reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Nuuśka- dzięki że pytasz, w sumie to dobrze się czuję, właściwie można powiedzieć że się po prostu przyzwyczaiłam do wiecznie towarzyszących mdłości itd. ;-) upały męczą ale w sumie to mogę powiedzieć że wszystko jest ok. Mam nadzieję że piątkowa wizyta to potwierdzi.

reklama
mel pierwsze słyszę żeby PCO było dziedziczne. Ja mam, a nigdy wcześniej nikt u mnie w rodzinie nie miał.. Zresztą jak kiedyś gadałam na ten temat z poprzednim ginem to mówił że to nie jest dziedziczne, ale może się mylił, kto go tam wie :-)

Moniqaa myślałam o Tobie właśnie ostatnio że prawie wcale już do nas nie zaglądasz :-) a tu proszę- jesteś :-) jak tam u Ciebie?

Sylka dobrze że wszystko ok :-)

Anuszka co do luteiny to prawdopodobnie @ dostaniesz dopiero po odstawieniu. Czasami się zdarza że przychodzi podczas brania luteiny ale rzadko (ja tak miałam tylko raz w zyciu)

anisen zdrówka dla małej :*

Melponea
Nie wiem o jakie objawy ci chodzi. Mój M ma słabe nasienie jak dla kobiety z problemami jak ja.Narazie się witaminizujemy i za niedługo powtórzymy badania.
Mam plam przed @, a @ trwa 2dni i leci że mnie jak ze świni. . .
Czasem brak śluzu więc coś nie tak z owu
Trądzik jak małolata.
Nuuuśka
Dzieki!
Natka dzięki za info o luteinie-tak właśnie myślałam.

happy to dobrze ze mniej wiecej wszystko w porzadku :) bede trzymac kciukaski za wizytke, moja przesunela sie na poniedzialek przez wyniczki :zawstydzona/y:

anuszka a co bierzecie ? znaczy sie jakie witaminki ? Ja Ł. podaje
Androvit,
Witamine C x 2 dziennie,
kwas foliowy, oeparol 1xdziennie,
vita-miner 1xdziennie ,
od nastepnego cyklu chce mu wlaczyc cynk 1xdziennie na 3 miesiace + zastanawialam sie nad preparatem FERTILMAN podobno ma dobre rezultaty na ilosc i jakosc nasienia.

SAAA WYNICZKI !!

SAAAAAA !!! Nie wiem jak mam to zrobic za bardzo ale postaram sie wkleic Wam te wyniczki :

"ANCHEM"
Data ur.: 1986-09-07
Wiek(ukończ.): 26 lat(a)
Kontakt: patrz skier.
Data i godzina pobr.mat.do bad.: 2013-07-22 10:31
Data i godzina przyj.mat.do bad.: 2013-07-22 10:36

LH - LUTEOTROPINA
wynik badania 6,02 lU/L

faza folikularna - 1,4 - 13,0 lU/L
Owulacja - 12,0 - 70,0 lU/L
faza lutealna - 0,6 - 16,0 lU/L
menopauza - 10,0 - 65,0 IU/L
M - 1,5 - 10,0 lU/L
dzieci (0-12 lat) - 0 - 1,0 lU/L
- IU/l.

FSH - FOLITROPINA
wynik badania 6,91 lU/L

K:faza folikularna - 2,5 - 13,0 lU/L
K:owulacja - 7,0 - 22,0 IU/L
K:faza lutealna - 1,5 - 12,5 IU/L
K: post menopazua - 30,0 - 170,0 IU/L
M - 1,0 - 12,0 IU/L
Dzieci: 0-14 lat - 0 - 3,0 IU/L

hPRL - PROLAKTYNA
wynik badania 168,8 mIU/l

kobiety - 86,4 - 683,1 mIU/l
mężczyźni - 78,3 - 461,7 mIU/l
dzieci (1-11 lat) - 60,0 - 350,0 mIU/l

