reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

wszystko jest możliwe ja mam zazwyczaj owu miedzy 19 a 21 zdarzają się późniejsze, mialam trochę problem z termometrem ale nawet appka wyłapała owu w 35 dc bo piękne temp pozniej sie układały, wzięłam leki na wywołanie bo bałam się że jednak appka moze się myslic w 49dc przyszla @ pomimo leków to appka chyba się nie myliła

O tak późnej owulacji nie słyszałam 🙈 to bardzo długi cykl miałaś czy takie długie masz ? Ja 7.12 miałam duży ból jajnikow jakby 11-12 dpo był to 29 DC . Wszystko się okaże ❤

reklama
Ale jak za 2x wyższą cenę mam mieć to samo tylko ładniejsze to jednak wolę taniej [emoji16]
Chciałam teraz je kupić, bo tak je polecasz, ale mimo, że na www mojej apteki mają to stacjonarnie o nich nie słyszeli, a do Rossmana już mi się nie chciało. Chcesz to podrzucę link, gdzie znalazłam je za niecałe 12zł (co prawda bez 2gratis, ale dalej bardziej się opłaca), w tej samej baby boom za 8 [emoji16] Apteka sprawdzona, już z niej nie raz zamawiałam I sporo rzeczy mają taniej [emoji846]

Ja zamawiałam za 11 zł [emoji2368] stacjonarnie już się +2 tez wyczerpały u mnie [emoji23] te allegrowe bardzo długo się odbarwiały, wieki to trwało, wiec mam do nich dystans. Tych o których pisałaś nie używałam wiec się nie wypowiadam [emoji39] ja mam domowe lab sprawdzone u siebie i nie będę już testować innych, ale dużo dziewczyn te allegrowe chwaliło, wiec ja nie zniechęcam, broń Boże. Po prostu sama ich nie wybiorę bo nie lubię [emoji39]

Monitoring jest chyba najlepszym sposobem na potwierdzenie wystąpienia owulacji, ale gin tez musi mieć łeb na karku i coś w głowie [emoji16] mi raz jeden obwieścił cykl bezowulacyjny ale z uporem maniaka weryfikowałam sprawę i po prostu owu mi się przesunęła o tydzień [emoji23] więcej do niego nie poszłam [emoji23]

Pamiętaj o zasadach mierzenia temperatury i ewentualnych czynnikach, które mogą na nią wypływać, zapisuj je sibie każdego dnia, żeby łatwiej było Ci analizować wykres [emoji3526]
A na co najbardziej uważać i jaka jest temp przed owulacją bo raz maleje potem wzrasta i to dla mnie jest czarna magia 🙈🙈🙈 tak mam bardzo dobrego pana ginekologa bo już do pani nie pójdę jakoś nie jestem do końca z niej zadowolona 😊

O tak późnej owulacji nie słyszałam 🙈 to bardzo długi cykl miałaś czy takie długie masz ? Ja 7.12 miałam duży ból jajnikow jakby 11-12 dpo był to 29 DC . Wszystko się okaże ❤
mnie tez się zdarzyła raz owulacja 21 dc, a następnym razem 16dc potwierdzona monitoringiem. Nie wiem od czego to zależy, bo u mnie owu nie przesuwa @ aż tak mocno, max 1 lub 2 dni.

A na co najbardziej uważać i jaka jest temp przed owulacją bo raz maleje potem wzrasta i to dla mnie jest czarna magia [emoji85][emoji85][emoji85] tak mam bardzo dobrego pana ginekologa bo już do pani nie pójdę jakoś nie jestem do końca z niej zadowolona [emoji4]

Musisz mierzyć i siebie i zobaczysz jaka jest Twoja bazowa na początku cyklu. Jedna maja ok. 36,1 inne 36,6, kwestia indywidualna. Skok powinien być o min. 0,2 stopnia w stosunku do 6 poprzednich pomiarów i utrzymać się conajmniej 3 dni, zwykle występuje bezpośrednio po owu - chyba, [mention]HeraUnique [/mention] help [emoji23] jakkolwiek głupio to brzmi to jest co całkiem proste w zastosowaniu, szczególnie jak korzystasz z aplikacji [emoji6]

zawsze miałam cykle 30 paro dniowe syn jest z owulacji w 21dc, po porodzie cykle mi się wydłużyły jeszcze a może nie do końca unormowały nie wiem ale najkrótszy w tym roku 34 a najdłuższy teraz. a jeszcze dodam ze tez miałam ból jajnikow około 20dc po czym w 22dc wzrosła na 4dni temp jak po owu ale jakoś tak słabo a pozniej spadała i wzrastała nie wiedziałam co się dzieje prawdopodobnie termometr, zmieniłam na nowy i wtedy pokazały się ładne temp od 36dc, jakby ta owu z 21dc była niewypałem nie doszło do niej, nie wiem trudno powiedzieć co się stało

Podobno mogą wystąpić. Może być niewielki spadek temp podczas implementacji, chwilowe nudnosci, zawroty głowy, powiększone piersi, delikatne klucie w macicy. Ja mam dziś 6dpo i pierwszy raz w życiu tak się czuje. Dziwnie inaczej. Rano była masakra, teraz jest lepiej choć nadal słaba. Uregulowałam już wszystkie braki w organizmie, owulacja wiem kiedy była dokładnie. Także stąd dobre przeczucie. Zresztą wiele dziewczyn pisalo, że właśnie pomyliły zagnieżdżenie z jakimś wirusem....
Hera nie pisze tego złośliwie, życie tego nauczyło, żeby później nie być bardziej rozczarowana. To mocno boli. Ja też się cieszę jak gwizdek i nie mogę doczekać kiedy będę mogła testować. Też niby wszystko mi dziwnie pracuje. Poprzednie cykle były bez owu. Przed ciążą nie reagowałam na żadne objawy. I było dużo spokojniej kiedy wyciągnęłam testy ze strachu że to może ciąża a teraz stukam pukam byle kartki w kalendarzu szybciej wyrywać. Być może udało się ale znacznie łatwiej dla psychy jest starać się nie nakręcać i zobaczyć potem dwie kreski aniżeli odwrotnie. Trzymam kciuki za pozytyw

reklama
A na co najbardziej uważać i jaka jest temp przed owulacją bo raz maleje potem wzrasta i to dla mnie jest czarna magia [emoji85][emoji85][emoji85] tak mam bardzo dobrego pana ginekologa bo już do pani nie pójdę jakoś nie jestem do końca z niej zadowolona [emoji4]

A No i mierzysz rano bezpośrednio po przebudzeniu zanim cokolwiek zrobisz, gdzieś w kontakcie ze śluzówka (pochwa, usta), zawsze w tym samym miejscu, o mniej więcej tej samej porze po min. 3 (?) godzinach snu. Sen przerywany, niespokojny, za krótki, stres, choroba i wiele innych czynników miga wpływać na temperaturę.

Do góry