reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Anuszka, a moze akurat sie uda ;) jestescie w koncu pod dobra opieka lekarza ;)
Natka, my 13 cykli sie staramy i przed nami te wszystkie badania, ktore Wy macie juz za soba wiec spojrz na to z tej pozytywnej strony. Odkladacie starania w tym cyklu?
Ja juz powoli mam dosyc tego czekania, caly czas na walizkach. Strasznie dlugo to trwa, tylko nie wiemy czy z winy szefa czy ambasady...to juz 2 tyg w Polsce, szef powiedzial, ze mamy placone od 1wszego, oby to byla prawda :)

Ostatnia edycja:
reklama
Wstępnie nie odkładamy starań. Byłam u gina wczoraj, prawdopodobnie to krwawienie to wcześniejsza @ ale pewnosc będzie dopiero po monicie- zobaczymy jak wyglądają pecherzyki.
No to Wy trochę dłużej, u nas teraz minie rok od czasu gdy przestaliśmy się zabezpieczać a starań pełną parą leci dziesiąty miesiąc.

Hey Kobietki :tak: Wiem, wiem nie odzywałam się, ale nie chcę Was denerwować...
Czytam oczywiście co u Was :tak:

Dzisiaj byłam na wizycie i dostałam L4, więc w końcu będę mogła poleniuchować...
Szczerze już mi ciężko troszkę w pracy było, jednak 8h siedzenia na tyłku + ciąża dało popalić mojej kości ogonowej :crazy:
Dzidzia jak na razie nie zmieniła po raz kolejny płci i nadal jest chłopcem :-D Zobaczymy co powie iny lekarz na dokładniejszym badaniu USG, tam w końcu może jakieś zdjęcie dostanę. Według wielkości dzidzi ciąża jest starsza o 6 dni, niż w stopce... tak więc jesteśmy blisko 20 :-D

Sylka, a Ty jak się czujesz?

Anisen zdjęcie rewelacyjne!

Natka i wyjaśniło się coś z tymi krwawieniami, a może to po badaniach?

Anuszka ja wiem, że po takim czasie starań ciężko o optymizm, ale za to pesymistyczne podejście to tez powinni na tyłek Ci dać. Nie myślimy co będzie za dwa tygodnie. Co ma być to będzie... tak więc głowa do góry...

Nuuuśka

Moniqaa- dawno cię nie widziałam, fajne że wszystko ok. i już coraz bliżej połowy jesteś:-)

u mnie pogorszenie, walczę od czwartku ze skurczami, na razie nospa+ magnez i maksymalnie się oszczędzam. U mnie to już standart w każdej ciązy jak widać. Do tego doszedł mi potworny ból zęba i odliczam do jutra rano bo idę do dentysty już nie śpię po nocach z bólu.

staraczki trzymam za was kciuki!!!

Moniqaa te krwawienia to albo efekt hsg albo wcześniejsza @. Raczej gin sklanial sie ku temu drugiemu, choc dzis tempka w górę jak w drugiej fazie cyklu.. Ale mozr to Jednodniowe- zobaczymy co dalej i jaki bedzie obraz usg. Pozostaje czekać :-)

Happymama to oszczędzaj się ile tylko sie da!

Moniqa, Happymama oszczedzac sie i odpoczywac.

My po nowym roku podchodzimy do IUI dwie proby a potem in vitro i sprobujemy sie zalapac na rzadowy program,ale to w odleglym czasie dopiero.

Ogolnie odpusilismy starania na maksiora nie mierze tempki nie patrze w kalendarz nie mowie Ł o plodnych,i jest o wiele lepiej seks inacZej smakuje nie klocimy sie dbamy o siebie i mamay czas na inne przyjemnosci a nie biegiem wszytsko bo plodne sie zblizaja :)

moniqaa dobrze ze nareszcie dostalas L4. Uwazam ze kobiety w ciazy maja do Niego pelne prawo niezaleznie od wieku ciazy, liczy sie samopoczucie a kurcze wiadomo, ze jest ciezko :no: Najwazniejsze ze teraz jak piszesz bedziesz mogla poleniuchowac na calego :DD I oby synus juz plci nie zmienil tylko rosl ladnie :tak:

happy a u lekarza bylas ??? Te skurcze to nie grozne ? oszczedzaj sie jak najbardziej, duzo odpoczywaj przedw wszystkim juz blizej niz dalej to szczesliwego rozwiazania :*

mel co u Ciebie ?

u mnie jak co miesiac do bani. CLO + Luteina namieszaly tak bardzo ze bardziej juz chyba nie mogly :zawstydzona/y:cykl sie przez to wydluzyl, i ogolnie jedna wielka porazka !! :angry: Na szczescie modly moje chyba zostaly wysluchane i @ wreszcie wczoraj sie pojawila, zaczynam nowy cykl. Moze ten bedzie szczesliwy. Milo by bylo na Swieta byc juz w dwupaku :zawstydzona/y:

reklama
Czesc dziewczyny, niby na przymusowym bezrobociu jestem a na nic czasu nie mam...
U nas szef sie obudzil i chce od nas certyfikowanych dyplomow, no jakies jaja sobie robi, bo to znaczy, ze musimy zaiwaniac do Warszawy do MEN, potem do MSZ a na samym koncu do Ambasady ZEA, ubaw po pachy...i pewnie kilkutygodniowy proces. Na razie w Emiratach sa Swieta wiec wszystko zamkniete...szef chce kombinowac inaczej, czyli pewnie wyrobic nam wizy na nizsze stanowiska wiec generalnie stoimy w miejscu i sie denerwujemy..ale przynajmniej cos sie zaczelo dziac w temacie.
Jakbym wiedziala, ze tyle tu bedziemy siedziec to zrobilabym jakies badania i monitoring...eeeh!
Nuuuska, widze, ze zmieniasz powoli nastawienie! Tak trzymac!

Do góry