reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Hej, dziewczyny🙂 Dołączam do was. W tym miesiącu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. 7 października miałam krwawienie z odstawienia, test owulacyjny wyszedł pozytywny 18 października, ale nie ufam tym testom, więc się nie nastawiam na nic. Mamy już prawie dwuletniego synka. Po tabletkach pewnie cykl jest bardzo rozregulowany i pewnie trochę potrwa zanim się uda. Pierwszą ciążę straciłam w 8tc. W dwie zaszłam za pierwszym razem, ale wtedy nie stosowałam tabletek.

Ja za każdym razem zachodziłam od razu po odstawieniu tabletek więc duża szansa, że się udało :) życzę dwóch kresek

reklama
Pozna owulacja, czy kogoś dotyczy ten temat? Czy jest pełnowartościowa?
Pierwsza córkę mam z owu w 34/36 dniu cyklu, robiłam wtedy testy owu i wiek ciąży też się pokrywał.wtedy moje cykle trwały 50 dni a często 60. Mimo to owulacja występowała tylko że później, nie przeszkadzało to jak widać w zajściu w zdrową ciążę. Druga ciąża już z owu w 21 dniu więc sporo wcześniej, teraz owu już w 18. Po ciążach cykl się reguluje przynajmniej u mnie. Dodam że 3 miesiące brałam duphaston na uregulowanie od gin ale po zaprzestaniu cykle znowu były długaśne z późna owu. Ale przynajmniej była bo przy duphastonie po 16 dniu owu wogole nie występowała

Typowo po owulacji nie ale kilka dni po już tak. Owulacja potwierdzona monitoringiem w niedzielę a dziś dużo mlecznego śluzu. Co miesiąc tak mam, po tym wiem że są już dni niepłodne 😃
No właśnie nie wiem czy dobrze monitorowała cykl, ale u mnie chyba owulacja w niedzielę była, trochę szybko bo myślałam że to będzie bardziej 15/16 dc 😁

reklama
Cześć wszystkim! 😊
Chciałam się nieśmiało przywitać, bo podczytuje Was od kilku dni i w końcu postanowiłam zacząć się tu udzielać.
Mój wiedza w porównaniu z większością Was tutaj to jakiś ułamkowy procent, ale mam nadzieję, że szybko się wdrożę 🤞🏻
Krótka notka o mnie: mam 25 lat, mój mąż 31. Z końcem września (po 5,5 roku praktycznie bez przerwy) odstawiłam tabletki anty i zaczęliśmy się starać o maluszka.
To pierwszy cykl bez tabletek i zarazem pierwszy cykl starań, więc oczekiwań dużych nie mieliśmy.
Do planowanej @ zostały mi 2 dni, ale liczę się z tym, że po odstawieniu mój cykl trochę zwariuje, wiec tak naprawdę nie wiem kiedy @ przyjdzie.
Z moich (amatorskich) obserwacji wynika, że owulacja była między 14 a 16.10. Kochaliśmy się z mężem praktycznie codziennie. Od tego czasu temperatura podwyższona między 37.2 a 37.4 (do dnia dzisiejszego), podbrzusze wzdęte na maksa i częste bóle jak na okres.
Wczoraj byłam u gina, żeby skonsultować chęć naszych starań - dostałam zalecenie na kwas foliowy (biorę od miesiąca) i accard. Na usg lekarz widział dojrzewające w jajniku pecherzyki i chciałam Was zapytać, czy to oznacza, że ten cykl jest już w 100% spalony, czy dojrzewające pecherzyki jeszcze nic nie znaczą?
Test robiłam 23.10 - całkowita biel vizira, ale to jednak było dość wcześnie jak na testowanie (chciałam mieć pewność, ze mogę sobie wypić drinka na imprezie 😉)
A cykle masz ilu dniowe ? Bo jeśli 14-16 była owu to plus minus na teście powinno być coś widać gdyby był strzał w 10tkę 😉
ale może i cykl musi się unormować.
Mój gin po odstawieniu anty powiedział że na oko z 3miesiące będę mieć nueregularne, a tu tralala ... przed miałam 28dniowe, w trakcie anty 28 i zaraz po odstawieniu 28. Nic mi nie skakało.

Ostatnia edycja:
Do góry