reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
Anuszka spokojnie ja poczekam :tak:
A Ty Kochana jak się czujesz?

Anisen dziękuję :-) Męża tak długo męczyłam, zrobił ze 100 zdjęć i jedno wybrałam :-D
A jak tam budowa? Pogoda piękna to pewnie i zapału więcej :-)
Przyznam Ci się, że Cie podziwiam... ja co prawda jeszcze się uczę... ale nie wyobrażam sobie ogarnąć aż trójkę dzieciątek jednocześnie...

Natka
mały jest spokojny jak w brzuszku.... Tak jak pisałam nie kopał wcale i praktycznie go nie czułam (dopiero ostatni miesiąc).
I teraz też jest grzeczny... Budzi się tylko na jedzenie (wtedy Go nie idzie uspokoić w żaden inny sposób niż butelką). Jak się naje można z nim zrobić wszystko ;-) Jak jest głodny to bez stoperów lepiej nie podchodzić :-D

Natka mam nadzieję, że czujesz się coraz lepiej... i, że w końcu zaczniesz troszkę więcej odpoczywać :tak: Praca nie zając.... :-p

Ja nie mogę mojego namówić na zdjęcia. noa ale jak patrzę w lustro to coraz mniej mu sie dziwie. Jak szybko coś z sobą nie zrobie to depresja murowana !
Miałam być ładna mama, a jestem gruby babsztyl. gdzie te ubrania w rozmiarze 36 :( załamka totalna.

Moniczko dzieciaki spoko da sie ogarnąć, ba nawet teraz mysle szalona ze i czwarte bym ogarnęła. gorzej z czasem dla siebie teraz. no lae 20 minut codziennie wygospodarowuje na lekkie ćwiczenia.

Oj Leo sie obudził a ekipa zjadła już śniadanie.

miłej soboty.

ps : dopiero jutro mam męża w domu bo dzis na budowie zasuwa

Cześć dziewczyny :*

Moniqaa no to super że mały spokojny :-) a z tym jedzeniem to obawiam się że z moimi dziećmi będzie to samo bo mój mąż się zawsze śmieje że na pewno odziedziczą to po mnie bo jak ja jestem głodna to normalnie bez kija nie podchodź haha :-D

Anisen każda z nas zawsze albo prawie zawsze narzeka na coś w swoim wyglądzie :-) a Twój organizm jeszcze nie wrócił do formy sprzed ciąży także spokojnie- na pewno będzie coraz lepiej- głowa do góry:tak:

Anuszka a jak tam u Ciebie? Jak samopoczucie? Mam nadzieję że uważasz na siebie i odpoczywasz :-) a już niedługo beta- nie mogę się doczekać :-)

A u mnie średnio. Znaczy samopoczucie w miarę ok- bóle brzucha przeszły prawie całkowicie, zdarzają się naprawdę bardzo rzadko :-) za to zostały bóle krzyża i nudności od czasu do czasu :-( no i doszedł jeszcze jeden problem- byłam u endokrynologa (muszę jeździć raz w roku- jestem w grupie ryzyka) i niestety mam lekką niedoczynność tarczycy. Muszę brać hormony i jod. Ehh ciągle coś :-(

Odpoczywam i leże ale czasem się denerwuje bo byłam u mamy i sis była więc kłótnie czasem o byle co więc martwię się bo miałam omijać sytuacje stresogenne :-(
Poza tym jestem chora, boli gardło głowa i będzie zaraz katar, dostałam opryszczke w kilku miejscach wokół ust.
Masakra
Mam nadzieję że nie zaszkodzi :-(

Dziewczyny a jak się te bezpieczne dla ciężarnych leki nazywały które wy brałyście bo muszę coś wziąć.

Rozmawiałam z kumpela o przypadku Anisen że pielęgniarka nie chciała dać zastrzyku antykoncepcyjnego. Wyobraźcie sobie że podobno od jakiegoś czasu jest taka ustawa że lekarz aptekarz lub pielęgniarka mogą odmowić takich rzeczy np w aptece może odnowić sprzedaży nawet prezerwatyw! Byłam w szoku !

Ostatnia edycja:
Znalazłam stare posty odnośnie leków na przeziębienie w ciąży :-)
Wracam do domku i zaraz do łóżka.

To się kuruj anuszka :-) jak ja byłam ostatnio chora to niestety lekarka pozwoliła tylko płukać gardło rumiankiem i szałwią i pić herbatę z sokiem malinowym, miodem cytryną lub imbirem- wedle uznania :-) przy gorączce powyżej 38st mogłam dopiero wziąć leki przeciwgorączkowe- ale nie musiałam. Prawie cały tydzień spędziłam w łóżku wtedy ale na szczęście przeszło.

Dzięki
Wzięłam tylko paracetamol bo tylko to miałam a wiem że w ciąży jest dozwolony.
Jutro idę do lekarza.

Moniqaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
dopiero weszłam na kompa i zobaczyłam zdjęcia!!!
ale cudo ten twój dzieciaczek, ja naprawdę chce przejąć brzusio i mieć takie śliczności
:D

Ostatnia edycja:
reklama
Monia- dopiero zajrzałam, serdeczne gratulacje!!! mały jest sliczny:-)

anuszka- mocne kciuki!!!

natka- w pierwszym trymestrze zazwyczaj jest ciężko z samopoczuciem potem będzie troszkę lepiej.

a u mnie czas pędzi jak szalony, dzień za dniem...czasu brakuje trochę bo Fabcio jest dość wymagający, chyba najbardziej ze wszystkich moich dzieci, ale słodki okrutnie i nie mogę się nim nacieszyć:tak:

Do góry