reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

wstyd się przyznać, ale ja nigdy nie obserwowałam wnikliwie ile śluzu mam, jakiego i kiedy 🙈 wiem ze bywa rożny, ale nie pamietam, czy bywał odpowiedni. Nie zaszkodzi mu trochę pomóc w takim razie, bo myśle, ze jakbym miała go normalnie jakoś super dużo, to bym pamietała 🙊😁
To na pewno, u mnie w dni plodne,bez wkladek nie da rady...inaczej musialabym sie przebierać..

reklama
W 1 ciazy to bylo tak bardzooo chcialam zeby sie udalo ale byl taki burzliwy okres bo zmieniłam prace i ledwo zaczelam pracowac w nowym miejscu to szczerze rzalowalam ze moglo by sie jednak nie udac i vysmy to odlozyli w czasie.... czulam sie bardzo dobrze nic mi nie bylo i majac cicha nadzieje pojechalam na bete jakos w 16dpo i wyszla ❤ bardzo sie ucieszylam i potem to juz byla u mnie masakra bol pachwin brzucha wymioty i nudnosci o kazdej porze (najgorzej o 16-18 bylo) no ale szef jest rewelacyjnym czlowiekiem i mimo iz juz bylam w ciazy dal mi umowe o prace bez problemu i mnie zatrudnił na stale 😁 teraz tez tak srednio z tym staraniem mam dni ze tez bym to odlozyla na kilka mies. Ale moze to przyciągnie ten pozytywny test? Mowi sie ze dzieci sa dla tych co ich nie chcą 😂 wiec moze sie uda 🤭
Ja sie pół roku starałam o pierwsze dziecko w marcu spóźnił mi się @ 3 dni i myślałam, że jestem Ale niestety nie udało się chwilę później w marcu zmarł mój dziadek bardzo to przeżyłam i zapomniałam o tym, że chce dziecko A w kwietniu też mi się spóźnił @ 3 dni myślałam, że to przez śmierć mojego dziadka stres itd. jednak okazało się, że jestem w ciąży 3 dnia zrobiłam test i była druga kreska blada jakoś w kwietniu przeszło mi przez myśl, że mogę być w ciąży bo mi na twarzy nie wysypalo pryszczy i teraz nie mam tego bolu pleców, więc liczę w głębi serca, że się udało

[MBQUOTE=post,19995329] dziękuje za informacje i rady ♥️ czekam na @ i już popaczkowalam, bo ja tez jedna z tych co ma pudełka jak stara baba 😂 (leczę się kardiologicznie, stad pudełka u mnie na stanie 🤪)

Załączniki

• B610DBD6-8455-4469-BEE1-05FA33545884.jpeg
    B610DBD6-8455-4469-BEE1-05FA33545884.jpeg
    794,4 KB · Wyświetleń: 64
To jest możliwe niestety ale Ty widzę lubisz się czepiać nie znając sytuacji. Nie zamierzam dyskutować z osobami które wiedzą najwięcej. Pozdrawiam wszystkie 😘 i opuszczam grupę.
Nie pozwolilas nam jej poznac, a szkoda, bo wszystkie jestesmy ciekawe jak to możliwe...to grupa staraczek i tak, wiec jak nie chcesz z nami być, to na kwietniowych mozesz działać 😊

Ja sie pół roku starałam o pierwsze dziecko w marcu spóźnił mi się @ 3 dni i myślałam, że jestem Ale niestety nie udało się chwilę później w marcu zmarł mój dziadek bardzo to przeżyłam i zapomniałam o tym, że chce dziecko A w kwietniu też mi się spóźnił @ 3 dni myślałam, że to przez śmierć mojego dziadka stres itd. jednak okazało się, że jestem w ciąży 3 dnia zrobiłam test i była druga kreska blada jakoś w kwietniu przeszło mi przez myśl, że mogę być w ciąży bo mi na twarzy nie wysypalo pryszczy i teraz nie mam tego bolu pleców, więc liczę w głębi serca, że się udało
Mam nadzieje sie uda! Stres jest bardzo szkodliwy u mnie przesunal owu o 2 tyg... zamiast dostac @ mialam owu z drugiego jajnika... z tego z ktorego zaszlam w 1 ciaze wiec licze ze to ten szczesliwy 😂 3mam kciuki bys dala rade nie testowac wczesniej niz w weekend choc wiem jakie to trudne 🤭

