reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Witam kochane,

Widzę, że część z Nas powoli będzie się przenosić na sierpniówki. Ja w sumie testować będę dopiero ok 10 sierpnia ( znając mnie pewnie trochę wcześniej;-)). Owu jeszcze nie było ale staranka pełną parą. Kusi mnie żeby zrobić testy owulacyjne, ale postanowiłam że w tym miesiący nie będę wywalać kasy w błoto skoro i tak przytulanki są co drugi dzień albo codziennie, jak mamy siłę:-).

Mam pytanie dziewczyny, czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Jeśli tak to co wasi lekarze mówią o staraniu się o dzidzię? Zasugerowali jakąś najlepszą pozycję? Ja wiem, że ponoć od tyłu jest najlepiej ale właśnie przez tyłozgięcie nie bardzo mi ona pasuje. Może inne sugestie?

Mariot gratulacje!!! Spokojnej ciąży życzę!

Karola wracając do tematu TSH, to rozmawiałam wczoraj z lekarzem z którym pracuję i powiedział, że 2,5 to wynik ok i leków nie można przepisywać tylko na podstawie tego wyniku. Jak będę w Polsce za 3 tygodnie to mam zrobić T3 i T4 i wtedy wrócić do niego z wynikami. TSH według niego jest wyznacznikiem tego czy tarczyca jest ok, czy też jest bardziej leniwa albo pracuje za dużo natomiast dopiero pozostałe wyniki określają w którym kierunku należy podjąć leczenie. Jeżeli będę ok to leczenia nie będzie. Trzymam się jego rad i poczekam na wyniki pozostałych hormonów. W pierwszej ciąży nie badałam TSH i innych hormonów i udało się po 6-8 miesiącach.

Piaska trzymam kciuki za dobre wyniki badań. Ja też zawsze jak sie badam to wolę wszystko w jeden dzień odbębnić.

Witaj stazi24! Życzę szybkiego zafasolkowania!

Centka zgadzam się z Tobą- robienie dzidziusia to ciężka praca!
Kurczę, chyba tez zagram w EuroMilions! Dawno nie grałam...

Dziekuje za mile powitanie;) Ja jestem po 5 letnim lecznieu hormonalnym i jestem w pierwszym naturalmnym cyklu- moj gin mowi ,ze w 1 cyklu to wogole moze nie byc owulacji - co prawda zakupilam testy ale jednak ich nie robie bo Maz chodzi i sie wkurza,ze chce sie tylko kochac w rzerzoma owulacje a w inne dni juz nie - wiecie tak sobie mysle po co marnowac bojownikow;P hehe wiec na pol roku sobie odpuszczam i zobaczymy - choc ja uwazam ,ze wiem kiedy mam owulke bo ja po prostu czuje:p w kazdym razie czekam na poczatek sierpnia i licze na brak @ a dwie kreski:D:-)

Już puściłam losy w totka:-)! A z jakiej to okazji te 100x1milion? Z powodu narodzin małego księcia?

stazi24 mój mąż też czasem narzeka, że od owu do @ czasami zero seksu a od @ do owu to ja bym codzienie się przytulała a on siły nie ma:-)! Tylko, ze ja mam straszne PMS i od owulki to nie daję się dotknąć, bo jestem taka rozdrażniona i potem odbijam to sobie po okresie;-).
A jeśli można spytać, to jakie miałaś problemy z hormonami? Bo 5 lat leczenia to kawał czasu...

Mam pytanie dziewczyny, czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Jeśli tak to co wasi lekarze mówią o staraniu się o dzidzię? Zasugerowali jakąś najlepszą pozycję? Ja wiem, że ponoć od tyłu jest najlepiej ale właśnie przez tyłozgięcie nie bardzo mi ona pasuje. Może inne sugestie?

ja mam tyłozgięcie, Gin nie mówił nic o bardziej lub mniej sprzyjających poczęciu pozycjach, z tego co czytałam na necie to najlepiej o tyłu, też nie bardzo mi pasuje ta pozycja więc nie za często ją praktykujemy.

Karola wracając do tematu TSH, to rozmawiałam wczoraj z lekarzem z którym pracuję i powiedział, że 2,5 to wynik ok i leków nie można przepisywać tylko na podstawie tego wyniku. Jak będę w Polsce za 3 tygodnie to mam zrobić T3 i T4 i wtedy wrócić do niego z wynikami. TSH według niego jest wyznacznikiem tego czy tarczyca jest ok, czy też jest bardziej leniwa albo pracuje za dużo natomiast dopiero pozostałe wyniki określają w którym kierunku należy podjąć leczenie. Jeżeli będę ok to leczenia nie będzie.

ale powiedział Ci to Gin czy Endo? wiele lekarzy jest zdania, że najlepsze TSH do zajścia w ciążę to ok 1. Nie wiem czy to prawda czy tylko taka ogólna teoria.

ja mam podejrzenie nieodczynności z dwóch głównych powodów: raz, że w bliskiej rodzinie kilka osób choruje na niedoczynność tarczycy a dwa, że TSH podskoczyło po zażywaniu witamin z jodem, wg Endo to też jest sygnał wskazujący na niedoczynność.

