reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Hejka laseczki, a więc melduję się, wklejam zdjęcie teściorów :) ten na dole jest z dzisiaj.

wynik bety chyb też ok :)

umówiłam się na wizytę u Gina - termin 07.08 to będzie 42 dc,
kupiłam mężowi prezencik :)

podarowałam razem z wynikami bety :) oczka mu się zeszkliły :)

Na chwile obecną tryskam szczęściem, przesyłam Wam masę ciażowych fluidków, mam nadzieje, że tym razem wszytsko będzie dobrze.

idę sobie jakiś obiadek naszykować będe później :)

reklama
Hejka laseczki, a więc melduję się, wklejam zdjęcie teściorów :) ten na dole jest z dzisiaj.

wynik bety chyb też ok :)

umówiłam się na wizytę u Gina - termin 07.08 to będzie 42 dc,
kupiłam mężowi prezencik :)

podarowałam razem z wynikami bety :) oczka mu się zeszkliły :)

Na chwile obecną tryskam szczęściem, przesyłam Wam masę ciażowych fluidków, mam nadzieje, że tym razem wszytsko będzie dobrze.

idę sobie jakiś obiadek naszykować będe później :)

jejku, gratuluje, na tym pierwszym tescie faktycznie prawie niewidoczna krecha, ale juz drugi test wyrazny, noi beta piekna!

Mam nadzieję, że ten miesiąc zakończy się więcej, niż trzema wynikami pozytywnymi. Mamy słabą średnią, bo na jedną ciążę przypada aż 9,66 oczekujących :-) he he Do roboty! :-D

Halo! jeszcze ja mam pozytywny wynik :-) tylko nie wpisałam się na listę... (można mnie wpisać na 25.07.2013 II)

Ja chciałam zapisać się do gina to usłyszalam że najbliższy termin z funduszu jest za miesiąc :no: no to umówilam sie prywatnie ale zaś sobie przemyslałam że jak pojde prywatnie to bede musiała płacić za badania a na pewno będe musiała jakieś porobić. A nie mam zamiaru płacić za coś co mi sie należy i na co płacę skladki więc zadzwonilam jeszcze raz i pani kazala mi dzwonić na początku sierpnia to moze będzie miec jeszcze jakieś wolne miejsca z lipca ;-) I tak to jest w naszym kraju że trzeba by się zapisać jeszcze wtedy nim się planuje zajść w ciążę żeby sobie zaklepać już termin :-p malo po lekarzach chodze a jak potrzebuje to jeszcze mam za to płacić ?! O nieeeee

Halo! jeszcze ja mam pozytywny wynik :-) tylko nie wpisałam się na listę... (można mnie wpisać na 25.07.2013 II)

Ja chciałam zapisać się do gina to usłyszalam że najbliższy termin z funduszu jest za miesiąc :no: no to umówilam sie prywatnie ale zaś sobie przemyslałam że jak pojde prywatnie to bede musiała płacić za badania a na pewno będe musiała jakieś porobić. A nie mam zamiaru płacić za coś co mi sie należy i na co płacę skladki więc zadzwonilam jeszcze raz i pani kazala mi dzwonić na początku sierpnia to moze będzie miec jeszcze jakieś wolne miejsca z lipca ;-) I tak to jest w naszym kraju że trzeba by się zapisać jeszcze wtedy nim się planuje zajść w ciążę żeby sobie zaklepać już termin :-p malo po lekarzach chodze a jak potrzebuje to jeszcze mam za to płacić ?! O nieeeee

no to co sie nie chwalisz? gratulacje Kochana!
ja nie mam u siebie problemu z dlugimi terminami u lekarzy, trzeba tylko zajsc w ciaze, hehe

Witam się z Wami Kochane! Troszkę mnie nie było więc muszę przyznać stęskniłam się za Wami! Nie dam rady nadrobić zaległości choć usilnie próbowałam....więc proszę o streszczenie co mnie ominęło?
Widzę tu Aniołka z II pięknymi krechami!!! GRATULACJE! Życzę dużo zdrówka i spokojnej ciąży! Wspaniała nowina! :) Próbuje sobie wyobrazić jaka teraz musisz być happy :)
Nas Bałtyk nie zawiódł w tym roku - jeśli chodzi o pogodę to istne tropiki więc było ok. Troszkę się zresetowaliśmy, popiwkowali i oderwali od codzienności no i też poprzytulali nareszcie bardziej na luzie :) Jestem więc dobrej myśli. Jedyne co zaniedbałam to wykres Ovu - więc w tym cyklu jestem kompletnie niezorientowana w sytuacji i nie wiem na czym stoję, ale może i tego mi trzeba było, cierpliwość narazie mi dopisuje i czekam do niedzieli na testowanie :)

Mariot! Dopiero dziś się zalogowałam 1 raz od ponad tygodnia a tu takie dobre wieści! Gratulacje!Mariot który to Wasz cykl starań jeśli mogę spytać? Jeszcze raz gratuluję! No u nas NFZ też działa w takim ociężałym systemie niestety... ale masz rację w końcu się za to płaci i ma się takie samo prawo do wizyty u specjalisty jak hipochondryczki które kilka razy w msc-u korzystają i kolejki zajmują :wściekła/y:

U mojej Mamy tez tak bylo tj bardzo bolesne miesiaczki- masakrycznue bolesne i bardzo obfite wrecz krwotoczne- Mama dlugo bala sie isc do lekarza w koncu Ja sama zapislam i zaprowadzilam - pierwszy lekarz kazal wszytsko wyciac- tragedia jeszcze wieksza , poszla do innego wycial polipy , miesniakiem tez sie zajal .., dzis bierze cerazette caly cykl - nei ma miesiaczki wcale badz czasem lekkie plamienia , odzyla - ale Ona juz dzieci miec nie chce wiec Jej okres nie jest potrzebny jednak jak to okreslila - bez narzadow kobiecych czulabym sie jak NIe Kobieta...

