reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Natka! To swietnie! A dobrze kojarze, ze masz skape @? Cos ktos wiecej Ci powiedzial na ten temat? Ja mam 3dc i wlasciwie dwie wkladki chyba zalatwilyby sprawe...
Moniqaa, przypomnij na kiedy masz termin?
My jutro do znajomych sie wybieramy, wracamy w piatek wiec nie wiem czy zdaze napisac Wam o wynikach. Kurcze, troche sie denerwuje...

reklama
Natka super, że owu była... Teraz miejmy nadzieję, że trafiliście z serduszkami :tak:
A gin coś mówił, kiedy ta owu była?

No tak wychodzi na to, że połowa za mną... Zaczynam powoli się bać tego co nieuniknione ;-)
Według OM 20+1, według wielkości dzidzi to dziś 21 tc.
Melponea jeden gin mi podaje 6.3, a drugi 8.3 tak więc pewnie będzie 7.03 :-D

Owu być może wczoraj rano lub przedwczoraj- co do tego pewności nir ma :-)

Mel ja tylko raz miałam taką skąpą @ i gin powiedział że czasami tak się zdarza.

Happy hej :-) jak tam u Ciebie?

Halo, halo! Odebralam wlasnie wyniki i wyglada wszystko, ze jest w normie, ale spojrzycie na to swoimi bardziej doswiadczonymi oczami? :)
TSH : 2,419 (0,35-5,50)
Ft4: 1,05 (0,89 - 1,76)
E2 estradiol: 26 (19,5-144,2)
Fsh:6,9 (2,5-10,2)
Lh: 4,9 (1,9-12,5)
Prolaktyna:10,6 (2,8-29,20)
Testosteron:0,31 (0,14-0,76)

Wyniki chlopakow:
Czas uplynnienia: 20 min
Objetosc 3,00
Lepkosc +
Ph 8,60
Liczba plemnikow: 36,68 mln/ml
Liczba plemnikow w ejakulacie : 110,03 mln
Aglutynacja -
Ogolny % ruchliwych 50,75%
Ruch szybki linearny 1,49%
Ruch wolny linearny i nielinearny 34,33 %
Ruch w miejscu 14,93%
Brak ruchu 49,25%
Formy prawidlowe 4,00 % norma 》4%
Formy nieprawidlowe 96%
Nieprawidlowe glowki 96%
Nieprawidlowe szyjki/wstawki 32%
Nieprawidlowe witki 2%
Przywieszki cytoplazmatyczne 0%
Plemniki zywe 73%
Plemniki martwe 27%
Ilosc aktywnych leukocytow 0,1 mln/ml norma <1 mln
Plemniki ruchliwe z przylaczona granulka 8%

Kurde, 4% prawidlowych to nie za malo?

Ostatnia edycja:
Melponea
na moje oko, starej staraczki, wydaje się ok u ciebie. Może to TSH bo podobno u kobiet które chcą zajść w ciążę nie powinien przekraczać 2.tak mi powiedziała ginka. Ale to jest chyba mały problem.
Idziesz do jakiegoś lekarza?

A co do żołnierzy.
To rzeczywiście te 4 % to jest ta dolna granica niestety.
Ruchliwych jest 50% ale trzeba poczytać co to ten linearny bo nie wiem co to jest a tego też mało %

dzieki anuszka!
a co sie bierze na TSH?ja wlasnie chcialam zrezygnowac z wizyty, bo moj gin nic mi nie powie a na usg za wczesnie...
linearny czyli linowy, to jest jakis wskaznik A, linearny wolny to wskaznik B a ich suma powinna byc wieksza niz 32, czyli tez na dolnej granicy.

Mel TSH najlepiej żeby było miedzy 1 a 2, a najbardziej super jakby było w okolicy 1 (to najlepsze dla staraczek). Zazwyczaj na takie małe problemy z tarczycą zapisywany jest euthyrox , to chyba najpopularniejszy lek. Ale ti zapisze Ci tylko endokrynolog.
Co do żołnierzy to ja się nie znam ale 4% to chyba faktycznie malo... Może jakieś witaminy niech m probuje brac na poprawę?

Nie martw się tym TSH. Ja miałam 3,5 to ginka kazała za jakiś czas zrobić jeszcze raz. Pierwszy raz miałam 1.9 drugi 3.5 a trzech znów 1.9
Porównała z tym Ft4 i Ft3 oraz z przeciw ciałami i okazało się że jest ok.

Mnie martwią wasze chłopaki ale pamiętaj nie jestem ekspertem.

Mało jest ich w tym ruchu bo jeżeli to jest ten postępowy A to chyba niedobrze no i mało prawidłowych.

reklama
Melponea
albo idźcie do androloga z tymi wynikami męża albo poprostu do poradni, kliniki niepłodności lub kogoś kto się zna skoro twój gin się nie nadaje.
Nie rób takiego błedu jak ja. Idź od razu do specjalistów.

Do góry