reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Nuuuśka wiesz małe dziecko mały problem, duże dziecko... ;-)
Tak wujek google to zły wujek, jeden lekarz mi kiedyś wypalił tak na wizycie "proszę nie czytać wujka google, bo to zły wujek". Się zdziwiłam, bo nic mu nie mówiłam, że coś czytałam :-D

Normalnie Kochane jesteście skarbnicą wiedzy :tak: Czyli tą kartę dostanę, to jak pójdę teraz na te badania to mi dadzą skierowania, a potem już mogę gdzie indziej ;-) Boję się troszkę kosztów tych wszystkich cytomegalii, toksoplazmozy i co tam jeszcze dają.
Co prawda cytomegalie robiłam sama w maju, ale wyniki mam tylko w necie nie takie oficjalne ;-) I cena tego badania już była wysoka, a gdzie reszta :crazy:

reklama
Moniqaa ja mam dwie karty ciąży :D I noszę je przy sobie w torebce :) Założyłam w 8 tc.
Jedną założoną przez lekarza z NFZ :) A drugą przez moją prywatną gin. Bo ja chodzę do dwóch lekarzy, po pierwsze dlatego, że wtedy mam częściej wizyty :D a do tej prywatnej chodzę raz w miesiącu, więc to 150 zł mnie tak nie boli.
Po drugie dlatego, że każdego lekarza cenię i nie umiałabym się zdecydować na jednego :D
A po trzecie chociaż część badań mam z NFZ. Teraz na przykład ta prywatna kazała mi zrobić dodatkowe badania na sprawdzenie nerek - to już sama sobie będe musiała zrobic, ale krew, mocz zawsze mi ten z NFZ zleca.

Ostatnia edycja:
Wiesz co zawsze szczerze mozesz zrobic tak, ze bedziesz chodzila do dwoch ginekologow, nie wiem czy ja sama tak nie zrobie ze wzgledu na koszta badan prywatnych. Jesli pojdziesz z NFZ-u na pewno ginka zleci Ci wszystkie podstawowe badanka, mozesz palnac jej ze masz koty wtedy nie bd zastanawiac sie nad skierowaniem na toxoplazmoze i cytomegalie. Nie chodzilas na NFZ nigdzie, nie masz jakies choc w miare rozeznanej lekarki ?
Ja do tej do ktorej chodzilam do tej pory na pewno z rada nie pojde, ale jak juz sie uda zafasolkowac, to przypuszczam ze pokombinuje wlasnie w taki sposob, bo czy pojdziesz prywatnie czy na fundusz zlecic podstawowe badanka Ci musi, a jakbys miala prywatnie placic to najpierw trzeba by bylo chyba bank obrabowac. Zawsze jak pisalam na pierwszej wizycie gdzie ginka potwierdza ciaze powinna Ci dac skierowanie na ogolne badanie moczu, krwi, OB, poziom glukozy, transaminazy watrobowe ( ALAT, ASPAT) no i antygen HBs. Potem przy nastepnej na pewno zrobic powinna wymaz bakteriologiczny, zlecic Ci badanie w kierrunku grupy krwi i HIV. A potem to sama nie wiem musialabym sie wywiedziec ale jak chcesz to jutro Ci napisze dokladnie wszsytko :tak:

90_natka - termin @ 02.07
Patu$ka- termin @ 03.07
Kingax1 - termin @ 10.07
Nuuuśka - termin @ 14.07
Sandra_best - termin @ 19.07
Melponea - termin @ 27.07

Ostatnia edycja:
Ja teraz bylam na badanaich to mocz, krew , grupe krwi juz mam z 1 ciazy wiec mam przyniesc dolaczyc, z tej krwi mialam kilka rzeczy do badania ale nie pamietam co no i toksoplazmoze, wiem ze teraz na HiV tez daja, na rozyczke, ale to tez w pierwszej c. robilam.

Misia u mnie tak jak napisała Nuuuśka- tempka troszkę w dół poleciała, dziś rano testowałam i tak jak przypuszczałam- jedna kreska.

Co do lutówek to rzeczywiście ja tam bywam częściej niż tutaj. Tam byłam od początku i zapewne zostanę do końca (chyba że dziewczynki mnie wyrzucą :p)

hej dziewczynki :**

natka hahaha taaaaa ja Cie wyrzucę uważaj :* Nie gadaj mi tu takich głupot bo zobaczysz :-)!!! My tam wszystkie zostaniemy do końca, chyba ze wysiadzie siec internetowa na całym swiecie ale tego nie przewiduje :p:p

Uciekam do pracy :) Milego dzionka dziewuszki :*

Halo halo, to nie tak, zenucieklam tylko sie weekendowalam od czwartku z dosyc ograniczonym dostepem do internetu ;) a ze na luzie to bez termometra, wiesiolka i castagnusa. A tutaj 13 stopni i leje...
Angelaa, ja sie zgubilam, jestes w tej ciazy czy nie?;)

reklama
Do góry