reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Pierwsza córkę mam z owu w 34/36 dniu cyklu, robiłam wtedy testy owu i wiek ciąży też się pokrywał.wtedy moje cykle trwały 50 dni a często 60. Mimo to owulacja występowała tylko że później, nie przeszkadzało to jak widać w zajściu w zdrową ciążę. Druga ciąża już z owu w 21 dniu więc sporo wcześniej, teraz owu już w 18. Po ciążach cykl się reguluje przynajmniej u mnie. Dodam że 3 miesiące brałam duphaston na uregulowanie od gin ale po zaprzestaniu cykle znowu były długaśne z późna owu. Ale przynajmniej była bo przy duphastonie po 16 dniu owu wogole nie występowała
Dzięki za pocieszenie, szukam pozytywów. U mnie jest identycznie długie cykle z pozna owu. 3 miesiące na luteinie nic nie dały… znowu po przystaniu brania są długie.

reklama
Co do antykoncepcji bo też stosowałam, ale plastry ponad 8 lat. Pierwszy cykl z odstawienia trwał 32 dni, więc bez większej tragedii. Owulacja była 50/50, niepotwierdzona monitoringiem, ale testy wyłapały pik. Teraz jest mój 2 cykl, 22.10 ginekolog zauważył pęcherzyk dominujący 23mm, a owu była koło 24.10. Również wyłapany pik. Mój kalendarzyk pokazuje mi @ na 6.11, a premom na 8.11😉
Aaa i również zalewa mnie na dole😅😅

A cykle masz ilu dniowe ? Bo jeśli 14-16 była owu to plus minus na teście powinno być coś widać gdyby był strzał w 10tkę 😉
ale może i cykl musi się unormować.
Mój gin po odstawieniu anty powiedział że na oko z 3miesiące będę mieć nueregularne, a tu tralala ... przed miałam 28dniowe, w trakcie anty 28 i zaraz po odstawieniu 28. Nic mi nie skakało.
Podczas brania tabletek cykle idealnie 28 dni, przed tabletkami, z tego co pamietam to cykle 30-32 dni.
Niestety tez mi się wydaje, ze jeśli coś by było to na teście w sobotę 23.10 byłby chociaż coen cienia 😔
Także czekam na @ i starania w kolejnym cyklu

reklama
hej :) właśnie rozpoczynamy starania o drugie, z pierwszym zeszło nam dwa lata ;( z racji tego że moje ahm jest mocno bez szału, lekarz powiedział że im szybciej rozpoczniemy starania o drugie tym większa szansa że coś z tego będzie :) póki co "płodna dieta"plus bieganie, a po wypłacie wjeżdza miovelia i miovelia nac . Teraz jestem mądrzejsza i mam nadzieję że tym razem pójdzie szybciej :)

Do góry