reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Ja już zaczęłam plamić przed @:-(. Teraz wieczorem się przywlekło znowu... I już mi ręce opadają, bo nie wiem co mam zrobić, żeby go nie było. A w 9dpo to nie miałam nigdy...
żabucha, może to plamienie implantacyjne? :-):-)
Jeśli powtarzają się u Ciebie plamienia przez parę dni przed okresem, to warto to zbadać (znaleźć konkretną przyczynę), zgłosić lekarzowi (jeśli leczenie na własna rękę nie pomaga, może też rozregulować organizm - choć sama zamierzam brać na własną rękę Castagnus :p). Może być parę przyczyn. Sorki, że wypytuję, ale nie wiem, nie znam sytuacji.. :sorry: Miałaś kiedyś badany poziom prolaktyny i progesteronu? Ja miałam kiedyś objawy hiperprolaktynemii (ciemnobrązowe plamienia, okropne bóle piersi w związku z mastopatią), po badaniu wyszło, że rzeczywiście mam megawysoką prolaktynę i dostałam lek, w którym też jest niepokalanek, ale jakby nie pomogło, to miałam dostać Bromergon na 3 miesiące, by powyrównywać wszystko. Trzymam kciuki, by to jednak było TO DOBRE plamienie implantacyjne!! :-):-)

Mnie z kolei martwi, że ostatnie cykle mam mało śluzu płodnego albo czasem nie widzę go wcale.. W tym miesiącu pobiorę niepokalanek mnisi, ale od jutra, 2 dc, bo jestem taka głupia, że wierzyłam, że ten okres, co się rano zaczął tak jakoś na wieczór się zatrzyma i jednak się okaże, że się udało.. i nie kupiłam niepokalanka.. Ja to głupia jestem :sorry:

madziolina, nikusia, wiatr&woda wielkie gratulacje! olapalo - trzymaj się dzielnie.

reklama
Teraz zrobiło się czerwone i brzuch boli jak na okres... Nie wiem o co biega:baffled:?

Cyntia Miałam badane oba hormony w maju. Wszystko było ok. Ale teraz jadę za dwa tygodnie i znowu powtórzę badania. Lakarka zaleciła mi wtedy Castagnus na wyregulowanie długości cyklu i na bardzo uciązliwe PMS. Więc biorę już 4 cykl. Zastanawiam się żeby zrobić PRL z obciążeniem tym razem.

Karola miałam plamienie implantacyjne w pierwszyj ciąży i było koloru bladoróżowego. Teraz to dla mnie jakieś dziwne jak na implantację. Tylko ta tempka rano i przecież to dopiero 9dpo???!!!! Wszystko mi już opada jak myslę, że to @ tak wczesnie zawitała:no:.

Ostatnia edycja:
Żabucha, jeśli to jednak @ się zaczęła, to jest jedyny plus tego, że szybciej zaczniecie nowe staranka!

A ja mam pytanie co do mierzenia temperatury. Wyszukuję informacji w internecie, ale znajduję różne i stąd moje pytanie: czy mierzyć w trakcie okresu?
Już wiem, że kupiłam nie taki termometr, bo ma tylko 1 miejsce po przecinku.. Nie widziałam, że ma mieć te 2 miejsca.. Był 2x droższy niż ten z 2 miejscami i myślałam, że lepiej zrobię, że droższy to lepszy. Zarejestrowałam się na Ovufriend, tylko ciekawe jak ja będę opisywać szyjkę macicy :eek: potrafię ją dobrze zinterpretować, gdy jest nisko.

Ostatnia edycja:
wiatr&woda kreska blada ale widoczna wiec gratulacje! :) wrzuc jutro jak zrobisz.

aniolek troche wam zazdroszcze tego forum kwietniowych mamusiek ;) &&&&& za bezproblemowe ciaze :)

Leemonca i zabucha jak dla mnie to jestescie w najbardziej stresujacych etapach cyklu. testy moga jeszcze nie wyjsc a emocje siegaja zenitu! &&&&& za pozytywny koniec cyklu!

zabucha nadal plamisz czy tylko tak jednorazowo? tak jak dziewczyny mowia, moze byc implantacja i tego Ci zycze :)

Susel - nie ma czego zazdrościć, każda z Was kiedyś dołączy do przyszłych mamuś, a czy takich bezproblemowych to nie wiem, już jedna dziewczyna straciła dzidziusia, ja też cała truchleje bo boję się powtórki z kwietnia, dzisiaj mam wizyte u lekarza, mam nadzieje, że będzie wszytsko Ok.
No właśnie co z Olą już się dwa dni nie odzywała,

Cześć od rana,

Żabucha jak się czujesz? Jak sytuacja wygląda po nocy?? Trzymam dalej kciuki ;-)

AniołekBB daj koniecznie znać jak wizyta. W którym tygodniu najlepiej pójśćdo lekarza. Bo ja moja beta będzie ok to chciałam zapisać się na ok 20 sierpnia..Byłby wtedy 7 t.c. Chciałabym już pójść tak, żeby było widać serduszko...

reklama
Cześć. U nas dziś troszkę chłodniej przynajmniej rano. Ola pewnie w szpitalu. Jak krwawiła to ją zostawili na obserwacji mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i jak wróci to się do nas odezwie.

żabucha przykro mi, że @ przyszła :-( chyba, że to jednodniowe plamienie? Dziwne, rzeczywiście trochę za wcześnie na @.

avia tak pomiary są miarodajne i wiele możesz się z nich dowiedzieć. Dziewczyny tutaj kiedyś pisały, że jedynym potwierdzeniem owulacji jest monitoring cyklu, ale jeżeli mierzysz tempkę i jest wyraźny skok w 2 fazie cyklu to możesz przyjąć, że owulacja się odbyła (skok o min. 0,2stopnia). Jak nie masz jeszcze konta na ovufriend to podaje Ci link do rejestracji (zbieram punkty) ;-)

OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę!

Program jest bezpłatny i pomaga w wyznaczaniu dni płodnych i owulacji na podstawi wprowadzonych przez Ciebie danych.

Cyntia85 jeżeli nie potrafisz bądź nie czujesz różnicy w położeniu szyjki po prostu omiń to, ovufriend wyznaczy Ci owulację bez informacji o położeniu szyjki. Ja nie rozróżniam czy jest otwarta/zamknięta i miękka/twarda więc wpisuje tylko wysoko/średnio/nisko ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry