reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
Nuuska- mnie w drugiej i trzeciej ciąży też nie bolały piersi tylko w pierwszej i w tej ostatniej to już w ogóle nie mogłam w staniku chodzić. Chodzi mi jednak o to że nigdy nie bolą mnie przed @ czy w trakcie @ jak niektóre mają. Więc jeśli poczuję jakiś wyraźniejszy ból to nadzieja będzie większa chociaż wiadomo trzeba odczekać do terminu @ i się nie nakręcać.

oj współczuję ci kochana że tak długo w pracy siedzisz. A jutro masz wolne chociaż?

Nuuuśka - ha ha, z kalendarzem ok, ale po tym jak za tydzień wrócę z USG, przesunęłam na 7 maja bo 8 maja mój maż ze mną nie może pójść a ja sama nie dam rady wziąć... i tak chyba melisę wypiję przed, żebym z nerwów nie zemdlała...

A Ty nie dostaniesz @ przez najbliższe 9 miesięcy - zobaczysz :D Zasługujecie na to z Ł. żeby się udało!!!

a malince pewnie o to chodzi, że lepiej żeby dziecko było najstarsze w swoim roczniku niż najmłodsze, bo wiadomo, że najmłodsze są najsłabsze... mi też mój M. kazał trzymać nogi, bo jak będzie ok to ja termin mam na 30 grudnia.

a jeśli chodzi o cycki to mnie akurat bolą i przy pierwszej bolały (nawet 3 tyg po zabiegu jeszcze) i teraz też bolą. ale ja mam duuuże cycki - to może dlatego. aż się boję jak będą wyglądać jak będę karmiącą matką....

czesc dziewczyny my sie z mężem staralismy o dziecko 3 dni przed dniami płodnymi. Chcemy zeby to byla dziewczynka a nam powiedziano ze trzeba sie kochac na 2-3 dni przed. jestem już 10 dni po kochaniu i na 7 dzień bardzo bolał mnie brzuch i nadal boli ale nie juz az tak do tego bola mnie piersi. powiedzcie czy moze to byc ciąża. Pozdrawiam

Kingax1 - ciężko powiedzieć, potencjalnie ciąża jest jak najbardziej możliwa ale niestety nie zawsze tak jest. Musisz cierpliwie czekać tak jak my wszystkie tutaj:tak:

Nuuska- mnie w drugiej i trzeciej ciąży też nie bolały piersi tylko w pierwszej i w tej ostatniej to już w ogóle nie mogłam w staniku chodzić. Chodzi mi jednak o to że nigdy nie bolą mnie przed @ czy w trakcie @ jak niektóre mają. Więc jeśli poczuję jakiś wyraźniejszy ból to nadzieja będzie większa chociaż wiadomo trzeba odczekać do terminu @ i się nie nakręcać.

oj współczuję ci kochana że tak długo w pracy siedzisz. A jutro masz wolne chociaż?

Nadzieja jest zawsze :happy2:a ja ostatnio same fasolki wroze :-)
Jutro mam wolne, bo to w koncu Swieto panstwowe i ustawowo mamy wolne, ale jak kiedys napisalam, pierwsze co jak uda mi sie zafasolowac - ide na L4 i gdzies mam ta prace :| W trakcie ciazy zwolnic mnie nie moga, mam na szczescie umowe na czas nieokreslony ( o prace ), w trakcie urlopu rowniez nie moga, a w tym czasie wierze ze uda mi sie znalesc cos innego. Wiadomo, ze kazda praca jest ciezka,ale ile mozna pracowac kosztem swojego zycia i swojej rodziny. Ola jest u mojej Babci dzis, ale co jakby byla u tesciow jak zawsze kiedy mamy na popoludnie i jutro normalnie do szkoly ? odbieram ja o 21.30, o 22 kladzie sie spac i jutro jest nieprzytomna.. brak slow.
Pracowalam w Szpitalu, i w jeszcze jedej przychodni i nigdy nie widzialam czegos takiego. Brak poszanowania dla drugiego czlowieka i kompletny brak jakichkolwiek zasad. Kiedys juz powiedzialam - niech sobie z glowy wybija, ze wiecznie bede uprawiac wolontariat do cholery, po godzinach pracowac na ich wakacje w Tunezji w hotelach all inclusive ...:no:

michalinka a wiec wytworzymy kalendarz :D jak to ma pomoc :) i bedziemy wspolnie odprawiac modly za zdrowa fasolcie :D

