reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Wpadlam sie przywitac,czytam Was na bierzaco ale ledwo na lutowki mi starcza czasu i sily. Ah te pracowite wakacje :)

Buziaki

reklama
anuszka pokazywałam pokazywałam i kazda mowila ze wyniki ok, ale wiadomo ze jak norma w zolnierzach o prawidłowej budowie jest od 4% to te 14 % nie można uznac za anomalie ale jednak w perspektywie 100% te 14% to malutko i fajnie byłoby zwieszyc ich jakość:happy2: Czyli mówisz progest, a prolaktynę tez ?

Nie wiem jak prl.
Ja robiłam chyba w różne dc ale dokładnie nie pamiętam.
ostatnio robiłam prl w 2dc.
I wtedy włączyła mi tabl na obniżenie jej.
Jak jest wysoka to nie dojdzie do owu chyba raczej.
A prog. to kazała mi zrobić 7 dni po owu-już ci sprawdziłam :-D
bo jak wtedy jest za niski to nie utrzyma się ciąży.

kurcze, dziewczyny, czekam na @ jak na zbawienie...a tu trzeci dzien plamien, nic sie nie rozkreca! no dobra, juz tak kiedys mialam, ale tylko przez 2 dni, a tutaj juz trzeci. Jak mialam cykl bezowulacyjny to takie cyrki moga wyjsc? a co jezeli to @ ale slabej jakosci? jak to mam zaznaczyc na wykresie???? dzizas...!

nuuska, piekne wyniki!

patu$ka, jak tam?

Mel
ale że to cykl bez owu to wiesz tylko z wykresu?
Plam to nie @ więc czekaj na krwawienie. Bo plam to mogą być tak jak u mnie zaburzenia drugiej fazy, niski prog.
Może to dobry znak, może zrób testa :-D
Ja też mam plam co cykl.

Ostatnia edycja:
Heja! Wrocilam z pracy i usiadlam wlasnie do kompa.

Mel dzieki ze pytasz. U mnie ok. Tempka sie rozszalala. Ale czekam ciepliwie. Jakos nei mam czasu ostatnio myslec o niczym zwlaszcza o starankach. Nie mmay czasu i sily sie poprzytulac zalatani calymi dniami.

dobra, alarm odwolany, cos tam sie w koncu zaczyna rozkrecac :-)

anuszka, ten cykl w ogole byl do dupy, nie tylko wykres, ale pryszce caly miesiac, brak jakikolwiek boli, sluzu malo wiec by sie zgadzalo. a juz tlumaczylam dziewczynom, ze zostal mi ostatni tescior, kupiony na wakacjach i to ma byc ten szczesliwy! :) wiec jezeli nie bede na 99% pewna to nie testuje! :) to moj 10ty cykl staran wiec i latwiej jest sie powstrzymac...ale masakra z tym progesteronem. chociaz by sie wydawalo, ze jak Cie zdiagnozowali to wiedza co podac? ja plamienia przed okresem mialam tylko raz do tej pory, ale cere faktycznie mam niezbyt ciekawa. Da sie ja utrzymac w ryzach ejdynie dzieki regularnemu oczyszczaniu :/ ale nie ma co gdybac, trzebaby to zbadac. Do listopada postaram sie nie myslec zbytnio :)

patu$ka, bardzo kibicuje!

ale emocje! :)

matko ale dzis dzien zalatany. Bylismy dzis u rodzicow na obiedzie, oczywiscie mama zaplanowala caly urlop bez Nas ale nie bede sie juz wiecej wkurzac piszac na ten temat powiem Wam tylko tyle, ze zaczynam nie cierpiec jej przez te jej weksle i to ze zawsze wszystko musi byc tak jak ona chce ! a ja ja mam gdzies i urlop spedze tak jak mnie sie bedzie podobalo a na pewno nie tak jak jej sie to widzi :baffled:

mel no nareszcie !!!! ciesze sie ze @ sie rozkreca, bo te trzydniowe plamienia to juz na prawde byly zastanawiajace. W tym cyklu podejdz do tematu na spokojnie, bez nerwow i na pewno sie uda Kochana :*

anuszka zbadam sobie progest. w takim razie jeszcze raz 7 dni po owu jak napisalas :-)dziekuje :*

W ogole wiecie co odebralam dzis druga ture wynikow i tak to wszystko jest w normie, troche cukier mam za niski ale to moze przejsciowe, powtorze za jakis czas i zobaczymy.
Martwi mnie troszke tylko TSH bo w kwietniu bylo 1,98 a teraz 2,99 przy normach (0.35-4.94) :baffled: niby wszystko w normach ale podobno najlepiej jest jak TSH nie jest powyzej 2 a u mnie jakos tak dziwnie :/ z czego to moze wynikac ? juz zaczelam zastanawiac sie czy to nie przez witaminy jakie zazywam bo te zawieraja jod, ktory podnosi poziom hormonow tarczycy. Wiec chyba od jutra odstawie te witaminy bo boje sie ze wiecej szkody niz pozytku mi przynosza....zreszta sama nie wiem :blink:

Nuuuśka
ja też w kwietniu miałam tsh 1,9 a teraz chyba 3,8
I dostałam skierowanie na kolejne jakieś inne badania tarczy żeby wiedzieć co i jak. Napewno lekarz powie ci co i jak.

reklama
anuszka w poniedzialek ide do tej mojej nowej ginki wiec zobaczymy co ona powie, po Naszym urlopie zapisuje sie do tego endoginka ktorego znalazlam przez polecenie wiec bedziemy miec rozeznanie co i jak sie dzieje. Zastanawiam sie tylko nad tymi moimi tabsami, brac je nadal czy odstawic ? nie wiem ile one zawieraja tego jodu, ale jednak cos tam maja, biore jedna dziennie.
Robilas juz te badanka ?

Do góry