Wiec warto sprawdzic co sie dzieje tak bolesne miesiaczki normlane nie sa!!
Moja mama po miesięcznym krwawieniu trafiła na OIOM. Ponad 10 lat zapuszczała swoje mięśniaki - najpierw leczyła hormonalnie później olała. W rezultacie miała macicę mięśniakowatą z zagrożeniem powikłań złośliwych. 2 lata przed stanem krytycznym miała wskazanie do wycinania macicy - też twierdziła, że już nie będzie kobietą. Gdy trafiła do szpitala (miała wtedy 46 lat) przez 2 dni musieli jej przetaczać krew, by w ogóle móc ją ciąć. Miała takie parametry krwi, że profesor, wykładowca uniwersytecki był w szoku, że żyje. Bardzo źle to wspominam :-( Po wycięciu macicy stwierdziła, że takie zapieranie się nie było warte tych cierpień.

Ja mam 21 dzień cyklu. Ostatnio moje cykle wynosiły 26 dni, ale teraz czułam owulację 15/16 dnia cyklu, więc powinnam czekać za @ do 6 sierpnia. Mam 28 lat.
Słyszałyście (na pewno tak, pewno większość zna już większość marek testów) o Bobo Teście strumieniowym? Zakupiłam sobie dziś taki. Ma wyższą czułość 10 jednostek i jest na nim napisane, że można go wykonać 2,3 dni po domniemanym zapłodnieniu. Jakaś zła siła mnie chyba podkusiła, by go kupić :rofl2: i obawiam się, że wykonam go wcześniej niż powinnam. Jestem okropnie niecierpliwa :-D

Prawie cały dzień (od wczoraj wieczorem) napitala mnie w podbrzuszu po prawej stronie (tak pulsująco), ale to chyba nie jajnik. Jeśli miałabym dostać @, to objawy by się już zaczynały i boję się, że ten ból, to właśnie na okres. Żadnego plamienia, które mogłoby być implantacyjnym nie widzielim..

Zafasolkowanym gratuluję!!

Co do tej antykoncepcji w wodzie, to tez o tym słyszałam. Niedawno zrobiono obszerne badania, co do zawartości środków farmakologicznym w wodzie z kranu, ale to chyba w USA robiono (w różnych miejscowościach). Te wszystkie substancje przenikają do gleby z fekaliów ludzkich i zwierzęcych..

A co do śluzu - ja mam raczej zawsze taki biały śluz przed miesiączką.

reklama
Sprzątnęłam dzisiaj krzesełko do karmienia, bo córka od dawna już z niego nie korzysta. Jak M wrócił z pracy i to zobaczył, powiedział, że dobrze, że to zrobiłam, to się go pozbędziemy 'bo już nie będziemy korzystać'. Normalnie myślałam, że go ugryzę, ale nic nie powiedziałam, tylko tyle, że chowamy je do garażu, a nie 'pozbywamy się'. No kurczę, czy on nie zauważył, że od końcówki maja staramy się o następne dziecko, któremu krzesełko się w pewnym momencie przyda? :eek:

Ból krzyża teraz wieczorkiem nie jest już tak dokuczliwy jak przez cały dzień, więc odpoczywam od niego. Bóli w podbrzuszu prawie w ogóle żadnych nie mam (wczoraj też prawie nie bolało). Nie mam też uczucia napompowania w podbrzuszu, które zwykle występuje u mnie przed @. Czekam.

Słyszałyście (na pewno tak, pewno większość zna już większość marek testów) o Bobo Teście strumieniowym? Zakupiłam sobie dziś taki. Ma wyższą czułość 10 jednostek i jest na nim napisane, że można go wykonać 2,3 dni po domniemanym zapłodnieniu.

To taki chwyt marketingowy zakładający, super zbieg okoliczności :confused2: A tak naprawdę nie wiadomo kiedy dokładnie jest owu (chyba, że ma się monitoring), więc nie wiadomo też dokładnie kiedy dochodzi do zapłodnienia - czasem to nawet 5 dni po stosunku... Potem zapłodniona komórka jajowa wędruje i samo zagnieżdżenie następuje między 6 a 12 dpo. Więc taki test powinien wyjść 14-15 dpo, czyli nic nowego :confused2: Przy wcześniejszym zagnieżdżeniu, test może wyjść w 9-10 dpo. Na pewno nie ma sensu robić go 2-3 dni po przytulankach, bo wtedy komórka jajowa jeszcze wędruje. Ciążę liczy się od momentu zagnieżdżenia i faktycznie 2-3 dni po zagnieżdżeniu, czułe testy są często w stanie ten fakt wykryć.

Do góry