklama
Ja też póki co nie mam jakiś mocnych objawów, ale już widzę głównie po piersiach ( bo pamietam jakwyglądały w pierwszej ciąży) i podbrzusze też czuję ( nie boli, ale czuję że coś się tam dzieje). Mdłości spodziewam się później. Chyba,że mnie ominą w tym razem:happy2:.

No to ja tak samo, czuje, ze cos sie dzieje w podbrzuszu, troche mi sie w glowie kreci, ale tez raczej zadnych mdlosci.
A kiedy do lekarza?

Do góry