reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

sandra tescior jak dla mnie jak najbardzie na TAAAAAK wiec dzialac dzialac :tak: wczoraj robilas tez czy dopiero dzis? Bo mnie np od ostatnich dni wychodzil pozytywny, ale pewna jestem na 99% ze owu byla wczoraj.

happymama nastepna cierpiaca na sennosc, klucia i bolace (.)(.) :-) ja Wam mowie, ze kwiecien byl dla wiekszosci szczesliwy. Ktory to dzien cyklu ???? :-)

michalinka a wiec Kochanie zarobisz ! Po pierwsze - dlaczego przestalas czuc ciaze ??? Czy nie przypadkiem dlatego, ze sama siebie negatywnie nakrecasz i chcesz za wszelka cene wmowic sobie,ze cos jest nie tak ?
Dlaczego musi cos byc nie tak mozesz mi wytlumaczyc co poprzednia stracona fasolinka ma do tej ? Łacza je tylko Ci sami rodzice, ale to ze tamta ciaza skonczyla sie niepomyslnie nie musi znaczyc, ze z ta dzieje sie cos niedobrego ! Nie wolno Ci tak myslec, nie wolno i koniec ! Zrozum ze negatywnymi emocjami wplywasz na dzidzie, a chcemy zeby byla zdrowa tak ? Wiec bardzo prosze uwiezyc w siebie i nie smutac, bo sie szybciej zobaczymy niz myslisz ! :wściekła/y::wściekła/y: Dziadkiem sie nie martw, na pewno wszystko bedzie dobrze. Mnie mozna powiedziec wychowywala moja Babcia, jest dla mnie jak matka, wiec wiem jak ciezko przezywa sie takie sytuacje u niestety juz starszych ludzi. Ale bedzie dobrze :tak::tak:

Ja siedze wlasnie w pracy i klne juz pod nosem bo myslalam ze uda mi sie szybciej wyjsc ale niestety zapowiada sie zupelnie na odwrot. Pewna doktorka naraila sobie 10 niezapisanych osob na kolonoskopie w znieczuleniu + do tego pacjeci takze obawiam sie ze do 21 minimum tu posiedze :|

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny byłam u innego gina prywatnie i dał mi listę badań do zrobienia, a tamta panstwowo to nic a nic ! Przepisał mi duphaston profilaktycznie więc biorę chyba nie zaszkodzi a co najdziwniejsxe poród powiedział ze. 2 stycznia a poprzednia gin ze 29 grudnia.. Strasznie chce urodzić w styczniu więc czy możecie mi powiedzieć jak to sie w końcu powinno liczyć???

Nuuuśka ten test którego dziś zdjęcia wstawiłam to zrobiłam dzisiaj po południu, wczoraj też robiłam teścior ale ta druga kreska była dużo bledsza. No dziś już 2 przytulanka były :D wieczorkiem też coś może będzie :D
dla porównania test wczorajszy (kiepskie zdjęcie wiem o tym) IMG_0026.jpg i

test dzisiejszy Zobacz załącznik 555458

Michalina będzie dobrze :) Uwierz w To :tak: Bardzo współczujemy z powodu dziadka, ale na pewno będzie dobrze :) 3mamy mocno kciuki :tak:

Załączniki

• IMG_0026.jpg
    IMG_0026.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 24
Nuuuśka - ja po prostu tak tamto przeżyłam, że ciągle się tylko boję.... ale krzycz na mnie, krzycz!!! Ktoś musi mnie do pionu ustawić!!!!

