reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

michalinka ja osobiscie moge polecic Ci cisnieniomierze naramienne marki OMRON. To jedne z lepszych ciśnieniomierzy na rynku w tej chwili, pamietam,ze sa certyfikowane przez jakąś organizację do spraw dokładności pomiarów ( dokladnej nazwy nie pamietam). Model M6 (w pełni automatyczny) uzywam sama. natomiast sama od siebie dodam odnosnie ciśnieniomierzy nadgarstkowych,ze stanowczo takowe odradzam ze względu na dużą niedokładność i niepowtarzalność pomiarów.:tak: Sluze pomoca jak cosik :)

anuszka ja Ci dzidzie wroze juz ! :-)teraz teraz :-)

mimimoo trzymam kciukaski za jutro !! aj aj pisz od razu jak zatestujesz :)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak mi wpadło w oczy jedno ogłoszenie w necie i zaczęłam zagłębiać się w temacie...
Robiłyście Kobietki jakieś badania przed ciążą, poza ginem bo widzę, że niektóre laboratoria oferują pakiety dla stających się o potomka. Ceny koszmar, przynajmniej te które teraz znalazłam, ale może warto?

michalina, może chcesz trochę moich objawów? chętnie oddam - ból piersi, brzucha i parę innych :-) aż sama się dziwię, że tyle ich mam przed spodziewanym terminem @ będzie dobrze i musisz w to wierzyć :tak: a co do obliczania terminu porodu - mi różne kalkulatory podają od 10 do 14 stycznia, też nie rozumiem skąd ta rozbieżność... i witam moją imienniczkę, nie widziałam, że jest inna malinka :-D no nic będzie zamieszanie :-D gdybym wiedziała, zrobiłabym inny login :-)

hej jestem tu nowa:)1.04.2013 odstawilam anty i zaczelam systematyczne staranie sie o dzidzie,nie jestem pewna ale owulacje mialam oko21-23 dzien sadzac po sluzie,na dniach zbiza sie termin do@,jak na razie mam tylko bóle w podbrzuszu jak na @,w poprzedniej ciazy tez mialam takie bóle lecz okresu sie nie doczekalam;)mam nadzieje ze i tym razem nie przyjdzie,teraz za kazdym razem jak chce siku to ide ze strachem do wc ze poleci @,jak myslicie czy miesiac po odstawieniu anty jest mozliwosc zafasolkowania?

hej,od 1.04.2013 odstawilam anty i rozpoczelam starania,od dwoch dni boli mnie brzuch jak na @ lecz mam nadzieje ze nie przyjdzie,w poprzedniej ciąży tez mialam takie bóle i myslalam ze to na @ lecz na szczescie nie doczekalam sie;) mam nadzieje ze to i tym razem bedzie to:) martwi mnie tylko to ze to moze byc za wszesnie i powinnam zaczac starania od nastepnego cyklu,anty mogly cos zakłócic lecz owulacje mialam prawdopodobnie 21-23 kw sądac po iosci i wygladzie sluzu

Moniqaa, przy pierwszej ciąży nie robiłam żadnych badań, poza cytologią. Teraz lekarz zalecił Toxoplazm. i Cytomegalię. Zdziwiło mnie natomiast że nie kazał zrobić podstawowej morfologii.

Malina 1200 witamy, po odstawieniu anty podobno łatwiej o ciąże bliźniacze :)

No i mamy chyba nagromadzenie malinek :)

Mimimoo jak to testowanko ? było dziś, czy czekamy dalej ? :D

Moniqaa ja miałam robione wszystkie podstawowe tj. morfologie, ob, TSH, toksoplazmozę, Alat, Aspat, proby wątrobowe i ogolne badanie moczu. Badania ogolne powtarzam co 3 miesiące :tak:

Oliwia1 mnie to zawsze cieszylo jak slyszalam, ze większe prawdopodobieństwo o ciaze bliźniacze. Choc wydaje mi się, ze taka sytuacja moglaby mieć miejsce jesibysmy zaszly zaraz na początku po odstawieniu. Po czasie szanse na to sa mniejsze, choć ja biorac anty przez ostatnie 8 lat, wiem ze na wszystkie strony jestem nafaszerowana hormonami :dry:

Trzeba mieć pecha ! wiecie co, Przytulanki były wieczorem jeszcze bo Ł. wrocil wcześniej z pracy , mysle sobie - super, tempka będzie nie zaburzona przynajmniej. A tu otwieram oczy o 7:00 i z mega wkur****** odkrywam ze budzik mi nie zadzwonil :| Nosz szlak ! :angry: I co kolejna zaburzona tempka...jak wiec mamy potwierdzić owu, skoro nawet mechaniczne rzeczy robia nam na zlosc ...

Oliwia1 nie wazne czy pojedyńcza czy blizniacza;)oby sie udalo:)z temperatury u mnie nic nie mozna wywnioskowac poniewaz mierze ja kilka razy dziennie i przewaznie jest u mnie 35,6; 35,8 mało kiedy jest 36 lub wyżej

reklama
malinka1984 u mnie jak na razie tylko ból brzucha jak przed@,i siku biegam troche częściej ale nie wiem juz czy to tylko nie wyobraznia

Do góry