reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Ja już zaczęłam plamić przed @:-(. Teraz wieczorem się przywlekło znowu... I już mi ręce opadają, bo nie wiem co mam zrobić, żeby go nie było. A w 9dpo to nie miałam nigdy...
żabucha, może to plamienie implantacyjne? :-):-)
Jeśli powtarzają się u Ciebie plamienia przez parę dni przed okresem, to warto to zbadać (znaleźć konkretną przyczynę), zgłosić lekarzowi (jeśli leczenie na własna rękę nie pomaga, może też rozregulować organizm - choć sama zamierzam brać na własną rękę Castagnus :p). Może być parę przyczyn. Sorki, że wypytuję, ale nie wiem, nie znam sytuacji.. :sorry: Miałaś kiedyś badany poziom prolaktyny i progesteronu? Ja miałam kiedyś objawy hiperprolaktynemii (ciemnobrązowe plamienia, okropne bóle piersi w związku z mastopatią), po badaniu wyszło, że rzeczywiście mam megawysoką prolaktynę i dostałam lek, w którym też jest niepokalanek, ale jakby nie pomogło, to miałam dostać Bromergon na 3 miesiące, by powyrównywać wszystko. Trzymam kciuki, by to jednak było TO DOBRE plamienie implantacyjne!! :-):-)

Mnie z kolei martwi, że ostatnie cykle mam mało śluzu płodnego albo czasem nie widzę go wcale.. W tym miesiącu pobiorę niepokalanek mnisi, ale od jutra, 2 dc, bo jestem taka głupia, że wierzyłam, że ten okres, co się rano zaczął tak jakoś na wieczór się zatrzyma i jednak się okaże, że się udało.. i nie kupiłam niepokalanka.. Ja to głupia jestem :sorry:

madziolina, nikusia, wiatr&woda wielkie gratulacje! olapalo - trzymaj się dzielnie.

reklama
Teraz zrobiło się czerwone i brzuch boli jak na okres... Nie wiem o co biega:baffled:?

Cyntia Miałam badane oba hormony w maju. Wszystko było ok. Ale teraz jadę za dwa tygodnie i znowu powtórzę badania. Lakarka zaleciła mi wtedy Castagnus na wyregulowanie długości cyklu i na bardzo uciązliwe PMS. Więc biorę już 4 cykl. Zastanawiam się żeby zrobić PRL z obciążeniem tym razem.

Karola miałam plamienie implantacyjne w pierwszyj ciąży i było koloru bladoróżowego. Teraz to dla mnie jakieś dziwne jak na implantację. Tylko ta tempka rano i przecież to dopiero 9dpo???!!!! Wszystko mi już opada jak myslę, że to @ tak wczesnie zawitała:no:.

Ostatnia edycja:
Żabucha, jeśli to jednak @ się zaczęła, to jest jedyny plus tego, że szybciej zaczniecie nowe staranka!

A ja mam pytanie co do mierzenia temperatury. Wyszukuję informacji w internecie, ale znajduję różne i stąd moje pytanie: czy mierzyć w trakcie okresu?
Już wiem, że kupiłam nie taki termometr, bo ma tylko 1 miejsce po przecinku.. Nie widziałam, że ma mieć te 2 miejsca.. Był 2x droższy niż ten z 2 miejscami i myślałam, że lepiej zrobię, że droższy to lepszy. Zarejestrowałam się na Ovufriend, tylko ciekawe jak ja będę opisywać szyjkę macicy :eek: potrafię ją dobrze zinterpretować, gdy jest nisko.

Ostatnia edycja:
wiatr&woda kreska blada ale widoczna wiec gratulacje! :) wrzuc jutro jak zrobisz.

aniolek troche wam zazdroszcze tego forum kwietniowych mamusiek ;) &&&&& za bezproblemowe ciaze :)

Leemonca i zabucha jak dla mnie to jestescie w najbardziej stresujacych etapach cyklu. testy moga jeszcze nie wyjsc a emocje siegaja zenitu! &&&&& za pozytywny koniec cyklu!

zabucha nadal plamisz czy tylko tak jednorazowo? tak jak dziewczyny mowia, moze byc implantacja i tego Ci zycze :)

Susel - nie ma czego zazdrościć, każda z Was kiedyś dołączy do przyszłych mamuś, a czy takich bezproblemowych to nie wiem, już jedna dziewczyna straciła dzidziusia, ja też cała truchleje bo boję się powtórki z kwietnia, dzisiaj mam wizyte u lekarza, mam nadzieje, że będzie wszytsko Ok.
No właśnie co z Olą już się dwa dni nie odzywała,

Cześć od rana,

Żabucha jak się czujesz? Jak sytuacja wygląda po nocy?? Trzymam dalej kciuki ;-)

AniołekBB daj koniecznie znać jak wizyta. W którym tygodniu najlepiej pójśćdo lekarza. Bo ja moja beta będzie ok to chciałam zapisać się na ok 20 sierpnia..Byłby wtedy 7 t.c. Chciałabym już pójść tak, żeby było widać serduszko...

reklama
Cześć. U nas dziś troszkę chłodniej przynajmniej rano. Ola pewnie w szpitalu. Jak krwawiła to ją zostawili na obserwacji mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i jak wróci to się do nas odezwie.

żabucha przykro mi, że @ przyszła :-( chyba, że to jednodniowe plamienie? Dziwne, rzeczywiście trochę za wcześnie na @.

avia tak pomiary są miarodajne i wiele możesz się z nich dowiedzieć. Dziewczyny tutaj kiedyś pisały, że jedynym potwierdzeniem owulacji jest monitoring cyklu, ale jeżeli mierzysz tempkę i jest wyraźny skok w 2 fazie cyklu to możesz przyjąć, że owulacja się odbyła (skok o min. 0,2stopnia). Jak nie masz jeszcze konta na ovufriend to podaje Ci link do rejestracji (zbieram punkty) ;-)

OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę!

Program jest bezpłatny i pomaga w wyznaczaniu dni płodnych i owulacji na podstawi wprowadzonych przez Ciebie danych.

Cyntia85 jeżeli nie potrafisz bądź nie czujesz różnicy w położeniu szyjki po prostu omiń to, ovufriend wyznaczy Ci owulację bez informacji o położeniu szyjki. Ja nie rozróżniam czy jest otwarta/zamknięta i miękka/twarda więc wpisuje tylko wysoko/średnio/nisko ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry