reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

sandra tescior jak dla mnie jak najbardzie na TAAAAAK wiec dzialac dzialac :tak: wczoraj robilas tez czy dopiero dzis? Bo mnie np od ostatnich dni wychodzil pozytywny, ale pewna jestem na 99% ze owu byla wczoraj.

happymama nastepna cierpiaca na sennosc, klucia i bolace (.)(.) :-) ja Wam mowie, ze kwiecien byl dla wiekszosci szczesliwy. Ktory to dzien cyklu ???? :-)

michalinka a wiec Kochanie zarobisz ! Po pierwsze - dlaczego przestalas czuc ciaze ??? Czy nie przypadkiem dlatego, ze sama siebie negatywnie nakrecasz i chcesz za wszelka cene wmowic sobie,ze cos jest nie tak ?
Dlaczego musi cos byc nie tak mozesz mi wytlumaczyc co poprzednia stracona fasolinka ma do tej ? Łacza je tylko Ci sami rodzice, ale to ze tamta ciaza skonczyla sie niepomyslnie nie musi znaczyc, ze z ta dzieje sie cos niedobrego ! Nie wolno Ci tak myslec, nie wolno i koniec ! Zrozum ze negatywnymi emocjami wplywasz na dzidzie, a chcemy zeby byla zdrowa tak ? Wiec bardzo prosze uwiezyc w siebie i nie smutac, bo sie szybciej zobaczymy niz myslisz ! :wściekła/y::wściekła/y: Dziadkiem sie nie martw, na pewno wszystko bedzie dobrze. Mnie mozna powiedziec wychowywala moja Babcia, jest dla mnie jak matka, wiec wiem jak ciezko przezywa sie takie sytuacje u niestety juz starszych ludzi. Ale bedzie dobrze :tak::tak:

Ja siedze wlasnie w pracy i klne juz pod nosem bo myslalam ze uda mi sie szybciej wyjsc ale niestety zapowiada sie zupelnie na odwrot. Pewna doktorka naraila sobie 10 niezapisanych osob na kolonoskopie w znieczuleniu + do tego pacjeci takze obawiam sie ze do 21 minimum tu posiedze :|

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny byłam u innego gina prywatnie i dał mi listę badań do zrobienia, a tamta panstwowo to nic a nic ! Przepisał mi duphaston profilaktycznie więc biorę chyba nie zaszkodzi a co najdziwniejsxe poród powiedział ze. 2 stycznia a poprzednia gin ze 29 grudnia.. Strasznie chce urodzić w styczniu więc czy możecie mi powiedzieć jak to sie w końcu powinno liczyć???

Nuuuśka ten test którego dziś zdjęcia wstawiłam to zrobiłam dzisiaj po południu, wczoraj też robiłam teścior ale ta druga kreska była dużo bledsza. No dziś już 2 przytulanka były :D wieczorkiem też coś może będzie :D
dla porównania test wczorajszy (kiepskie zdjęcie wiem o tym) IMG_0026.jpg i

test dzisiejszy Zobacz załącznik 555458

Michalina będzie dobrze :) Uwierz w To :tak: Bardzo współczujemy z powodu dziadka, ale na pewno będzie dobrze :) 3mamy mocno kciuki :tak:

Załączniki

• IMG_0026.jpg
    IMG_0026.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 16
Nuuuśka - ja po prostu tak tamto przeżyłam, że ciągle się tylko boję.... ale krzycz na mnie, krzycz!!! Ktoś musi mnie do pionu ustawić!!!!

