reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

patico my z moim J już 4 cykl się staramy i bez rezultatów :-( myśleliśmy, że jak zdecydujemy się na dziecko to wystarczy nam 1 cykl i jakie było nasze zdziwienie jak dostałam okres :-D to wcale nie jest takie proste zrobić dzidzie jak się chce. Najważniejsze to nie tracić nadziei i działać :tak: a badania jak najbardziej możesz sobie zrobić. A obserwujesz swoje ciało? Śluz, mierzysz temperaturę? Wiesz mniej więcej w którym dniu cyklu przypada owulacja?

stazi przy cyklach 26-28 owulka powinna wystąpić między 11-16dniem

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny! Wstawiam dziś test z dzisiaj, kreseczki już wyraźne :-)
test2.jpg

Załączniki

• test2.jpg
    test2.jpg
    8,1 KB · Wyświetleń: 47
Mariot piękne II kreseczki. Serdecznie GRATULUJĘ!!! Uważaj teraz na siebie i fasolkę :tak: ślij nam ciążowe fluidy oby wszystkim nam się udało :tak:

stazi24 przykro mi, że @ przyszła, nowy cykl nowe możliwości i starania :tak: krótkimi cyklami się nie martw ja mam 24 dniowe ;-)

Masz cykle 24dniowe i owu zawsze masz maksymalnie w 14 dniu? Generalnie jest tak, że jeśli faza lutealna jest krótka (<10 dni, a nawet 10 dni jest uznawane za kiepski wynik), to mimo zapłodnienia, komórka nie zdąży się zagnieździć :-( Powinnaś wydłużyć sobie tę fazę poprzez przyjmowanie progesteronu - luteiny, duphastonu.

Mariot GRATULACJE !!!:-D:-D:-D Super !!!!!!!!!!!!!!
Ewka możesz dopisać do listy że @ przyszła do mnie :crazy:

Zerknę do Was wieczorkiem :)

Masz cykle 24dniowe i owu zawsze masz maksymalnie w 14 dniu? Generalnie jest tak, że jeśli faza lutealna jest krótka (<10 dni, a nawet 10 dni jest uznawane za kiepski wynik), to mimo zapłodnienia, komórka nie zdąży się zagnieździć :-( Powinnaś wydłużyć sobie tę fazę poprzez przyjmowanie progesteronu - luteiny, duphastonu.

Oo to nie wiedzilam ,ze przy krotkim cyklu jest problem z zajsciem w ciaze...

Kurcze i jak mowisz o tym progesteronie to u Mnie wlasnie bardoz bolesne miesiaczki byly spowodowane tym ,ze mialam znikoma ilosc progesteronu;/ moze jesli teraz mam tylko 26 - (wybacz,ze pisze jakby nie do swojego posta -bo Ty piszesz do kolezanki od 24 dniowego cyklu .., ) to byc moze to jest spowodowane zbyt niska iloscia progesteronu?? :(

Mi moj Gin kazal sie nie martwic jesli bedzie normalny okres juz nie wspominal o dlugosci cyklu i badan hormnonalnych nie chce robic przynajmniej przez pol roku-rok bo uwaza,ze to czas po ktorym dopiero nalezy zaczac sie martwic...

Złamałam się i zrobiłam test - co prawda nie z porannego moczu, ale teraz, 2,5h po wstaniu - jest cień!!!! Porównałam z drugim takim samym testem sprzed miesiąca i wyraźnie widać różnicę w polu T :-D Jutro z rańca zatestuję drugi raz, więc proszę o kciuki!

Oo to nie wiedzilam ,ze przy krotkim cyklu jest problem z zajsciem w ciaze...

Kurcze i jak mowisz o tym progesteronie to u Mnie wlasnie bardoz bolesne miesiaczki byly spowodowane tym ,ze mialam znikoma ilosc progesteronu;/ moze jesli teraz mam tylko 26 - (wybacz,ze pisze jakby nie do swojego posta -bo Ty piszesz do kolezanki od 24 dniowego cyklu .., ) to byc moze to jest spowodowane zbyt niska iloscia progesteronu?? :(

Mi moj Gin kazal sie nie martwic jesli bedzie normalny okres juz nie wspominal o dlugosci cyklu i badan hormnonalnych nie chce robic przynajmniej przez pol roku-rok bo uwaza,ze to czas po ktorym dopiero nalezy zaczac sie martwic...

Najważniejsze jest kiedy masz owu - jeśli w 26-14 = 12 dc, to w porządku, ale jeśli w 14 lub później, to niestety za krótka ta faza lutealna i choćby zygota chciała się zagnieździć, to nie zdąży. Na wydłużenie tej fazy przyjmuje się progesteron - jeśli mierzysz tempkę, to lepiej brać duphaston, bo on nie zawyża sztucznie temperatury.

Ja brałam przez wiele lat luteinę na wywołanie @, bo bez niej nie miałam zupełnie żadnych krwawień i gin i tak się martwiła, że nawet przy luteinie krwawienie dostawałam nie tak jak powinnam po 14 dniach, a po 10-12. Po ciąży już mi się nie chciało tego brać, bo nie planowałam drugiego dziecka, a poza tym, w moim przypadku luteina i tak była tylko 'sztuką dla sztuki' - krwawienie się pojawiało, ale cykle i tak były bezowulacyjne, więc po co się męczyć z @, skoro i tak nie ma szans na bobasa?
:baffled: Teraz jak się zaczęliśmy z M starać, to de facto mój cykl zaczął się 17 maja i od tego czasu nie miałam prawdziwej @, ale ten cykl składał się tak jakby z 3 cykli z plamieniami śródcyklicznymi zamiast @ i dopiero jak zaczęłam brać Castangus, to po 1,5 tygodnia pojawiła się owulacja (normalnie w ogóle nie mam owu) i jak widzisz faza lutealna sama z siebie - na samym Castangusie - trwa już 14 dni.

reklama
Złamałam się i zrobiłam test - co prawda nie z porannego moczu, ale teraz, 2,5h po wstaniu - jest cień!!!! Porównałam z drugim takim samym testem sprzed miesiąca i wyraźnie widać różnicę w polu T :-D Jutro z rańca zatestuję drugi raz, więc proszę o kciuki!

Wrzucaj zdjecie, proooooszeeeee!!!!
Czekam na załącznik!

Do góry