reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Jak tak czytam te posty to jestem przerażona... Po ilu nieudanych cyklach trzeba zacząć się niepokoić? Bo jak tak sobie pomyślę, że ja dopiero zaczynam :/ a tu tyle staraczek "ze stażem" :no:
A wszy, faktycznie, jest to duży problem, w pracy często mam do czynienia z tym paskudztwem - różni pacjenci, ale na szczęście mnie omijają, chyba nie lubią rudych :D

reklama
syn i najmłodsza córka nie mają problemu, szybko dało im się wytepić ale średnia córka ma długie i bardzo gęste włosy i wszy się tam u niej czują pewnie jak w raju ;-) cięzko się ich pozbyć niestety...

ja też jestem przerażona waszymi stażami w staraniach. To przykre i niesprawiedliwe że się wam nie udaje! Ja nie wiem jak będzie u mnie. Tak jak kiedyś pisałam rok temu w maju straciłam ciąże , miałam po tym "czyszczenie" i w sumie po takich akcjach nigdy nie wiadomo czego się spodziewać. A pragnienie dziecka jest silne, bez względu czy jest to pierwsze, drugie czy czwarte dziecko ( tak jak w moim przypadku) tylko może łatwiej znieść ewentualną porażkę gdyby się nie udawało.

happymama82 matko nawet mi nie mow :baffled: u Oli w szkole byla ostatnio epidemia na wszy...szkoda gadac. Na szczescie Nas to ominelo, ale ciezko bylo.
Powiem szczerze slyszlam ze lecznie tego dziadostwa jest bardzo ciezkie,ale nie wiem jak to wyglada w rzeczywistosci :blink:

Verita a ile wczesniej staraliscie sie o dzidzie ? Ja nie mam pojecia na temat terapii hormonalnej, ale coraz bardziej sie nad Nia zastanawiam.
trudno powiedziec bo nigdy sie nie zabezpieczalam ,alepierwszy clo. bralam jak syn mial ok 7-8 lat (teraz ma prawie 16)bo juz bylo cos nie tak, nie wyszedl cykl i balam sie torbieli wiec nie bralam ale jak spanikowalam (wiek) to juz wszystko wzielam. Najpierw musialam trafic dio kliniki plodnosci, wszystkie badania, przepychanie jajowodow(lewy nie pracuje bidok zatkany) i jak wzielam w koncu lekarstwa to za pierwszym razem :-)

No niestety prywatne wizyty to taki majątek że szkoda gadać :(( ale czasem nie ma wyjścia bo na nfz to różnie bywa...
A właśnie tak się zastanawiam, czy np lekarz rodzinny może dać skierowanie na jakieś badania hormonalne (poza tsh)? Czy wszystko trzeba robić prywatnie?

happy mama
tak ja tez 82 ...

Nuśka
ale nie denerwuj się żołnierzyki też są bardzo ważne, serio ...

papalo
ja nie wiem po ilu ale w moim wieku (ginka mi powiedziała) niby po 6 miesiącach można się martwić ... i właśnie wtedy zaczęła robić mi rożne badania ...

verita
gratuluje, serio w pierwszym cyklu z clo zaszłaś?
jakaś nadzieja w tunelu dla mnie ... a żołnierzyki małża jakie były, bo u nas ciut słabe ...

Ostatnia edycja:
Serio, jeszcze miałam tabletki wyliczone bo za mało wypisał a kazał powtórzyć cykl przez 3 miesiące. Też nie wierzył, miałam mieć operacje na tego jajnika i to co się pod nim zrobiło, ale cud pierwszy cykl i co prawda 3 pierwsze testy negatywne ale ciąża. Taka szczęśliwa byłam że resztę tabletek co mi zostały to rozdalam ( w ul nie dają luteiny to zapotrzebowanie jest) a teraz podjęliśmy decyzję że raz jeszcze spróbujemy, zostało jedno opakowanie clomidu i niepełna paczka dufastonu, ale na początek chcemy bez wspomagaczy, jak się nie uda to w wakacje do polski i leki. Nie chce żeby córka tak samotnie się chowala jak syn. Rodzenstwo to jednak rodzenstwo ale jak się nie uda to będę dziękować za to co mam.

... jejku ciężko było nadrobić tyle stron :tak:
Ja rano udałam się do lekarza, ale nic mądrego się nie dowiedziałam... dalej męczę się z bólem i powiększonymi węzłami. Antybiotyku też nie dostałam, tylko jakiś lek przeciwbólowy... Jedyny plus, że dzień urodzin spędziłam w domu z mężem, a nie w pracy :tak: I jeszcze dwa dni poleniu****ę na L4 :tak:

02.04.2013 - Smerfna85 - wynik pozytywny :) hcg: 8.04 = 640
04.04.2013 - Agata1983 - hcg 296 :)

10.04.2013 - Aka85 - są dwie kreski :)
10.04.2013 - AniołekBB - są dwie kreski :)
12.04.2013 - Marce_la - wynik pozytywny :) hcg 11.04 = 1 24.3
13.04.2013 - Patanka - jest bladzioch, czekamy na wynik hcg
14.04.2013 - Ananaska (09.04 - jest bladzioch)
20.04.2013 - Malinka41
21.04.2013 - Agaawa
22.04.2013 - M_i_a90
22.04.2013 - Papalo
25.04.2013 - Tygryseczek
28.04.2013 - Ailatan1987
30.04.2013 - 90_natka
30.04.2014 - Dżina
05.05.2013 - Patu$ka
08.05.2013 - Moniqaa

14.05.2013 - Avensis
??.05.2013 - Nuuuśka
??.04.2013 - Angelaa_w
??.04.2013 - Mimimoo
??.05.2013 - Anna2101
??.05.2013 - Michalina_ch
??.06.2013 - Kasiawr

test16.jpg
dziewczyny zrobilam dzisiaj test czulosc 20 i nie wiem czy sie dopatruje czy mi sie wydaje ze jest jakis cien drugiej kreski... zdjecie zrobione po 10 min.zastanawiam sie czy nie isc zaraz na bete
a dodam ze jeszcze dzisiaj temp mi skoczyla na 37,09

Załączniki

• test16.jpg
    test16.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry