reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

to dobrze Nuuuska, ze masz takie podejscie!
ja tam nie widze zadnych analogii z moim poprzednim cyklem, teraz niby mam wyzsze tempki, ale nieznacznie. Moze jakis hormon za malo sie wydzielil?sama nie wiem :/
a ja po rozmowie z moja znajoma zmienilam zupelnie podejscie! ona zwrocila moja uwage na pokolenie naszych rodzicow, ktore nie mialo dostepu do antykoncepcji, a dzieci jakos az tak duzo sie nie rodzilo. Oczywiscie sa rodziny wielodzietne, ale w mojej rodzinie nikt nie ma wiecej niz dwoje dzieci. Moja mama mnie urodzila 3,5 roku po slubie! wiec na kazdego przyjdzie czas,ja zrobie jakies badania w Polsce jak bedziemy, ale postaram sie wyluzowac i poczekac az sie urzadzimy w Dubaju, wtedy zaczniemy sie badac na powaznie :-) a tak to na spokojnie :-)

reklama
Hej

Kochane nie wcześniej jak w niedzielę będę testować, bo to nie ma sensu wcześniej, jeżeli @ się nie pojawi to dopiero wtedy, mam już dość rozczarowań, wiem to brzmi głupio,ale po co mam testować wcześniej i znowu się zawieść :-(
Czekam cierpliwie jak się wszystko rozwinie, ehhhh po raz pierwszy nie cieszę się z wolnego, bo w sumie ciągle muszę sobie szukać zajęcia by nie zwariować.

Nuuusia bardzo się cieszę, że ta wredna s**z się w końcu pojawiła :no:

Happy tylko, że tempka zaburzona :baffled: miałam kiepską noc, ciągle się budziłam i nie mogłam się ułożyć, przewracałam się z boku na bok, dłuższe wolne pod koniec cyklu to jednak nie najlepszy pomysł :no:

Kurde za miesiąc mam wesele znajomych, a ja w coraz gorszym humorze ostatnio chodzę, wczoraj nawet nie ucieszyłam się z powrotu M z pracy, przywitałam go smutnym i cichym słowem "cześć" nie wiem co mi jest... masakra jakaś, dobra ale nie będę was zanudzać bo to nie o to chodzi byście usnęły przed kompem

Sandra_best - termin @ 19.07 , testowanie 21.07
Melponea - termin @ 27.07
90_natka - termin @ 28.07
Patu$ka - termin @ 29.07
Kingax - termin @ 07.08
Nuuuśka - termin @ ??

Ostatnia edycja:
sandra spokojne do tego podejrz, moze akurat sie udalo :tak:

mel niestety ale taka jest prawda, kiedys nie bylo takich metod jak teraz, kaledarzyki ??? Pomiary temp. ?? gdzie tam, a dzieci byly i to wcale nie malo. Mam wrazenie ze im dluzej zyjemy tym wiecej pojawia sie problemow, z tak prostymi rzeczami jaka powinno sie wydawac zajscie w ciaze.

Jezu jak mnie boli glowa. Zmierzylam cisnienie i znowu mi spadlo 100/55 :no:

Sandra_best - termin @ 19.07 ,
testowanie 21.07
Patu$ka - termin @ 29.07
Kingax - termin @ 07.08
Nuuuśka - termin @ 16.08 ,
testowanie 15.08

Ostatnia edycja:
a ja wlasnie chce powiedziec, ze kiedys nie bylo antykoncepcji a u mnie w rodzinie kazdy ma gora po dwojce dzieci. A nie sadze zeby sie seksili tylko 2 razy w zyciu :-) niestety moja rodzina nalezy do tych gdzie sie takich tematow absolutnie nie porusza wiec pewnie sie nie dowiem jak to sie stalo.

misia, helooool! to Ty jestes po poltorarocznych staraniach i poronieniu! To ja Tobie wspolczuje przezyc i mocno zaciskam kciuki za szczesliwe rozwiazanie, bo przeciez nie moze byc inaczej? :-)

Misia czy Ty nie masz co robic? Tylko smutac? Tobie nie wolno doswiadczac negatywnych emocji.

Sandra_best - termin @ 19.07 ,
testowanie 21.07
Patu$ka - termin @ 29.07
Kingax - termin @ 07.08
Nuuuśka - termin @ 16.08 ,
testowanie 15.08

Ej no smutno mi!!! Bo strasznie mi na Was zależy i tak strasznie mi zależy żeby Wam też się udało!!! Ja wierzę w to, że się uda - mi się też udało. Ale ja wiem jak to jest wkurwiające.... Dlatego ja naprawdę z Wami przeżywam to wszystko!!!!
A że ostatnio hormony mi mocno buzują i strasznie wszystko przeżywam!!!
Jak bym mogła to bym Wam wsadziła te małe fasolki do brzucha i czuwała nad nimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oooo, nie wykropowało mi....

Ostatnia edycja:
reklama
michalina
to ty jeszcze nie wiesz czy X czy Y ?
kiedy masz jakieś usg?
może jak jeszcze nie widać to dobry znak na X :-D

mi castagnus chyba pomogł troszkę. w poprzednim cyklu nie miałam już takich długich plamień przed @ i cykl się trochę wydłużył.niestety byłam na urlopie i z lenistwa ani nie brałam tabl ani nie mierzyłam tempki więc nie wiem tak do końca jak mi pomógł ten castagnus.

u mnie wśród znajomych i rodziny było różnie z dziećmi. jedni mieli dwoje, inni troje, jeszcze inni piątkę, moja ciocia miała trójkę ale też jedną aborcję-inne czasy i to była normaka więc może kobiety częściej zachodziły ale robiły aborcje?

ja właśnie jadę do ginki z kompletem wyników.
wczorajszy TSH wysoki. mam nadzieję że to jedyny i ostatni 'problem' i uda się w końcu nam coś . . .

Do góry