Bardzo Cię rozumiem. Ja sama nie staram się długo, dopiero zaczynam, ale pragnienie bycia matką jest we mnie ogromne, już od podstawówki zawsze cieszą mnie dwie kreski, ale czuję też ukłucie żalu. A jeszcze jak czytam lub słyszę, że się ludziom udaje za pierwszym razem, to już w ogóle zazdroszczę odpocznij, rozumiem doskonale, że forum może dołować. Nabierz sił, nowej energii i wracaj!Tak mi jest przykro i co chwilę płacze. Próbowałam już chyba wszystkiego. Takie miałam nadzieję w tym cyklu, czyje się taka bezwartosciowa
Muszę zrobić sobie przerwę bo psychicznie już mi ciężko.
Może jeszcze do Was wrócę
reklama
Sherlook
Fanka BB :)
Czytałam wczoraj o niedrożności jajowodów i zaczęłam się martwić. Podobno 30 procent kobiet ma niedrożne jajowody. A przyczyną mogą być częste infekcje. Ja mam często Wiem, że bez badania nie ma co gdybać, ale się przejęłam. Już postanowiłam, że jeszcze 1 cs oprócz tego i zapisuje się do gina. Zrobię wszystkie badania i poproszę o skierowanie na badanie drożności. Którąś z was je miała? Pomogło?
Sherlook
Też zazdroszczę tym, którym się udaje za pierwszym razem. Moja koleżanka w moim wieku 35 lat bach i ciąża. I jeszcze płacz czemu tak szybko. Kolejna 40 lat też za pierwszym razem. Życie jest nie sprawiedliweBardzo Cię rozumiem. Ja sama nie staram się długo, dopiero zaczynam, ale pragnienie bycia matką jest we mnie ogromne, już od podstawówki zawsze cieszą mnie dwie kreski, ale czuję też ukłucie żalu. A jeszcze jak czytam lub słyszę, że się ludziom udaje za pierwszym razem, to już w ogóle zazdroszczę odpocznij, rozumiem doskonale, że forum może dołować. Nabierz sił, nowej energii i wracaj!
Nikogo nie uraziłaś, oczywiście każda historia jest inna i na każdego trzeba patrzeć indywidualnieJa wiem, że to inaczej jest, jeśli się stara o pierwsze, ale tu każda ma inną historie i może źle to ujęłam, ale opisałam siebie, a też można zauważyć, że dużo dziewczyn które starają się tutaj dłuższy czas o pierwsze często nie podchodzą do wszystkiego tak emocjonująco jak te które już mają dziecko/dzieci. Ja też myślałam na początku, że jak mam już dzieci to nie będzie problemu z kolejnym, teraz wiem, że gdzieś problem leży i trzeba go rozwiązać. Absolutnie nie chciałam aby ktoś pomyślał, że chce komuś coś narzucić, ani nikogo urazić.
Amur
Widac gratulacje [emoji8] ktory dpo?Nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj test ciazowy,a ze mam ich nadmiar to sobie nie zaluje[emoji23] testy owulacyjne dalej mega pozytywne no ale ciazowy tez! Nie wiem czy na zdj to zobaczycie ale na zywo kreska jest widoczna golym okiem i nawet sie nie trzeba przygladac no ale wiadomo zdjecie to nie to samo co zobaczenie tego na zywo.
Amur
Ten bialy byl hm po zrobieniu zrobil sie caly rozowy po chwili juz byl bialy i 1 kreska otowrzylam go jakies pol godz temu i nad ta testowa wszystko rozowe... nie wiem moze felerny (nie mam fotki bo przy okazji go odrazu uszkodzilam...) mysle ze juz nie bd robic testow bo szkoda kasy jak sie szyjka nie obnizy to w wtorek lub srode skocze na bete to by bylo okolo 18/19dpo wiec to pewnie by juz wskazalo. W 1 ciazy w 16dpo robilam bete (i bylo dokladnie 163.8 teraz patrze) a dop potem test na pamiatke moze w moim moczu jest mniej tego hormonu za duze pije [emoji28][emoji1787] 3l wody dziennie + soki i herbaty to moze przez toTo żem się teraz wystraszyla, bo moje 4 testy czulosc 10[emoji85] ale są ładne kreski. Pójdę kupić też 25 [emoji85] Może jutro powtórz test? Może ten biały jest jakis trefny.
kasia20021
Zostalo mi 3 dni do okresu wiec przez kolejne 3 dni bede testy robic strasznie bola mnie jajniki wrecz masakrycznie podobnie jak na okres ale 2x bardziejWidac gratulacje [emoji8] ktory dpo?
Carry88
Moderator
Czytałam wczoraj o niedrożności jajowodów i zaczęłam się martwić. Podobno 30 procent kobiet ma niedrożne jajowody. A przyczyną mogą być częste infekcje. Ja mam często Wiem, że bez badania nie ma co gdybać, ale się przejęłam. Już postanowiłam, że jeszcze 1 cs oprócz tego i zapisuje się do gina. Zrobię wszystkie badania i poproszę o skierowanie na badanie drożności. Którąś z was je miała? Pomogło?
Nie wiem czy tak od razu dostaniesz skierowanie na drożność do szpitala chyba, że masz jakiegoś super lekarza. Jest też diagnostyczne badanie histeroskopii które pozwala obejrzeć wszystko od środka. (co innego niż drożność) Na pewno narazie podstawowe badanie plus badanie nasienia. Ale Ty się chyba długo nie starasz?
Ja jak poszłam do lekarza, że chce się starać to mówił najpierw badania ja, później mąż później ewentualnie drożności itp. Ale to po kilku mscach a ja zaszłam od razu.
Zrób hormony, tarczycę, amh.
Sherlook
Myślałam właśnie o tej histeroskopii. Pójdę najwyżej prywatnie. Zrobię wszystkie badania tarczyce, hormony i z kompletem od razu do gina. Nie chcę przedłużać. Niby to dopiero 5 cs, ale w moim wieku to już dużo, więc wolę zacząć wcześniej działać.Nie wiem czy tak od razu dostaniesz skierowanie na drożność do szpitala chyba, że masz jakiegoś super lekarza. Jest też diagnostyczne badanie histeroskopii które pozwala obejrzeć wszystko od środka. (co innego niż drożność) Na pewno narazie podstawowe badanie plus badanie nasienia. Ale Ty się chyba długo nie starasz?
Ja jak poszłam do lekarza, że chce się starać to mówił najpierw badania ja, później mąż później ewentualnie drożności itp. Ale to po kilku mscach a ja zaszłam od razu.
Zrób hormony, tarczycę, amh.
reklama
Carry88
Moderator
Myślałam właśnie o tej histeroskopii. Pójdę najwyżej prywatnie. Zrobię wszystkie badania tarczyce, hormony i z kompletem od razu do gina. Nie chcę przedłużać. Niby to dopiero 5 cs, ale w moim wieku to już dużo, więc wolę zacząć wcześniej działać.
Moze lekarz da Tobie skierowanie proboj po co płacić. Ja histeroskopię miałam.
No i męża też warto zbadać