Spac mi sie juz chce :(

Ostatnia edycja:
Nuuuśka - ja pracowałam w Banku i powiedziałam, że tam nigdy nie wrócę. CHyba tak samo jak u Ciebie w szitalu. Traktowali mnie jak jakieś popychadło co ma pracować po godzinach i w weekendy oczywiście charytatywnie!!
Powiedz mi - czy Ty wiesz może jakie firmy mają dobre ciśnieniomierze? Bo ja mam tech-med, ale on mi chyba nie mierzy dobrze ciśnienia.... i muszę nowy kupić, bo jednak muszę kontrolować moje ciśnienie...

hejka
oj nie mam na was czasu
ani poczytać ani popisać ani nic ...
u mnie tempka w górę ...
z małżem ok
jutro mamuska do nas wpada ...
Nuśka ... a mi na kiedy wróżysz fasolinke ?
michalinka ... kochana 3mam &&& i przesyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~

Mi obrączka wywróżyła fasolkę za 3 miesiące, więc wychodzi na maj - tego się trzymam :tak:

Anuszka na pewno już wkrótce będzie fasolka :-D

Nuuuśka silna Kobieta z Ciebie :tak:

Michalina
głowa do góry, będzie dobrze.

A ja znów wyczułam kolejne powiększone węzły. Już nie wiem gdzie szukać przyczyny...
Chciałam na szybko, ominąć kolejki i zapisałam się do pierwszego radiologa jakiego spotkałam po drodze z pracy na USG... i to był błąd, bo nadal nic nie wiem :wściekła/y: Stówka w plecy, a chłopak sam nie wiedział co on właściwie bada :no: Paranoja.... No nic zauważył dwie zmiany we wskazanych miejscach i stwierdził, że chyba to są węzły... Chyba...

02.04.2013 - Smerfna85 - wynik pozytywny :) hcg: 8.04 = 640
04.04.2013 - Agata1983 - hcg 296 :)
10.04.2013 - Aka85 - są dwie kreski :)
10.04.2013 - AniołekBB
12.04.2013 - Marce_la - wynik pozytywny :) hcg 11.04 = 1 24.3
13.04.2013 - Patanka - jest bladzioch, czekamy na wynik hcg
14.04.2013 - Ananaska - są dwie kreski :)
20.04.2013 - Malinka41 - są dwie kreski :) hcg 16.04 = 37,68, 25.04 = 1487
18.04.2013 - Michalina_ch - dwie krechy :)
19.04.2013 - Anneeczka - dwie kreski :)
21.04.2013 - Agaawa - @
22.04.2013 - M_i_a90 - @

22.04.2013 - Papalo
23.04.2013 - Oliwia1 - jest druga kreska :), hcg 24.04 = 72, 27.04 = 223
25.04.2013 - Tygryseczek - @
26.04.2013 - Pegas - są dwie kreski :)
28.04.2013 - Ailatan1987 - @
30.04.2013 - 90_natka
- czekamy na @
30.04.2014 - Dżina
01.05.2013 - Mimimoo
05.05.2013 - Patu$ka
08.05.2013 - Happymama82
08.05.2013 - Moniqaa
(przerwa ze względu na leki)
10.05.2013 - Anuszka
10.05.2013 - Nuuuśka
12.05.2013 - Avensis
18.05
.2013 - Sandra_best
23.05.2013 - Agaawa
??.05.2013 - Anna2101
??.05.2013 - Carolina84
??.06.2013 - Kasiawr

reklama
Jesssuuu jaki dzień. W pracy masakra, zamknięcie miesiąca, ogólnie nerwówka:szok:. Dobrze że dziś nie było menagera bo bym pewnie wykitowała ze stresu. Niuuuśka zastanawiam się czy tak jak ty, też nie iść na L4 ale obawiam się że muszę najpierw znaleźć zastępstwo :/ Nie wiem jak ja tam wytrzymam do końca kwartału, bo zanosi się na to że przynajmniej do końca czerwca będę musiała pociągnąć.

Malinka
witam i gratulujęęęę :)

Michalina proszę, nie nakręcaj się, wiem co mówię, ja 2 ciążę poroniłam i wiem jak to jest czekać na USG, które mam dopiero w poniedziałek :( Jednak staram się nie powracać myślami do tamtej sytuacji. Po prostu wierzę że będzie dobrze i ty też musisz wierzyć. Zobaczysz, jeszcze będziemy się zakładać która pierwsza urodzi :)

Mimimoo daj znać proszę jak zatestujesz :)

Do góry