reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Nuuuśka właśnie widziałam, że tempka wysoko i długo... Hmm pewnie masz rację, że CLO + Luteina coś namieszały... Do świąt jeszcze trochę więc nie myśl nad tym - co ma być to będzie... Na siłę nic się nie zdziała. Ja tam trzymam kciuki &&&
No.. lepiej by płci już nie zmieniał, bo nie wiem czy mój mąż to przeżyje... gotów się wyprzeć jakby dziewczynka się urodziła... on już wszystkim opowiada, że syn będzie :-D Zabawne to czasem nawet :-D

Patu$ka my też wiecznie się kłócimy jak nasza uwaga skupiała sie tylko na staraniach... Tak więc popieram, że czasem lepiej odpuścić... W końcu jak się pokłócicie na dobre to i tak nici z II kresek... My odpuściliśmy... i tak jak piszesz było od razu milej i przy okazji się udało ;-) Do nowego roku jeszcze troszkę czasu, więc na razie bawcie się dobrze nie starając się oczywiście :-p;-)

90_natka
widzę, że ten Twój cykl jakiś inny w tym miesiącu... ale z tego co pamiętam Kobietki po hsg też miały jakieś odchylenia w cyklach... W końcu t zawsze jakaś ingerencja w organizm...

Happy jak ząbek? Mam nadzieję, że się oszczędzasz! Ja na razie bez nospy tylko z maksymalną dawką magnezu... Strasznie twardy brzuch miewam i lekarz kazał łykać magnez...

Melponea paranoja to mało powiedziane... Szkoda Twoich nerwów, ale co zrobić... dzisiaj każdy patrzy jak tu zakombinować by dla niego było najlepiej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Mel, no to faktycznie kombinuje ten Wasz szef...

Moniqaa, no zakrecony cykl :-) nawet do końca nie wiem czy to 8 czy 20dc przez to że w 100% jeszcze nie wiem czy to krwawienie traktować jako @.. Pomieszane to wszystko.
A Ty już niebawem połówkowe :-)

Halo, my dalej w Polsce. Oczywiscie dalej nic nie wiemy, bo nikt w tym tyg nie pracuje w Emiratach...
Ale maz wczoraj obejrzal Rozmowy w Toku i zdecydowal sie zrobic badania nasienia ;) on oczywiscie z grubej rury chce isc do lekarza specjalisty, a ja mu tlumacEm ze ja zaraz mam miec @ wiec w moim przypadku nic nie zrobimy, chyba, ze jeszcze z 3 tyg tu bedziemy...
Natka, to chyba nie owulacja
Moniqua, na kiedy masz teemin?

Melponea
To moze rob jakieś badania. Czeka sie krótko na wyniki przecież tzn zalezy co chcesz robic i czy prywatnie czy w przychodni, a bedziesz już coś miala...
Ja niestety dzis wydalam 86zł na badania bo mi internista nie dał na nie skierowania
No ale cóż, do kwalifikacji potrzebne to trza robic. A moj eM dzis też na badanka zolnierzy idzie.
JA niestety nie moglam patrzec wczoraj na ten program bo plakalam i eM przelaczyl

Mel dziś byłam u gina i pęcherzyk dominujący ma 18,7 mm, owu na dniach :-)
Między 2 a 4dc warto zrobić hormony, wynik będziesz miała tego samego lub następnego dnia.

Anuszka u Ciebie ładnie wysoko tempka :-)

A jakie badania radzicie zrobic? Bo nie mam ochoty wywalac pieniedzy na lekarza, ktory po prostu wypisze mi co mam zbadac, a nawet nie zdazy zinterpretowac.... @ powinnam dostac na dniach wiec badalabym sie wlasnie w pierwszych dniach cyklu. A malzowi zwykle badanie spermy czy cos wiecej? Nie mamy ubezpieczenia w Polsce wiec wszystko prywatnie.

eM badanie nasienia około 100 zł zwykle lub rozszerzone trochę droższe, mój eM wczoraj robił za 175zł
Ty: na dobry początek w pierwszej fazie prolaktyna, lh i fsh, tsh. W drugiej fazie progesteron.
W domu sprawdze co jeszcze.ale to jest taka podstawa, mi ginka robiła te badania jako pierwsze.
U mnie w przychodni około 21 zł za każdy hormon biorą. Niestety prywatnie to kosztuje.

Moze zrobimy od razu rozszerzone dla G, a co!
A ja moge te wszystkie hormony badac gdzies w 4dc? Czy kazdy roznie? To ma jakies znaczenie? Ja mam dosyc pozno owulacje (skok temp. Najwczesniej w 18dc). Jak tak dalej pojdzie to jeszcze zdaze isc z wynikami tutaj do lekarza, ale i tak w sumie na pewno sie nie zgodze na zadne lekarstwa bez monitoringu, a nie wiem czy zdaze zrobic :/
Dzieki Anuszka!
Ja tego programu nie widzialam, bo akurat bylam na zakupach, maz sie uparl, ze chce zobaczyc. W ogole mam wrazenie, ze non stop slysze w tv o jakis problemach z plodnoscia, prawie w kazdym programie "na faktach" sa jakies pary starajace sie bezskutecznie o dziecko. Zwariowac mozna!

Ostatnia edycja:
Choroba cywilizacyjna!
LH i FSH dobrze jest nawet w 2dc więc możesz te z I fazy zrobić razem.
A jeżeli chcesz jeszcze trochę wydać na badania to zrób jeszcze sobie testosteron i estradiol :p

Ostatnia edycja:
reklama
Ja radzę dokładnie tak jak pisze anuszka- tsh, fsh, lh, prolaktyna i testosteron, a jeśli chcesz możesz dodatkowo zrobić właśnie estradiol- w kazdym razie te 5 to podstawa. Mozesz zrobić wszystkie razem, ważne żeby badac miedzy 2 a 4 dc- ja osobiście robiłam w 3dc.

Do góry