Co do stosowania nospy jest artykol aby przeczytac sobie karte charakterystyki leku nospa i jest inf. O tym ze nie nalezy w czasie porodu stosowac bo w tedy zaszkodzi a nie pomoze a sa lekarze ktorzy mowia ze w 37 tyg maja panie wziasc jak nie sa pewne czy to skurcze porodowe czy nie bo po nospie zwykle przejda porodowe nie. To nie prawda... co do dzieci z obnizonym czy wzmorzonym bym sie nie zgodzila ze to po nospie... mam w rodzinie 3 dzieci z takimi problemami 2 z obnizonym i to bardzo dzieci sa po 2 latach po sobie. mama ich nie brala wgl nospy ani paracetamolu w ciazy. Trzecie dziecko ma wzmorzone przez podobno nadmiar kofeiny w ciazy coca cola itp.... dlugo do 20tc nie wiedziala ze jest w ciazy. a moja siostra jest przykladem ze dziecko jest w 101%zrowe a brala nospe cala ciaze od 6 tc do 38tc w 39 urodzila... bratowa jest fizjoterapeuta dzieciecym pracuje w katowicach w centrum zdrowia dziecka i nie ma takich badan by napiecie bylo skutkiem po lekach typu nospa paracetamol wziewy przy astmie itp
Ale nie napisałam nigdzie, że każde problemy z napięciem mięśni są powodowane przez Nospę ;) Przyczyn jest wiele, bardzo różnych, ale nospa w mojej wiedzy jest jednym z nich. To samo w drugą stronę - nigdzie nie napisałam, że branie Nospy zawsze spowoduje takie trudności. To tak jak z piciem alkoholu - wiemy, że szkodzi, ale sama znam osobiście dziewczynę, która sobie nie żałowała w ciąży, a dziecko nie ma FAS. Czy na tej podstawie mam powiedzieć, że alkohol w ciąży nie szkodzi? ;) No nie. Także takie anegdotyczne przypadki nie są argumentem. Bo zawsze znajdzie się ktoś, komu dana rzecz nie zaszkodziła, albo ktoś, komu zaszkodziło coś innego. Badań faktycznie nie ma, o ile wiem, trwają. Ale wystarczy poczytać trochę artykułów naukowych, różna studia przypadków dzieciaków z zaburzeniami. Zawsze w wywiadzie jest wypisane, że matka przyjmowała Nospę. Gdyby przyjmowała witaminę C, to pewnie nikt by o tym nie wspominał, więc z nospą jest coś na rzeczy.

Ja nie każę Wam wierzyć w to, co piszę. Forum jest anonimowe, więc równie dobrze mogę być 60-letnim kierowcą autobusu, który wymądrza się na temat nospy w ciąży :D Ale każda ma swój rozum. Ja piszę z doświadczenia zawodowego, które nabyłam sama, ale też na bazie doświadczeń koleżanek, które pracują dłużej niż ja. Dodatkowo na podstawie informacji, które zdobyłam na studiach. Mnie to wystarczy, żeby zaprotestować, gdy słyszę, że nospa jest bezpieczna, ot i tyle ;) A każda zrobi z tą informacją, co tylko będzie chciała.

Ale nie napisałam nigdzie, że każde problemy z napięciem mięśni są powodowane przez Nospę ;) Przyczyn jest wiele, bardzo różnych, ale nospa w mojej wiedzy jest jednym z nich. To samo w drugą stronę - nigdzie nie napisałam, że branie Nospy zawsze spowoduje takie trudności. To tak jak z piciem alkoholu - wiemy, że szkodzi, ale sama znam osobiście dziewczynę, która sobie nie żałowała w ciąży, a dziecko nie ma FAS. Czy na tej podstawie mam powiedzieć, że alkohol w ciąży nie szkodzi? ;) No nie. Także takie anegdotyczne przypadki nie są argumentem. Bo zawsze znajdzie się ktoś, komu dana rzecz nie zaszkodziła, albo ktoś, komu zaszkodziło coś innego. Badań faktycznie nie ma, o ile wiem, trwają. Ale wystarczy poczytać trochę artykułów naukowych, różna studia przypadków dzieciaków z zaburzeniami. Zawsze w wywiadzie jest wypisane, że matka przyjmowała Nospę. Gdyby przyjmowała witaminę C, to pewnie nikt by o tym nie wspominał, więc z nospą jest coś na rzeczy.

Ja nie każę Wam wierzyć w to, co piszę. Forum jest anonimowe, więc równie dobrze mogę być 60-letnim kierowcą autobusu, który wymądrza się na temat nospy w ciąży :D Ale każda ma swój rozum. Ja piszę z doświadczenia zawodowego, które nabyłam sama, ale też na bazie doświadczeń koleżanek, które pracują dłużej niż ja. Dodatkowo na podstawie informacji, które zdobyłam na studiach. Mnie to wystarczy, żeby zaprotestować, gdy słyszę, że nospa jest bezpieczna, ot i tyle ;) A każda zrobi z tą informacją, co tylko będzie chciała.
Wiem i nie mial to byc atak z mojej strony jezeli tak zabrzmialo to pzepraszam 😉

reklama
Do góry