reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Zdaję sobie sprawę, że cały proces trwa, ale to takie silne pragnienie, że nie wiem czym innym sobie myśli zająć. A to jeszcze tydzień do terminu @. Mój biedny TŻ cierpi, bo nie zgadzam się od przedwczoraj na przytulanki - totalnie mnie nie ciągnie :no: mimo że libido mam raczej wyższe niż on.

reklama
Halo! jeszcze ja mam pozytywny wynik :-) tylko nie wpisałam się na listę... (można mnie wpisać na 25.07.2013 II)

Ja chciałam zapisać się do gina to usłyszalam że najbliższy termin z funduszu jest za miesiąc :no: no to umówilam sie prywatnie ale zaś sobie przemyslałam że jak pojde prywatnie to bede musiała płacić za badania a na pewno będe musiała jakieś porobić. A nie mam zamiaru płacić za coś co mi sie należy i na co płacę skladki więc zadzwonilam jeszcze raz i pani kazala mi dzwonić na początku sierpnia to moze będzie miec jeszcze jakieś wolne miejsca z lipca ;-) I tak to jest w naszym kraju że trzeba by się zapisać jeszcze wtedy nim się planuje zajść w ciążę żeby sobie zaklepać już termin :-p malo po lekarzach chodze a jak potrzebuje to jeszcze mam za to płacić ?! O nieeeee

widze, ze masz napisane ,ze z wojewodztwa slaskiego a z jakiego miasta>>? czasem warto zajrzec do miasta obok i wizyta od razu jest:) zatem??

Moja mama po miesięcznym krwawieniu trafiła na OIOM. Ponad 10 lat zapuszczała swoje mięśniaki - najpierw leczyła hormonalnie później olała. W rezultacie miała macicę mięśniakowatą z zagrożeniem powikłań złośliwych. 2 lata przed stanem krytycznym miała wskazanie do wycinania macicy - też twierdziła, że już nie będzie kobietą. Gdy trafiła do szpitala (miała wtedy 46 lat) przez 2 dni musieli jej przetaczać krew, by w ogóle móc ją ciąć. Miała takie parametry krwi, że profesor, wykładowca uniwersytecki był w szoku, że żyje. Bardzo źle to wspominam :-( Po wycięciu macicy stwierdziła, że takie zapieranie się nie było warte tych cierpień.

Ja mam 21 dzień cyklu. Ostatnio moje cykle wynosiły 26 dni, ale teraz czułam owulację 15/16 dnia cyklu, więc powinnam czekać za @ do 6 sierpnia. Mam 28 lat.
Słyszałyście (na pewno tak, pewno większość zna już większość marek testów) o Bobo Teście strumieniowym? Zakupiłam sobie dziś taki. Ma wyższą czułość 10 jednostek i jest na nim napisane, że można go wykonać 2,3 dni po domniemanym zapłodnieniu. Jakaś zła siła mnie chyba podkusiła, by go kupić :rofl2: i obawiam się, że wykonam go wcześniej niż powinnam. Jestem okropnie niecierpliwa :-D

Prawie cały dzień (od wczoraj wieczorem) napitala mnie w podbrzuszu po prawej stronie (tak pulsująco), ale to chyba nie jajnik. Jeśli miałabym dostać @, to objawy by się już zaczynały i boję się, że ten ból, to właśnie na okres. Żadnego plamienia, które mogłoby być implantacyjnym nie widzielim..

Zafasolkowanym gratuluję!!

Co do tej antykoncepcji w wodzie, to tez o tym słyszałam. Niedawno zrobiono obszerne badania, co do zawartości środków farmakologicznym w wodzie z kranu, ale to chyba w USA robiono (w różnych miejscowościach). Te wszystkie substancje przenikają do gleby z fekaliów ludzkich i zwierzęcych..

A co do śluzu - ja mam raczej zawsze taki biały śluz przed miesiączką.

Mialm ten test:) ale ,ze wyszla mi wowczas I kreska wiec chyba nie bede dobra osoba do dawania opini na jego temat:p jesli jest czukszy to moze i tak warto poczekac do miesiaczki ale krecha a nawet dwie powinny byc wyrazniejsze w takim wypadku jesli ma wieksza czulosc :l:)

ewka podejscie do testowania bardzo fajne i mam nadzieje ze tez mi sie uda tak wytrzymac w tym cyklu, ale zostaly mi dwa testy wiec pewnie beda zbyt kusic:p co do dziewczyn, ktore sie nie odzywaja a juz powinny testowac to malgonia sie juz pojawila na sierpniowkach wiec niestety kolejna @!

olapalo podobno w sciekach to jest i jak oczyszczaja to te hormony w wodzie sie zachowuja.

benefica a ile juz sie staracie? bralas wczesniej tabletki? ja jak przestalam brac tabletki to mialam takie dziwne dlugie okresy.