17 beta ESTRADIOL- E2
wynik badania 288,3 pmol/L

K faza folikularna - 92 - 367 pmol/L
K owulacja - 551 - 1652 pmol/L
K faza lutealna - 257 - 807 pmol/L
K post menopazua - 0 - 128,5 pmol/L
M - 55 - 220 pmol/L

TESTOSTERON
wynik badania 2,92 nmol/L

kobiety - 0,3 - 3,8 nmol/L
mężczyźni - 8,2 - 34,6 nmol/L

PROGESTERON
wynik badania 1,46 nmol/L

K faza folikularna - 0,9 - 2,3 nmol/L
K owulacja - 2,0 - 15,0 nmol/L
K faza lutealna - 15,0 - 115,0 nmol/L
K post menopazua - 0,2 - 4,0 nmol/L
Mężczyźni - 0,6 - 4,4 nmol/L

altermed,@,6 dz.cyklu

Pozmienialam zeby bylo bardziej czytelne. Co myslicie ??

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem wsio ok.wg tych norm ale zobaczmy co tam lekarz widzi. Moja ginka z przychodni twierdziła że prog.mam ok a dla tej drugiej stanowczo za mało więc dostałam luteine.

Warto zbadać progest. pod koniec cyklu.mówił ci to lekarz?

Nuuuśka a po co twojemu witaminy jak wyniki ma super?
Kiedyś już ci pisałam :p
My bierzemy:
Kwas fol., wit C, magnez i żelazo takie tabl do wody, salfazin i L-karnityne

anuszka kochana o tym to ja wiem od Was tylko i wylacznie niestety :/ progesteron bada sie 7-8 dni po owu tak ? Czy jest wyznaczony konkretny dzien , bo wiem ze przewaznie robi sie to okolo 21-22dc tylko jak to sie ma do moich owulek w okolicach 17dc sie zastanawiam ?
Daje mu chyba witaminki na wszelki wypadek, zeby byl w formie choc wiem ze teoretycznie nie musi ich brac, ale chciabym mu podniesc procent zolnierzy o prawidlowej budowie bo mial 14%. L-karnityna jest dobra, kurcze mialam mu juz tyle razy kupic bo on sportowiec od jakiegos czasu wiec na pewno by mu sie przydala :wściekła/y:

Kochane nie to, że nie zaglądam bo czytam... Tyle, że odpisywanie przy użyciu telefonu jest ponad moją cierpliwość ;-) a po 8h w pracy przy komie to już mi się nie chce.. i to właśnie chyba jedyny objaw ciąży ;-) Poza tym kompletnie nic mi nie jest (odpukać), tyle, że moja ulubiona pozycja snu (na brzuchu) odpada, bo zaczyna mnie boleć. No i nie dosypiam do rana bo 1) spać mi się nie chce 2) pęcherz mówi wstań :-p

Nuuuśka
niestety z wynikami nie pomogę, bo nie znam się na tym kompletnie.

Tak jak pisałam czytam co piszecie i mocno trzymam kciuki :tak:
I tak powiem Wam w tajemnicy, że pierwsze co przychodzę do pracy to sprawdzam Wasze tempki, chociaż na swoim przykładzie wiem, że wcale nie musi to być super wysoka temp.

reklama
Nuuuśka
Pokaż wyniki swoim ginkom!
Albo niech idzie z wynikami do lekarza specjalisty.
Mojemu androlog powiedział że ma wyniki ok a już kilka ginów mówiło mi że są słabe!
Mi ginka mówiła żebym progest. właśnie robiła tydzień po owu chybaale jak się upewnię w domu to dam ci znać.

Moniqaa
No tempki nie muszą być wysokie ale wyższe od tych najniższych,nie każda może o tym wie, a ty miałaś niskie rzeczywiście z tego co widzę w pierwszej fazie ale urosły tak jak powinny :-D

Do góry