reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

no to faktycznie na razie dupa - ale dlaczego gin od razu nie zlecił hormonów?? Przecież możesz mieć za niski progestreon, możesz mieć za wysoką prolaktynę (ja miałam przez jakiś czas)... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

A jeśli chodzi o drożność to jest taka różnica - lapo to tak jak miała Nuuska - pelna narkoza, badanie inwazyjne - bo przez brzuch itd... natomiast HSG to wypełniają Ci macicę takim specjalnym płynem i robią specjalne USG i po tym po godzinie możesz iść już do domu. To jest nienwazyjne. Tylko dość bolesne, więc jak moja Ania robiłą to wykupiła sobie . takie uśpienie na czas badania. Ja też miałam robić i moja gin zdecydowanie poleciła HSG. Czasami przy lapo jest możliwość przepchania jajowodów, ale to końćzy się sukcesem niewielkim a czasami się pogarsza....
Ja hormony robiłam w różnych dniach cyklu - część w 3 dc a część w 21 dc. Ale progesteron, prolaktyna, tarczyca - kurcze to są badania podstawowe przy poroblemach z ciążą.
Ja zawsze progesteron miałam ok, miałam za wysoką tarczyce i prolaktyne. I tu m.in. był kij pogrzebany. ALe powiem CI, że ja się tak przestarszyłam HSG, że miesiąc przed wtedy zaszłam - przestrasz się i Ty!!!!!

Kurcze ja to bym Ci pozlecała serie badań lepiej niż nie jeden gin ;) Ja mam taki wielko stosik wyników....

reklama
Dziękuje Michalina. Ja też tak myslałam. Mój gin jak poszlam do niego po odstawieniu tabsów to mi kazał zrobić kilka badań na wstępie żeby wiedzieć z czym zaczynamy. Dlatego mylę że on jej nie oleje , szczególnie ze 8 cykli strań to juz nie mało.
Czy któraś ma niedoczynność tarczycy?

patu$ka ja zwyklego HCG zawsze sie balam, tzn. nie zrobilabym sobie tego badania bez uspienia na pewno, jak pisze misia mozesz do takiego badania wykupic sobie znieczulenie, rowniez spisz na czas badania,po jestes zaraz wybudzana i po okolo godzince mozesz isc do domu. Znieczulenie jak w przypadku kolonoskopii , krotkie dozylne na czas zabiegu. Odplatnosc w zaleznosci od Kliniki / Poradni ale przewaznie w granicach 100zł.

misia ide do tej nowej ginki wlasnie z mysla o zrobieniu badan hormonalnych jesli teraz znowu sie nie uda. Chce zrobic sobie w tym miesiacu FT3, FT4, i powtorke podstawowych badan krwi.
Ale moze sie uda... :zawstydzona/y: moze nie trzeba bedzie ?

Misia ja mam rozpiske w jakich dniach jakie badania nawet dziewczyna dwalam ale sama jeszcze nie zrobilam:szok: Zapytalam lekarza czy moge juz a on zebym miesiac po odstawieniu CLO zrobila bo jeszcze leki moga wplynac na zafalszowanie wynikow. Ale w sierpniu lece do labka i robie po kolei jak trzeba.

Wiecie co schizowalm sie usuwaniem migdalkow a potem to wcale takie straszne nie bylo. Ale Hsg wolalabym miec normalnie ja zle znioslam znieczulenie ogolne przy migdalach wole tego nie powtarzac,moze bym jakos dala rade. Ale wszysto ustalimy pozniej.

Natka, Pati bardzo mi przykro ze u was tempki tak polecialy - przytulaski wysylam
Niestety w kwesti badan nie pomoge, bo sama sie na tym nie znam za bardzo :( wiem tylko ze o progesteronie ze na ogol robi sie go w 2 fazie cyklu okolo 21 dc, a reszta to jestem ciemna masa :(
Nuusia prosze mi sie postarac nie denerwowac i nie stresowac, tylko robic swoje :)

sandra obiecuje sie postarac, nie denerwowac i nie stresowac. Robic swoje moze Łukasz :rofl2: Ale staram sie zbytnio nie myslec o tym, bo jak na moje oko - jeszcze 4 dni staranek przed Nami jak nic :wściekła/y:

reklama
natka :( :( :( :(

wiecie co!!! To strasznie niesprawiedlilwe!!! Babeczki, które zasługują na to być mamusiami i będą najwspanialszymi mamusiami pod słońcem mają takie problemy!!!!!!!!!!!!!
Jak mnie to wkurza!!!!!Z chęcią komuś bym w mordę za to dała - ale komu???????

Nuuuśka ja tylko chcę, żeby się udało i mam nadzieję, że z badań to tylko co miesiąc mocz, glukoza, krew itd... :D itak przez 9 miesięcy :)

patu$ka ja we wrześniu będę namawiać CIę na znieczulenie. Ja się mega bałam przed zabiegiem oczyszczania macicy a okazało się to wręcz śmieszne :) a przynajmniej bólu nie czułam. A to HSG podobno jest nie do wytrzymania....
ale najpierw jeszcze raz CLO (życzę z 4 -5 jajeczek :D, ale jaja by były jakby się udało i miałabyś trojaczki na przykład!!!!) he he, a potem hormonki. Potem HSG. To już będzie wrzesień.... jak do tej pory się nie uda... nieeeee, co ja gadam. Musi się udać :D

Do góry