reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

nuuska, no wlasnie ta duchota tez dawala we znaki! tutaj to mi to przynajmniej nie grozi, ale mam morze za oknem w ktorym sie jeszcze nie mialam okazji wykapac, bo woda nigdy nie byla na tyle ciepla :D
happymama, naprawde wspolczuje, jednoczesnie zazdroszczac, ze to nie ja narzekam na upal w ciazy :D:D:D
patuska, a co robicie? pochwal sie :)
my mielismy remont lazienek (w sumie dalej mamy), dluga historia, bo po prostu panowie fachowcy zle je zrobili i po 2,5 roku zaczely przeciekac wiec przymusowo musieli nam je naprawic i polozyc wszystko od poczatku...plus jest taki, ze i tak chcielismy kafelki wymienic, a robocizne przynajmniej mamy za darmo :)

reklama
mel mamy od rodzicow pietro domu.Musielismy dostawic przybudowke nad ich wejsciem zeby miec swoje osobne. Do wejscia schody. Wszystko jest tylko stopnie nie wylane. I w tej przybudowce jest taka mala sien i lazienka,ale malutka 2x2,5 metra wiec nei zaszelejemy. Zaraz po slubie kuchnie zrobilismy z jednego z pokoi byl taki mnijeszy to tam mamy. A tak to sypialania od dawna zrobiona jeszcze za panny i salon musimy podzielic i zagospodarowac na mniejszy jeden pokoik dla maluszka.

Niby pracy nei duzo ale zabawy w przerobki. Na szczescie za fachowcow nie musze placic. Moj ojciec hydraulika maz budowlaniec, fakt od dwoch lat nie pracuje w zawodzie bo chcial cos lzejszego. Niz bycie murarzem,plytkarzem,tynkarzem i inne. Wiec teraz ma lzejsza prace po 8 a nie po 14 godzin czasami.

Jeszcze tescowi pomnik bedziemy stawiac,kasy a kasy trzeba...I tak sie ciagnie

mel a Wy wynajmujecie dom jak dobrze pamietam tak ? :)

My planujemy z remontem ruszyc w przyszlym roku. Chcemy na nowo pomalowac mieszkanie i powymieniac wszystkie drzwi bo stare jak swiat i brzydkie :happy:

jak to mowia, ciasne ale wlasne! :-) a te zabawy w przerobki sa najciekawsze! potem latami bedziecie patrzyli na efekt :-)najwazniejsze, ze rodzina pomoze, bo z tymi fachowcami to czegos mozna dostac!!! ale tam ladnie musicie miec! jak mowisz jeziora, lasy, no po prostu bajka! to weekendy nad woda spedzacie?
jakies zdjecia poprosimy z efektem koncowym :-)
nooo, z tymi pieniedzmi to kurde wiecznie malo!ja tez nie wiem na co to wszystko idzie! ani drogimi autami nie jezdzimy, do restauracji nie chodzimy..no ale fakt, ze duzo podrozujemy i tu pies pogrzebany
:(
nuuska, my mamy kredyt na dom tutaj w Norwegii :-) na czas wyjazdu do dubaju planujemy go wynajac.

Ostatnia edycja:
Mel mieszkam w takiej okolicy ze jest kila jezior no i My mieszkamy nad jeziorkiem...Do plazy mam kilometr w lini prostej. Do lasku bliziutko i to jest Rezerwat. Wiec w takim okresie letnim to co weekend nad wode. I to do siebie najczesciej bo czesto tez walimy Na Ślesin i do Lichenia. Ale to tez trzeba dymac 20-30 kilometrow.

Moj ojciec to wedkarz, Ł w wolnej chwili tez lubi posiedziec z kijem na pomoscie. Ja akurat nie lubie wedkowac i siedziec i patrzec nie wiadomo na co :)
Wrzuce wam kilka fotek okolicy :)

To foto z zaprzyjaznionej dzialki zrobione z widokiem na nasze jeziorko.Moj ojciec opiekuje sie kilkoma dzialkami u nas takze wejscie i te pieknosci to jego zasluga
Lubotyń 207.jpg

Ślesin- Przystan
Zdjęcie-0054.jpg

Załączniki

• Lubotyń 207.jpg
    Lubotyń 207.jpg
    56,9 KB · Wyświetleń: 13
  • Zdjęcie-0054.jpg
    Zdjęcie-0054.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 12
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam, ja dzisiaj luzik, wczoraj posprzatałam z przerwami, bo mnie brzuch zaczal bolec, synka , który najwiekszy bałagan robil nie ma...wiec wybieram sie wieczorkiem z kolezanka na zakupki.
Po za tym cos na obrone musze kupic bo w moje eleganckie rzeczy sie nie mieszcze.

Czekam na telef, od kolezanki z pracy miala robic test, maz jej mial przywiesc bo ona pracuje do 16.00 i namowilysmy ja zeby zrobila zanim wyjdzie z pracy i zacznie sie weekend bo nie wytrzymamy napiecia. @ spoznia jej ponad tydzien.

Patuśka- w pięknym miejscu mieszkasz.
Ja kocham jeziora:tak: moi teście mają domek w okolicach Zielonej Góry nad samymi jeziorami. Jeziora tam są piękne z czyściutką wodą i wogóle. Jeździmy tam rok w rok od 10 lat. I żadne zagraniczne wakacje nie podobają się moim dzieciom tak bardzo jak pobyt tam:-) a ja też tylko tam właśnie tak naprawdę wypoczywam otoczona spokojem i ciszą.

upały mi teraz nie straszne w zasadzie, chociaż zauważam że im cieplej tym bardziej mdli. Dwoje dzieci rodziłam w lipcu także to był horror, jeszcze oba lata była nieziemsko gorące wtedy a ja się ledwo toczyłam...ale są i plusy rodzenia w lato;-)

Sylka- daj znać jak koleżance wypadł test! trzymam kciuki!

hehe, ale ciekawie z ta kolezanka :-)
ja bym nigdy w zyciu nie testowala w pracy, jeszcze potem wypadek samochodowy bym spowodowala (niezaleznie od wyniku...) :-)

reklama
mel tak troszke plywamy ojciec ma mala lodeczke na 3 osoby wiec co rok kilka razy. A jesli chodzi o Ślesin to tam gdzie iwdac ta przystan mozna wypozyczyc lodi. Zreszta zapraszam na strone Ślesina pelno miejsc na wypoczynek place zabaw park linowy plaza strezona domki na wynajem. Moze ktoras bedzie chciala tam wypoczac...

Do góry