reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Zdaję sobie sprawę, że cały proces trwa, ale to takie silne pragnienie, że nie wiem czym innym sobie myśli zająć. A to jeszcze tydzień do terminu @. Mój biedny TŻ cierpi, bo nie zgadzam się od przedwczoraj na przytulanki - totalnie mnie nie ciągnie :no: mimo że libido mam raczej wyższe niż on.

reklama
Halo! jeszcze ja mam pozytywny wynik :-) tylko nie wpisałam się na listę... (można mnie wpisać na 25.07.2013 II)

Ja chciałam zapisać się do gina to usłyszalam że najbliższy termin z funduszu jest za miesiąc :no: no to umówilam sie prywatnie ale zaś sobie przemyslałam że jak pojde prywatnie to bede musiała płacić za badania a na pewno będe musiała jakieś porobić. A nie mam zamiaru płacić za coś co mi sie należy i na co płacę skladki więc zadzwonilam jeszcze raz i pani kazala mi dzwonić na początku sierpnia to moze będzie miec jeszcze jakieś wolne miejsca z lipca ;-) I tak to jest w naszym kraju że trzeba by się zapisać jeszcze wtedy nim się planuje zajść w ciążę żeby sobie zaklepać już termin :-p malo po lekarzach chodze a jak potrzebuje to jeszcze mam za to płacić ?! O nieeeee

widze, ze masz napisane ,ze z wojewodztwa slaskiego a z jakiego miasta>>? czasem warto zajrzec do miasta obok i wizyta od razu jest:) zatem??

Moja mama po miesięcznym krwawieniu trafiła na OIOM. Ponad 10 lat zapuszczała swoje mięśniaki - najpierw leczyła hormonalnie później olała. W rezultacie miała macicę mięśniakowatą z zagrożeniem powikłań złośliwych. 2 lata przed stanem krytycznym miała wskazanie do wycinania macicy - też twierdziła, że już nie będzie kobietą. Gdy trafiła do szpitala (miała wtedy 46 lat) przez 2 dni musieli jej przetaczać krew, by w ogóle móc ją ciąć. Miała takie parametry krwi, że profesor, wykładowca uniwersytecki był w szoku, że żyje. Bardzo źle to wspominam :-( Po wycięciu macicy stwierdziła, że takie zapieranie się nie było warte tych cierpień.

Ja mam 21 dzień cyklu. Ostatnio moje cykle wynosiły 26 dni, ale teraz czułam owulację 15/16 dnia cyklu, więc powinnam czekać za @ do 6 sierpnia. Mam 28 lat.
Słyszałyście (na pewno tak, pewno większość zna już większość marek testów) o Bobo Teście strumieniowym? Zakupiłam sobie dziś taki. Ma wyższą czułość 10 jednostek i jest na nim napisane, że można go wykonać 2,3 dni po domniemanym zapłodnieniu. Jakaś zła siła mnie chyba podkusiła, by go kupić :rofl2: i obawiam się, że wykonam go wcześniej niż powinnam. Jestem okropnie niecierpliwa :-D

Prawie cały dzień (od wczoraj wieczorem) napitala mnie w podbrzuszu po prawej stronie (tak pulsująco), ale to chyba nie jajnik. Jeśli miałabym dostać @, to objawy by się już zaczynały i boję się, że ten ból, to właśnie na okres. Żadnego plamienia, które mogłoby być implantacyjnym nie widzielim..

Zafasolkowanym gratuluję!!

Co do tej antykoncepcji w wodzie, to tez o tym słyszałam. Niedawno zrobiono obszerne badania, co do zawartości środków farmakologicznym w wodzie z kranu, ale to chyba w USA robiono (w różnych miejscowościach). Te wszystkie substancje przenikają do gleby z fekaliów ludzkich i zwierzęcych..

A co do śluzu - ja mam raczej zawsze taki biały śluz przed miesiączką.

Mialm ten test:) ale ,ze wyszla mi wowczas I kreska wiec chyba nie bede dobra osoba do dawania opini na jego temat:p jesli jest czukszy to moze i tak warto poczekac do miesiaczki ale krecha a nawet dwie powinny byc wyrazniejsze w takim wypadku jesli ma wieksza czulosc :l:)

ewka podejscie do testowania bardzo fajne i mam nadzieje ze tez mi sie uda tak wytrzymac w tym cyklu, ale zostaly mi dwa testy wiec pewnie beda zbyt kusic:p co do dziewczyn, ktore sie nie odzywaja a juz powinny testowac to malgonia sie juz pojawila na sierpniowkach wiec niestety kolejna @!

olapalo podobno w sciekach to jest i jak oczyszczaja to te hormony w wodzie sie zachowuja.

benefica a ile juz sie staracie? bralas wczesniej tabletki? ja jak przestalam brac tabletki to mialam takie dziwne dlugie okresy.

