reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

avensis - a co mu się stało??

Niestety śmierć bywa nagła. Ja rok temu w czerwcu straciłam swojego przyjaciela, współpracownika, bardzo bliską osobę - zderzenie auta z głupimi dzikami.... jechali na Boże Ciało... Partner mojej mamy w listopadzie dostał udar.... po miesiącu w szpitalu umarł... w ostatnim roku dużo zetknełam się ze śmiercią i przez to bardziej szanuje życie....

reklama
avensis przepraszam Cie bardzo, ale kompletnie nie wiem gdzie to jest. Moglabys napisac mi jakies przybliżone polozenie ? I powiedz mi Kochana, czy ona tam na fundusz przyjmuje czy prywatnie ? Bo na pewno się wybiorę :tak:Skoro Ty jesteś zadowolona, mysle, ze ja tez na pewno będę.
Opowiedz mi wszystko i tej babeczce :-) Znalazlam taka stronke, to jest na ul. Armii Krajowej tak ?
Centrum Zdrowia Kobiety Stojko - dr n. med. Monika Bojdys - Szyndlar

A i ja mam dla Was zdjeciucha.

Zobacz załącznik 554512

Dzis 13dc, co sadzicie o tym teście ? Czyzby to znak owu? Dodam, ze czylosc - 20 :)
Ale nie chce się niepotrzebnie nakrecac, dlatego wole się Was poradzić :)Zaczynam mieć nadzieje, ze ten cykl wroci do normy :tak:

michalinka winko taaak, ale u Nas z pikanteria będzie ciężko, bo Ola za sciana a sciany cienkie :laugh2::laugh2:Ty masz usg 8 maja, a ja przy dobrych wiatrach będę wtedy testować :happy:Wiec kolejny wspólny wazny dzień :happy: A z blizniakow bym się ucieszyla nie powiem :rofl2:Zawsze mnie straszyli ze tak się skończy, bo po urodzeniu Oli jak by na to nie patrzeć tabletki anty brałam 8 lat :crazy:wiec cholercia nafaszerowalam się jak trzeba...
Nuuuśka--> to kierunek na Kostuchnę, Podlesie. Dr Szyndlar przyjmuje prywatnie, wizyta u niej, wraz z USG kosztuje 130zł. Ponadto, pracuje w szpitalu Bonifratrów (tam miałam zabieg) i w razie ciąży zawsze dobrze mieć lekarza, który pracuje w szpitalu.

avensis dziekuje Ci slicznie Kochana, a powiedz mi jak czesto do Niej chodzisz ? Bo zastanawiam sie nad tym, czy jesli zlecilaby monitoring to musialabym co tydzien placic 130zł :baffled:? kurcze duzo.
Ale babeczka wyglada na bardzo sympatyczna i mila, i atut duzy wlasnie, ze pracuje na Bonifratow, ktory jest jednym z lepszych Szpitali u Nas :tak:
Strasznie mi przykro z powodu Twojego kolegi. Mam nadzieje, ze teraz jest juz spokojny
[*].
Co do dzikow, u Nas sa na porzadku dziennym, nie wiem skad dokladnie jestes, ja mieszkam na Brynowie, i tu tego jest na peczki. Dzis w nocy rozkopaly pol podworka :dry:

Hej dziewczyny.

Zacznę od początku.
W 27 dniu monitoring. Bardzo dobra wiadomość- była owulacja więc stymulować nie trzeba (dla mnie cud:))
Dzisiaj początek nowego cyklu - bez @ (póki co).
Zrobiłam rano test, niestety chyba bubel.
Pierwsze zabarwienie kreski kontrolnej- takie jakby nie pełne.
Kreska testowa- bardzo delikatna.
Zepsuty? czy delikatna kreska do jakaś nadzieja?.. IMAG0303.jpgIMAG0304.jpg

Pierwszy test 5 minut po. Drugi 15 po.
Zakładam jutro powtórkę.

Jeżeli można, to jestem w stanie polecić ginekologa w Katowicach.

Buziaki!

Załączniki

• IMAG0303.jpg
    IMAG0303.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 65
  • IMAG0304.jpg
    IMAG0304.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 72
Hej dziewczyny.

Zacznę od początku.
W 27 dniu monitoring. Bardzo dobra wiadomość- była owulacja więc stymulować nie trzeba (dla mnie cud:))
Dzisiaj początek nowego cyklu - bez @ (póki co).
Zrobiłam rano test, niestety chyba bubel.
Pierwsze zabarwienie kreski kontrolnej- takie jakby nie pełne.
Kreska testowa- bardzo delikatna.
Zepsuty? czy delikatna kreska do jakaś nadzieja?..Zobacz załącznik 554619Zobacz załącznik 554620

Pierwszy test 5 minut po. Drugi 15 po.
Zakładam jutro powtórkę.

Jeżeli można, to jestem w stanie polecić ginekologa w Katowicach.

Buziaki!

Test jest OK,a Ty jesteś w ciąży:tak::tak::tak:

Nuuuśka--> byłam u Niej, zaledwie, raz, ale na pewno będzie to moja ginka. Najlepiej zadzwoń i zapytaj albo umów się na jedną wizytę i dowiesz się wszystkiego u źródła.
Mieszkasz na Brynowie, to powiem Ci, że jesteśmy sąsiadkami, a przez Brynów przejeżdzam codziennie w drodze do pracy.

Dziękuję dziewczyny!:)
To duże wsparcie i nadzieja.
Pielęgnując swojego wewnętrznego pesymistę- poczekam z tą radością do jutra i ewentualnie badania krwi w pon.

AAaaaaa serio? nie bubel???

reklama
pegas jaki tam bubel :D To jest prawdziwa, najprawdziwsza fasolka :D nie ma mowy o felernym tescie, lec na betke Kochana.
A co do ginka, to tak jak najbardziej pisz pisz, bo pytalam Cie wlasnie o to, we wczesniejszych postach:tak: Warto miec rozeznanie, a jak piszesz o monitoringu to juz mam blysk w oku, bo szukam wlasnie ginka, ktory podejdzie do sprawy z sercem, a nie z portfelem :baffled: wiec bardzo Cie prosze :tak:

avensis o popatrz :) milo wiec ze jestesmy sasiadkami :tak:

Do góry