reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Ja też beczałam. ale ja sie nie liczę bo teraz to beczę na wszystko ;)
Wczoraj w nocy oglądamy film, scena ona wbiega do płonącego domu po niemowle, za nią jej syn, potem pokazują ich w oknie jak sie żegna z dzieckiem na ręku z mężem którego trzymają pod budynkiem konfedreaci. ryczałam tak że mąz musiał przełączyć mimo ze chciał dooglądać do końca

reklama
Nuuuska u mnie @ sie przyspieszy raczej skoro owulka wczoraj byla. A faza lutealna stala.

Odkopalam liste i zmieniam swoja date @

90_natka - @ 28.07
Kingax1 - termin @ ... 08.
Nuuuśka - termin @ 16.07
Sandra_best - termin @ 19.07
Melponea - termin @ 27.07
Patu$ka - termin @ 29.07

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sandra piękna ta animacja, poczęcie życia to wielki cud, ludzie sobie na co dzień nie zdają sprawy jak wielki! Muszę to koniecznie pokazać moim dzieciom bo teraz ogarnęła ich wielka fascynacja tym tematem i w kółko się mnie pytają o wszystko;-)

ja jestem zdania że płeć to przypadek, nie da się nad tym zapanować.
Mi w tej ciąży płeć jest obojętna kompletnie, ale przeczucie mam na synka:tak:

Co do plci to nie jest przypadek. Plec jest uzalezniona tylko i wylacznie od mezczyzny.
płeć dziecka zależy od tak zwanych chromosomów płciowych ;

komórka jajowa kobiety ma zawsze chromosom X , natomiast plemnik X lub Y ;

gdy szybciej do komórki jajowej dotrze plemnik z chromosomem X , powstaje wówczas para chromosomów XX i płeć żeńska;

jeśli w wyścigu plemników szybszy okaże się ten z chromosomem Y , powstaje para XY i z tego układu narodzi się dziecko płci męskiej.

patuśka to ja wiem ale chodziło mi że dla nas to przypadek który z tych plemników da radę czy ten męski czy ten żeński i na to nie mamy większego wpływu;-)

Ja sie z kazdego chromosomu bede cieszyc, choc Ł. mi ostatnio powiedzial, ze musze zrobic tak zeby byl chlopiec :>> :wściekła/y:
Ja mam problem z @, powinna przyjsc wczoraj, temp. spadla a dzis znowu do gory. Szlak mnie trafia normalnie, bo juz jestem na etapie tego ze chce zeby ta cholera przyszla i szybko poszla, bole mam jak nie wiem co eh, chcialam badac hormony jutro a jak @ nie przyjdzie najpopzniej dzis to znowu guzik z tego bedzie.

Sandra_best - termin @ 19.07
Melponea - termin @ 27.07
90_natka - termin @ 28.07
Patu$ka - termin @ 29.07
Kingax - termin @ 07.08
Nuuuśka - termin @ ??

hej! a wlasnie mialam pisac czy Nuuuska dostalas @? teoretycznie to juz 15sta wysoka temperatura, przy 16-stu (albo 18stu???)jest wysokie prawdopodobienstwo ciazy, ale nie chcialabym Cie nakrecac :) i wezzz mi nawet nie mow o temperaturze! odstawilam castagnusa i moja pnie sie w gore, wtf?!?!?!
sandra, tempka ladnie w gore! kiedy planujesz testowac?

reklama
Oznajmiam ze ledwo wstalam nakrzyczalam na malpe,poszlam teraz do WC i sie OBJAWILA :-D Wiec moje darcie sie dziala :wściekła/y:

mel kurcze nie wiem sama co u ciebie sie dzieje, Castagnus nie powinien tak dzialac na Twoj cykl, zwlaszcza ze Kochana patrze wczesniej i podobne masz te cykle. Od kiedy bralas Cast. ? Ja jestem w polowie 2 tury (1,5 msc) i na mnie nie dziala w zadne sposob chyba. Fakt, na pewno zmniejszyl PMS ale czy podzialal na wykres ? Byl ladny, wiec moze ? Mimo wszystko chce go brac te 3 msc, jak zaczelam to skoncze, cykli mi nie wyduzyl, bo juz wczesniej od marca byly takie pokrecone, mam nadzieje ze pomoze w regulacj chociaz :zawstydzona/y:

happy jest wredota, wiec maly sukces :-) Zaczynamy kolejny cykl ! Ten udany ja w to wierze :tak:

Do góry