A Ty tak długooo w pracy i to jeszcze przy tak cudownych zabiegach jak kolonoskopia.... współczuję.
Ja wróciłam do domku i sobie usiadłam. Chyba książkę poczytam....

malinka - mnie się wydaje, że raczej 29 grudnia jest dobry, ale wiem że ja też wolałabym w styczniu rodzić, więc jak tylko u mnie będzie ok to będziemy we dwie nogi trzymać razem pod koniec grudnia ;)

malinka41 - szansa że urodzisz w styczniu jednak marniutka no chyba że przenosisz;-) dla mnie te terminy porodów są czysto orientacyjne i chyba mało które dziecię rodzi się dokładnie w terminie. Moje np. syn termin na 15 sierpień a urodzony 25 lipiec. Córka termin na 25 lipiec a urodzona 12 lipiec i namłodsza termin na 17 luty a urodzona 30 stycznia. Jednym słowem moim dzieciom się śpieszyło i tacy są też w życiu;-)

Nuuuśka - u mnie 19dc ale ja mam krótkie cykle 25-26 dni. Jak mnie konkretniej rozbolą piersi uznam to za dobry znak bo piersi bolą mnie tylko i wyłącznie w ciążach :) ale dzisiaj dopiero czuję takie jakby lekkie kłucia w (.)(.) nie jest taki konkretny ból. Zresztą jeszcze za wcześnie na objawy tak myślę;-) No ale oby było tak jak piszesz i kwiecień był owocnym miesiącem dla nas wszystkich.

Michalinko nie nakręcaj się tak :) będzie dobrze wierzymy w to wszystkie :) Może fasolka chce dać ci odpocząć i daje w ten sposób znaki że z nią wszystko ok :)

teoretycznie 2 tygodnie przed i 2 po terminie to poród o czasie bo dokładnie nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia się zarodka :) ale teoretycznie można to wyliczyć ale oczywiście orientacyjnie :)

michalina przykro mi z powodu dziadka, ale bądź dobrej mysli bo na pewno wszystko się dobrze skończy :-) i postaraj się nie stresować bo to niepotrzebne w Twoim stanie! I uważam tak jak Nuuuśka że trzeba na Ciebie nakrzyczeć za takie pesymistyczne nastawienie! Będzie wszystko dobrze, to że nie czujesz.ciąży, nie masz objawów o niczym nie świadczy! :-) zobaczysz za tydzień że jest wszystko w jak najlepszym porządku :-) powiedz sobie tak: limit nieszczęść już wykorzystany i teraz będzie już tylko dobrze :-) uwierz w to kochana, bo wiara czyni cuda :-) :*

reklama
michalinka wiem ze to przezylas, zwlaszcza ze to jeszcze swieza sprawa, ale musisz uwierzyc, ze teraz bedzie dobrze ! Juz 5 tydzien, i byle do przodu , jak chcesz zrobie Ci kalendarz na nastepne 8 miesiecy i co tydzien bedziemy skreslac kolejny :happy2: jeszcze tylko tydzien do usg, a na Nim na pewno bedzie pieknie widac fasolcie, i serducho wiec tylko trzymac kciukaski i myslec pozytywnie.

co do kolonoskopii to taaak....wtorki to moje najgorsze dni. Zawsze siedziemy dluzej przez to babsko bo dla kasy siedzialaby pewnie tu i cala noc gdyby mogla :no: Szkoda ze nie mysli o innych, bo mnie nikt nie zaplaci za nadgodziny :dry:

happymama chcialabym rzec ze mnie tez bola piersi w ciazach, ale przezylam jedna, podczas ktorej nic mnie nie bolalo :-p ja mam znowu znak zapytania ile tym razem bedzie trwal moj cykl, skoro owu przesunela sie o te 2 dni. Teoretycznie 30 dni powinien trwac w takim wypadku ale oczywiscie mam nadzieje, ze skonczy sie przez najblizsze 9 miesiecy :happy2:

malinka wiesz co z terminem porodu jest tak, ze malo kiedy mozna trafic idealnie chco czasem sie zdarza :) Ja mialam z Ola termin na 2-go listopada,a urodzilam ja w 38tc 19 pazdziernika. Choc przez 2 tygodnie w 34tc lezalam na podtrzymaniu w szpitalu wiec u mnie wazny byl kazdy dzien na +. A czemu az tak zalezy Ci na styczniu ?

Ostatnia edycja:
Do góry