A Ty tak długooo w pracy i to jeszcze przy tak cudownych zabiegach jak kolonoskopia.... współczuję.
Ja wróciłam do domku i sobie usiadłam. Chyba książkę poczytam....

malinka - mnie się wydaje, że raczej 29 grudnia jest dobry, ale wiem że ja też wolałabym w styczniu rodzić, więc jak tylko u mnie będzie ok to będziemy we dwie nogi trzymać razem pod koniec grudnia ;)

malinka41 - szansa że urodzisz w styczniu jednak marniutka no chyba że przenosisz;-) dla mnie te terminy porodów są czysto orientacyjne i chyba mało które dziecię rodzi się dokładnie w terminie. Moje np. syn termin na 15 sierpień a urodzony 25 lipiec. Córka termin na 25 lipiec a urodzona 12 lipiec i namłodsza termin na 17 luty a urodzona 30 stycznia. Jednym słowem moim dzieciom się śpieszyło i tacy są też w życiu;-)

Nuuuśka - u mnie 19dc ale ja mam krótkie cykle 25-26 dni. Jak mnie konkretniej rozbolą piersi uznam to za dobry znak bo piersi bolą mnie tylko i wyłącznie w ciążach :) ale dzisiaj dopiero czuję takie jakby lekkie kłucia w (.)(.) nie jest taki konkretny ból. Zresztą jeszcze za wcześnie na objawy tak myślę;-) No ale oby było tak jak piszesz i kwiecień był owocnym miesiącem dla nas wszystkich.

Michalinko nie nakręcaj się tak :) będzie dobrze wierzymy w to wszystkie :) Może fasolka chce dać ci odpocząć i daje w ten sposób znaki że z nią wszystko ok :)

teoretycznie 2 tygodnie przed i 2 po terminie to poród o czasie bo dokładnie nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia się zarodka :) ale teoretycznie można to wyliczyć ale oczywiście orientacyjnie :)

michalina przykro mi z powodu dziadka, ale bądź dobrej mysli bo na pewno wszystko się dobrze skończy :-) i postaraj się nie stresować bo to niepotrzebne w Twoim stanie! I uważam tak jak Nuuuśka że trzeba na Ciebie nakrzyczeć za takie pesymistyczne nastawienie! Będzie wszystko dobrze, to że nie czujesz.ciąży, nie masz objawów o niczym nie świadczy! :-) zobaczysz za tydzień że jest wszystko w jak najlepszym porządku :-) powiedz sobie tak: limit nieszczęść już wykorzystany i teraz będzie już tylko dobrze :-) uwierz w to kochana, bo wiara czyni cuda :-) :*

reklama
michalinka wiem ze to przezylas, zwlaszcza ze to jeszcze swieza sprawa, ale musisz uwierzyc, ze teraz bedzie dobrze ! Juz 5 tydzien, i byle do przodu , jak chcesz zrobie Ci kalendarz na nastepne 8 miesiecy i co tydzien bedziemy skreslac kolejny :happy2: jeszcze tylko tydzien do usg, a na Nim na pewno bedzie pieknie widac fasolcie, i serducho wiec tylko trzymac kciukaski i myslec pozytywnie.

co do kolonoskopii to taaak....wtorki to moje najgorsze dni. Zawsze siedziemy dluzej przez to babsko bo dla kasy siedzialaby pewnie tu i cala noc gdyby mogla :no: Szkoda ze nie mysli o innych, bo mnie nikt nie zaplaci za nadgodziny :dry:

happymama chcialabym rzec ze mnie tez bola piersi w ciazach, ale przezylam jedna, podczas ktorej nic mnie nie bolalo :-p ja mam znowu znak zapytania ile tym razem bedzie trwal moj cykl, skoro owu przesunela sie o te 2 dni. Teoretycznie 30 dni powinien trwac w takim wypadku ale oczywiscie mam nadzieje, ze skonczy sie przez najblizsze 9 miesiecy :happy2:

malinka wiesz co z terminem porodu jest tak, ze malo kiedy mozna trafic idealnie chco czasem sie zdarza :) Ja mialam z Ola termin na 2-go listopada,a urodzilam ja w 38tc 19 pazdziernika. Choc przez 2 tygodnie w 34tc lezalam na podtrzymaniu w szpitalu wiec u mnie wazny byl kazdy dzien na +. A czemu az tak zalezy Ci na styczniu ?

Ostatnia edycja:
Do góry