Aniolek piekny ten drugi test i ta beta! az sie usmiechalam do telefonu na kolacji u tesciow ;)

madziolina u mnie to samo, problemow z terminami nie ma, ale jak tu zajsc? :p

wlasnie u mnie tez nie ma problemow z terminami - ale uwga jesli chce sie isc do Faceta:p DO kobietk dopeiro na Listopad:D ale mi tam akurat facet nieprzeszkadza -wrecz wole - zrazilam sie do kobiet aczkolwiek kolezanka mi polecila jedna prywatnie i jesli zajde w ciaze to sie szarone na wizytye u niej moze;P choc wpier obadam tcyh facetow gdyz obecnie musze dojezdzac 50 km do swojego gin u ktorego sie leczylam przez ostatnie 5 lat bo wyszlam za maz i sie wyprowadzilam z rodzinengo miasta..

Ps. Sa Tu jakies dziewczyny z pobliza wogole- mieszkam obecnie w Raciborzu - pochodze z Gliwic;)

Mariot! Dopiero dziś się zalogowałam 1 raz od ponad tygodnia a tu takie dobre wieści! Gratulacje!Mariot który to Wasz cykl starań jeśli mogę spytać? Jeszcze raz gratuluję! No u nas NFZ też działa w takim ociężałym systemie niestety... ale masz rację w końcu się za to płaci i ma się takie samo prawo do wizyty u specjalisty jak hipochondryczki które kilka razy w msc-u korzystają i kolejki zajmują :wściekła/y:

Dziękuję:zawstydzona/y: choć przyznam że jeszcze w to niedowierzam... Tymbardziej że to właśnie nasz pierwszy cykl staran i raczej się martwilam, że nie będzie nam się udawało... Na razie to dla mnie abstrakcja :-)

stazi24 - ja też jestem z Gliwic;-) a gdzie Ty chodzisz do gina, jeśli mogę zapytać?

Powiedzcie mi dziewczyny gdybym chciała zrobić tą betę to jak to sie fachowo nazywa i ile kosztuje? Czy gin na pierwszej wizycie zleca takie badanie?

powiedzcie mi, bo dzis od rana czuje takie skurcze bardzo nisko w brzuchu, co to moze byc? i jakby mie cos tak lekko ukluwalo.
Moze to na owulacje?- sory ja poprostu mam takie cykle, ze czasem jej nie ogarniam :/

Dziękuję:zawstydzona/y: choć przyznam że jeszcze w to niedowierzam... Tymbardziej że to właśnie nasz pierwszy cykl staran i raczej się martwilam, że nie będzie nam się udawało... Na razie to dla mnie abstrakcja :-)

stazi24 - ja też jestem z Gliwic;-) a gdzie Ty chodzisz do gina, jeśli mogę zapytać?

Powiedzcie mi dziewczyny gdybym chciała zrobić tą betę to jak to sie fachowo nazywa i ile kosztuje? Czy gin na pierwszej wizycie zleca takie badanie?

Oo;D to moze kiedys sie zgadamy na Soczek:p

Zdzwon do Corpora-Med Gliwice;)
NightColors

Tam dostaniesz termin do Ginekologa szybszy niz miesiac rzecz jasna na NFZ- ale musisz powiedziec,ze chcesz na NFZ:) tylko kwestia czy potrzebujesz konkretnego lekarza - w sensie kobieta, facet:p

Ja chodze do sedziwego lekarza Dr.Rajpert ale zaczelam tam chodzic bo to byl kolega mojej Babci i tak jakos poszlam z glupia franc:) Ja jestem zadowolona bo porobil mi wszelkie badania ale sa rozne opinie - ale wiadomo kazdemu nie dogodzisz... jednak do Neigo czeka sie max tydzien- wiec jesli Ci zalezy to lec tam:) lub do przychodni na Sikorniku tam maja lepsze USG i tez powinnas sie dostac bez wiekszych problemow:)
;)
Ps. z jakiej dzielnicy Gliwic jestes>>? Ja miszkalam na Rybnickiej Kolo marketu eLeclerk :)

reklama
stazi24 - ja chodze do Radan-Med na Basztowej i w piątek się okaże czy będzie termin na kolejny wtorek z NFZ. Jeśli nie to wtedy będę kombinować. A mieszkam w ostropie :)

AniołekBB - czy to oznacza, ze wynik bety dostaje się od razu? Czy to tylko jakiś zbieg okoliczności?

No i ponawiam pytanie czy gin kieruje na zrobienie bety?

Do góry