Aniolek piekny ten drugi test i ta beta! az sie usmiechalam do telefonu na kolacji u tesciow ;)

madziolina u mnie to samo, problemow z terminami nie ma, ale jak tu zajsc? :p

wlasnie u mnie tez nie ma problemow z terminami - ale uwga jesli chce sie isc do Faceta:p DO kobietk dopeiro na Listopad:D ale mi tam akurat facet nieprzeszkadza -wrecz wole - zrazilam sie do kobiet aczkolwiek kolezanka mi polecila jedna prywatnie i jesli zajde w ciaze to sie szarone na wizytye u niej moze;P choc wpier obadam tcyh facetow gdyz obecnie musze dojezdzac 50 km do swojego gin u ktorego sie leczylam przez ostatnie 5 lat bo wyszlam za maz i sie wyprowadzilam z rodzinengo miasta..

Ps. Sa Tu jakies dziewczyny z pobliza wogole- mieszkam obecnie w Raciborzu - pochodze z Gliwic;)

Mariot! Dopiero dziś się zalogowałam 1 raz od ponad tygodnia a tu takie dobre wieści! Gratulacje!Mariot który to Wasz cykl starań jeśli mogę spytać? Jeszcze raz gratuluję! No u nas NFZ też działa w takim ociężałym systemie niestety... ale masz rację w końcu się za to płaci i ma się takie samo prawo do wizyty u specjalisty jak hipochondryczki które kilka razy w msc-u korzystają i kolejki zajmują :wściekła/y:

Dziękuję:zawstydzona/y: choć przyznam że jeszcze w to niedowierzam... Tymbardziej że to właśnie nasz pierwszy cykl staran i raczej się martwilam, że nie będzie nam się udawało... Na razie to dla mnie abstrakcja :-)

stazi24 - ja też jestem z Gliwic;-) a gdzie Ty chodzisz do gina, jeśli mogę zapytać?

Powiedzcie mi dziewczyny gdybym chciała zrobić tą betę to jak to sie fachowo nazywa i ile kosztuje? Czy gin na pierwszej wizycie zleca takie badanie?

powiedzcie mi, bo dzis od rana czuje takie skurcze bardzo nisko w brzuchu, co to moze byc? i jakby mie cos tak lekko ukluwalo.
Moze to na owulacje?- sory ja poprostu mam takie cykle, ze czasem jej nie ogarniam :/

Dziękuję:zawstydzona/y: choć przyznam że jeszcze w to niedowierzam... Tymbardziej że to właśnie nasz pierwszy cykl staran i raczej się martwilam, że nie będzie nam się udawało... Na razie to dla mnie abstrakcja :-)

stazi24 - ja też jestem z Gliwic;-) a gdzie Ty chodzisz do gina, jeśli mogę zapytać?

Powiedzcie mi dziewczyny gdybym chciała zrobić tą betę to jak to sie fachowo nazywa i ile kosztuje? Czy gin na pierwszej wizycie zleca takie badanie?

Oo;D to moze kiedys sie zgadamy na Soczek:p

Zdzwon do Corpora-Med Gliwice;)
NightColors

Tam dostaniesz termin do Ginekologa szybszy niz miesiac rzecz jasna na NFZ- ale musisz powiedziec,ze chcesz na NFZ:) tylko kwestia czy potrzebujesz konkretnego lekarza - w sensie kobieta, facet:p

Ja chodze do sedziwego lekarza Dr.Rajpert ale zaczelam tam chodzic bo to byl kolega mojej Babci i tak jakos poszlam z glupia franc:) Ja jestem zadowolona bo porobil mi wszelkie badania ale sa rozne opinie - ale wiadomo kazdemu nie dogodzisz... jednak do Neigo czeka sie max tydzien- wiec jesli Ci zalezy to lec tam:) lub do przychodni na Sikorniku tam maja lepsze USG i tez powinnas sie dostac bez wiekszych problemow:)
;)
Ps. z jakiej dzielnicy Gliwic jestes>>? Ja miszkalam na Rybnickiej Kolo marketu eLeclerk :)

reklama
stazi24 - ja chodze do Radan-Med na Basztowej i w piątek się okaże czy będzie termin na kolejny wtorek z NFZ. Jeśli nie to wtedy będę kombinować. A mieszkam w ostropie :)

AniołekBB - czy to oznacza, ze wynik bety dostaje się od razu? Czy to tylko jakiś zbieg okoliczności?

No i ponawiam pytanie czy gin kieruje na zrobienie bety?

Do góry