reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Nuuuśka właśnie widziałam, że tempka wysoko i długo... Hmm pewnie masz rację, że CLO + Luteina coś namieszały... Do świąt jeszcze trochę więc nie myśl nad tym - co ma być to będzie... Na siłę nic się nie zdziała. Ja tam trzymam kciuki &&&
No.. lepiej by płci już nie zmieniał, bo nie wiem czy mój mąż to przeżyje... gotów się wyprzeć jakby dziewczynka się urodziła... on już wszystkim opowiada, że syn będzie :-D Zabawne to czasem nawet :-D

Patu$ka my też wiecznie się kłócimy jak nasza uwaga skupiała sie tylko na staraniach... Tak więc popieram, że czasem lepiej odpuścić... W końcu jak się pokłócicie na dobre to i tak nici z II kresek... My odpuściliśmy... i tak jak piszesz było od razu milej i przy okazji się udało ;-) Do nowego roku jeszcze troszkę czasu, więc na razie bawcie się dobrze nie starając się oczywiście :-p;-)

90_natka
widzę, że ten Twój cykl jakiś inny w tym miesiącu... ale z tego co pamiętam Kobietki po hsg też miały jakieś odchylenia w cyklach... W końcu t zawsze jakaś ingerencja w organizm...

Happy jak ząbek? Mam nadzieję, że się oszczędzasz! Ja na razie bez nospy tylko z maksymalną dawką magnezu... Strasznie twardy brzuch miewam i lekarz kazał łykać magnez...

Melponea paranoja to mało powiedziane... Szkoda Twoich nerwów, ale co zrobić... dzisiaj każdy patrzy jak tu zakombinować by dla niego było najlepiej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Mel, no to faktycznie kombinuje ten Wasz szef...

Moniqaa, no zakrecony cykl :-) nawet do końca nie wiem czy to 8 czy 20dc przez to że w 100% jeszcze nie wiem czy to krwawienie traktować jako @.. Pomieszane to wszystko.
A Ty już niebawem połówkowe :-)

Halo, my dalej w Polsce. Oczywiscie dalej nic nie wiemy, bo nikt w tym tyg nie pracuje w Emiratach...
Ale maz wczoraj obejrzal Rozmowy w Toku i zdecydowal sie zrobic badania nasienia ;) on oczywiscie z grubej rury chce isc do lekarza specjalisty, a ja mu tlumacEm ze ja zaraz mam miec @ wiec w moim przypadku nic nie zrobimy, chyba, ze jeszcze z 3 tyg tu bedziemy...
Natka, to chyba nie owulacja
Moniqua, na kiedy masz teemin?

Melponea
To moze rob jakieś badania. Czeka sie krótko na wyniki przecież tzn zalezy co chcesz robic i czy prywatnie czy w przychodni, a bedziesz już coś miala...
Ja niestety dzis wydalam 86zł na badania bo mi internista nie dał na nie skierowania
No ale cóż, do kwalifikacji potrzebne to trza robic. A moj eM dzis też na badanka zolnierzy idzie.
JA niestety nie moglam patrzec wczoraj na ten program bo plakalam i eM przelaczyl

Mel dziś byłam u gina i pęcherzyk dominujący ma 18,7 mm, owu na dniach :-)
Między 2 a 4dc warto zrobić hormony, wynik będziesz miała tego samego lub następnego dnia.

Anuszka u Ciebie ładnie wysoko tempka :-)

A jakie badania radzicie zrobic? Bo nie mam ochoty wywalac pieniedzy na lekarza, ktory po prostu wypisze mi co mam zbadac, a nawet nie zdazy zinterpretowac.... @ powinnam dostac na dniach wiec badalabym sie wlasnie w pierwszych dniach cyklu. A malzowi zwykle badanie spermy czy cos wiecej? Nie mamy ubezpieczenia w Polsce wiec wszystko prywatnie.

eM badanie nasienia około 100 zł zwykle lub rozszerzone trochę droższe, mój eM wczoraj robił za 175zł
Ty: na dobry początek w pierwszej fazie prolaktyna, lh i fsh, tsh. W drugiej fazie progesteron.
W domu sprawdze co jeszcze.ale to jest taka podstawa, mi ginka robiła te badania jako pierwsze.
U mnie w przychodni około 21 zł za każdy hormon biorą. Niestety prywatnie to kosztuje.

Moze zrobimy od razu rozszerzone dla G, a co!
A ja moge te wszystkie hormony badac gdzies w 4dc? Czy kazdy roznie? To ma jakies znaczenie? Ja mam dosyc pozno owulacje (skok temp. Najwczesniej w 18dc). Jak tak dalej pojdzie to jeszcze zdaze isc z wynikami tutaj do lekarza, ale i tak w sumie na pewno sie nie zgodze na zadne lekarstwa bez monitoringu, a nie wiem czy zdaze zrobic :/
Dzieki Anuszka!
Ja tego programu nie widzialam, bo akurat bylam na zakupach, maz sie uparl, ze chce zobaczyc. W ogole mam wrazenie, ze non stop slysze w tv o jakis problemach z plodnoscia, prawie w kazdym programie "na faktach" sa jakies pary starajace sie bezskutecznie o dziecko. Zwariowac mozna!

Ostatnia edycja:
Choroba cywilizacyjna!
LH i FSH dobrze jest nawet w 2dc więc możesz te z I fazy zrobić razem.
A jeżeli chcesz jeszcze trochę wydać na badania to zrób jeszcze sobie testosteron i estradiol :p

Ostatnia edycja:
reklama
Ja radzę dokładnie tak jak pisze anuszka- tsh, fsh, lh, prolaktyna i testosteron, a jeśli chcesz możesz dodatkowo zrobić właśnie estradiol- w kazdym razie te 5 to podstawa. Mozesz zrobić wszystkie razem, ważne żeby badac miedzy 2 a 4 dc- ja osobiście robiłam w 3dc.

Do góry