reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Cześć dziewczyny.

Na początek gratulacje zafasolkowanym!!!

Ewka poproszę o wpis na listę. Testuję 8.07. @ się już spóźnia 6dni.. choć nie wiem czy mogę to brać jako wyznacznik ciąży. Bo po karmieniu mogą być cykle nieregularne. W każdym razie objawów na @ brak. Za to piersi mi się powiększyły. I zrobiły wrażliwe. Nie miałam tak wcześniej. Stąd powróciła nadzieja że może jednak się udało. Byłby to trzeci cykl starań.

niestety martwi mnie to że się przeziębiłam i mogłoby to zaszkodzić fasolce :(((( strasznie mi cieknie z nosa :(

reklama
Hej Dziewczyny! Miałam weekendziek w pracy więc długo mnie nie było i jutro postaram się wszystko nadrobić :tak:

Siasia, gratulacje pięknych II kreseczek !!! :happy2:

Dośka, pytałaś tu ostatnio o Duphaston. Ja go brałam. Pierwsze 3 cykle brałam właśnie 16-25dc a w 4 cyklu wkurzyłam się i wzięłam dopiero w 21dc bo miałam te same wątpliwości co Ty. Powiedziałam Ginowi, co zrobiłam ale powiedział, że nie szkodzi, że wzięłam później, więc u Ciebie też pewnie nic złego się nie stanie.
MOje ogólne doświadczenia z Dupkiem są jednak średnie :confused:. Stresowała mnie ta niewiedza na temat, kiedy go brać i nie chciałam sobie zaszkodzić. Po nieudanych 4 cyklach Gin kazał mi go odstawić. Ja czytałam, że Dupek jest dobry na niski progesteron i nieregularne, długie cykle, ułatwia zagnieżdżanie...ale u mnie pewnie nie to było powodem braku ciąży... Pisz jak coś!

Witam po weekendzie :-)

sasia GRATULUJE!!! Trzymaj się cieplutko i dbaj "o Was" :tak:

Malgonia1 4.07 @
Rybka33 5.07
Ewka358 7.07
elifit 8.07
Mika1986 8.07
19ania90 10.07
żabucha 11.07
karola1986 14.07
tamaguczi 20.07
benefica 21.07
AniołekBB 25.07
Susel 27.07
Tygryseczek 28.07
Fuma_Foch 29.07

Lista odświeżona.

U mnie dziś 13dpo test negatywny :baffled:, ale bóle na @ ustąpiły w sobote wieczorem i czuję się jak po @ :-D więc nie wiem co to oznacza. Nadzieję jeszcze mam bo póki nie ma @ jest nadzieja :tak:, ale psychicznie przygotowuję się na nowy cykl staranek. Tak sobie liczę i przy moich krótkich cyklach być może załapię się jeszcze na lipcowe testowanko. Będzie to ostatni dzień tego miesiąca :-D

ewka a nie myslalas zeby bete zrobic?

Nanncy a jaka mialas dawke Duphastonu?

elifit to testowanie juz dzis! czekamy na wyniki, powodzenia!

Dzień dobry wszystkim,

Siasia GRATULUJĘ II!!!!!!!!!!

Ewka oby @ nie przylazła!!! Kiedy znowu chcesz testować jeśli się nie pojawi?

Witajcie wszystkie nowe staraczki!

Karola ładny wykresik masz;-)!

A wczoraj mnie moja córa rozłożyła na łopatki... Zobaczyła na zakupach matkę z niemowlakiem, którzy stali za nami w kolejce do kasy i mówi, że ona chce takiego dzidziusia:szok:! I to ma być braciszek!!! Więc pytamy się z mężem- Gabi a skąd się biorą dzieci? A ona na to- Z brzuszka Mamy!!!:-D:-D:-D Mam nadzieję, że to jej marzenie się wkrótce spełni;-).

U mnie PMS na całego. Piersi mi niedługo eksplodują!!! Więc to albo zwiastun fasolki albo powróciło z wiekszym impetem, po 3 cyklach z niepokalankiem ( chociaż go nadal biorę!).