mam brać Letrox 3 miesiące i powtórzyć badania (dorobić jeszcze antyTPO i coś tam, już nie pamiętam jak się to zwało...). pożyjemy zobaczymy czy to rzeczywiście tarczyca utrudnia mi zajście w ciążę.

piaska już się dowiedziałam o te badania przed HSG, zadzwoniłam by odwołać wizytę i wygarnęłam tej pielęgniarce / asystentce Gina, że odwołuje bo nie idzie się dowiedzieć od nich jakie mam badania zrobić :wściekła/y: och, jaka miła się zrobiła i natychmiast mi dała Gina do telefonu, rychło w czas :wściekła/y:

Gin pogrzebał w komputerze i muszę powtórzyć badanie czystości pochwy bo ostatnie mam z końca maja a ważne jest tylko miesiąc, mam zrobić CRP i zgłosić się tuż po @.

no, przynajmniej coś wiem, ale czy pójdę na HSG jeszcze nie wiem bo chcę jechać na wakacje w połowie sierpnia, a wtedy akurat pewnie zacznę nowy cykl. Starania staraniami ale na pewno nie będę rezygnować z wakacji, zwłaszcza tak wyczekanych.

Karola to jest lekarz ogólny, dermatolog estetyczny i edokrynolog ( ma z 65 lat i kilka specjalizacji (-:). Bardzo dobry lekarz, głównie specjalizuje się w leczeniu zaburzeń hormonalnych. Powiedział, że mam się tym TSH nie przejmować póki nie zrobię reszty badań. I sam ten hormon nie ma nic do płodności. Dopiero reszta badań zrobiona pod kątem wskazań TSH ( niskie nadczynność, wysokie niedoczynność tarczycy) daje pełen obraz ewentualnych zaburzeń. Poszłam do niego się zapytać o to, bo właśnie przeczytałam o tym że najlepiej żeby oscylowało w granicach 1. I powiedział, że mam nie czytać więcej i nie wynajdywać sobie schorzen tylko brac sie do roboty i robić to dziecko;-)!!! Taki śmieszny ten lekarz :-)

Piaska własnie sobie przypomniałam, że też mi przepisano ten krem jakiś rok temu ale go nie wykupiłam! Mówisz, że działa? Hmmm, może warto spróbować...

Centka już zagrałam! Za Ciebie też trzymam&&&&&&&&&&!

Ostatnia edycja:
olapalo oni nie dogrzewają, pozbywają się drogiej opłaty za wywóz śmieci, mój R chciał dziś nad ranem idąc do pracy podrzucić na ich posesję nasze śmieci z dopiskiem, spalcie i nasze. Na szczęście wybiłam mu to z głowy. Śmieci to temat rzeka na jaki mogę narzekać, że ludzie z domków jednorodzinnych, przywożą do nas swoje śmieci, przez co dla nas mieszkańców bloków podwyższają opłaty, że my za wywóz płacimy tyle ile czteroosobowa rodzina, że zabrali śmietniki do segregacji śmieci, że zabierają śmieci dwa razy w tygodniu, przez co pewnie niedługo zalęgną się u nasz szczury. Mówię, temat rzeka.

Co do seksu, to przed owu i w okresie owu, ja mogę po kilka razy dziennie, ale tuż po moje libido oscyluje ok 0 i seks tylko od wielkiego dzwona, bo mi się nie chce, a mąż, mogę o nim powiedzieć, że piosenka cztery razy po dwa razy jest o nim:-D

Ech, za każdym razem obiecuję sobie, że nie będę oglądać Domu nie do poznania, bo ryczę jak bóbr przy każdej historii, a i tak oglądam.

Ostatnia edycja:
Te nasze chłopy są porypane :-D:-D:-D mój powiedział żebym sobie i ten mój gin w du.... wsadzili ten termometr i testy bo i tak nic nie wychodzi on ma swoją teorie:eek::eek: Mianowicie jak tylko @ się skończy codziennie do terminu następnej:rofl2::rofl2::rofl2: A ja mu ma to jak chcesz to dawaj tylko żebyś później nie narzekał że ci odpada :-D:-D:-D:-D A na serio to może i jest to prawda wszyscy nam tak mówią co już dzieci mają - sprawdzimy od jutra do 15 ma już urlop więc do roboty:happy::happy:

reklama
Hejka :-)

Anna Marczyk no to życzę duuuuużo sił i wytrwałości, trzymam kciuki

Dziewczyny które dostały @ bądź czekają na testowanie za was też kciuki &&&

Ja mam nadczynność tarczycy, lecze ją już jakieś... 8 lat. O synka staraliśmy się 6 miesięcy, teraz gorzej idzie... Echh. Mam problem tak sobie rozmyślam może pomożecie: czy na pewno owu się odbyła jeżeli śluz wskazuje że tak, temp też niby ale jest strasznie niska (przykładem jest mój cykl), może owulacji nie było, chociaż że program wskazuje że już była... Ale ta temperatura nie daje mi spokoju...

Do góry