Hej.
widzę że tu już wszystkie po starankach i czekacie na wynik;-),ja dopiero za tydzień owu albo i nie bo w ostatnim cyklu nie miałam wcale i okres teraz po 57dniach,mam nadzieję że teraz już będzie.
O plamieniach między cyklami to słyszałam ze z hormonami coś nie tak,chyba właśnie progesteron,ale wielu dziewczynom witamina bcomplex pomogła.

Dziś już humor mi się poprawił, w sumie nowy cykl - nowa szansa. Dziewczyny jeśli jeszcze nie macie i chciałybyście założyć sobie konto na OVUfriendzie i mierzyć tempkę oraz obserwować swoje ciało w cyklu to bardzo proszę zróbcie to przez ten link
OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę! bo zbieram punkty na nowy cykl premium :) ja korzystałam 1 miesiąc z OVU ale chwalę sobie, można lepiej poznać swój organizm - no i w pełni darmowa rejestracja. Poproszę jeszcze czerwcówki - chociaż tam na szczęście towarzystwo się zafasolkowało i wykruszyło w większości :)

susel test wyszedł negatywny więc to kwestia czasu jak @ przyjdzie, a z resztą szkoda mi kasy bo wiem, że ciąży nie ma, a nie chcę się nakręcać i robić sobie nadziei.

żabucha sadzę, że nie będę miała możliwości powtórzenia testu, ale jeżeli @ się nie pojawi to myślałam o środzie, albo czwartku :tak:. Mój synuś też mnie męczy o rodzeństwo więc z mężem robimy co w naszej mocy, żeby się udało :tak:

milenka30 jakie masz długie cykle! :szok: współczuję :baffled: ja mam 22-25dc :-) więc @ czasami dwa razy w miesiącu :-D

ailatan krwawienie czy plamienie może być różnego pochodzenia. Może być całkiem normalną reakcją na znak owulacji (niektóre kobiety plamią przy owu), ale może mieć również inne podłoże związane z gospodarką hormonalną, tak jak któraś z dziewczyn napisała więc według mnie powinnaś skontaktować się ze swoim gin. On powinien wszystko wyjaśnić zbadać skierować na jakieś badania i monitoring i wszystko będzie jasne. :)

Ostatnia edycja:
Dośka, pytałaś tu ostatnio o Duphaston. Ja go brałam. Pierwsze 3 cykle brałam właśnie 16-25dc a w 4 cyklu wkurzyłam się i wzięłam dopiero w 21dc bo miałam te same wątpliwości co Ty. Powiedziałam Ginowi, co zrobiłam ale powiedział, że nie szkodzi, że wzięłam później, więc u Ciebie też pewnie nic złego się nie stanie.
MOje ogólne doświadczenia z Dupkiem są jednak średnie :confused:. Stresowała mnie ta niewiedza na temat, kiedy go brać i nie chciałam sobie zaszkodzić. Po nieudanych 4 cyklach Gin kazał mi go odstawić. Ja czytałam, że Dupek jest dobry na niski progesteron i nieregularne, długie cykle, ułatwia zagnieżdżanie...ale u mnie pewnie nie to było powodem braku ciąży... Pisz jak coś!

Wiesz i chyba tak zrobie, w tym, cyklu nie wezmę wcale, ponieważ boje się że to właśnie przez Duphaston nie moge zajść w ciąże.. Zobaczymy, wspaniały prezent by mąż miał na imieninki ;)

reklama
witam!

nudy na całego ale w sumie dobrze, że siedzę cały dzień sama w domu bo wczoraj chodziłam zła jak osa i zrąbałam chyba każdego z rodziny o byle co, taka nerwowa byłam :sorry2:

2 dni temu coś mi wlazło w szyję, chyba jakiś nerwoból albo mnie gdzieś przewiało... dziś ciut puściło ale wczoraj bolało jak cholera... więc to potęgowało mój wqrw :wściekła/y:

jutro machnę sobie badanie progesteronu, ech zaklinałam się, że nie zatestuję wcześniej jak 14.07 chociaż wtedy to już @ będzie na bank ale już mnie zaczyna kusić powoli (pomimo, że wiem nic z tego nie będzie, bo jakoś siedzi mi głowie, że mam za wysokie tsh i nie zajdę z tym tsh w ciążę) :baffled: :baffled:

Do góry